Reklama
Reklama
Pomalu pečená krkovička
Fotogalerie:

Pomalu pečená krkovička

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Kamily Tučkové z Poděbrad

Ingredience

  • 6 plátků krkovice bez kosti
  • sůl, pepř
  • 4 lžíce sádla
  • 2 červené cibule
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 kg nakrouhaného bílého zelí
  • 400  ml bílého vína
  • 2 lžíce octa
  • 2 jablka
  • několik snítek tymiánu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

260 Kč

Postup přípravy

  1. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na 2 lžících sádla z obou stran.

  2. Opečené maso odložíme stranou, do pánvičky přidáme zbylé sádlo a necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli.

  3. Pak ji poprášíme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme nakrouhané zelí, zalijeme ho vínem a chvíli podusíme.

  4. Ochutíme octem, solí, pepřem a vmícháme na kousky nakrájená jablka a tymián.

  5. Na dno pekáčku rozložíme zelí, na to poklademe plátky masa, vše zakryjeme alobalem a takto pečeme při 160 °C asi 2,5–3 hodiny.

  6. Podáváme s opečenými brambory nebo bramborovým knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jelítka po staročesku

Jelítka po staročesku

Blanka Rašková, Praha
Škola vaření /15.02.18
Domácí chléb

Domácí chléb

Zdravý, celozrnný. 
Alena Fenclová, Dobroměřice
Škola vaření /28.12.10
Sirňačka

Sirňačka

Je to starý a poměrně neznámý recept.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Škola vaření /25.02.14
Valašský frgál s povidly

Valašský frgál s povidly

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Škola vaření /02.11.18
Kapr v hořčici se salátem

Kapr v hořčici se salátem

Tento recept se u nás dědí.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /12.12.14
Bramboráky s libečkem

Bramboráky s libečkem

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /27.02.18
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama