Reklama
Polévka z hovězí oháňky
Fotogalerie:

Polévka z hovězí oháňky

Markéta Kopečná

Uhříněves
Nejchutnější masový vývar‚ co znám. Můj tříletý syn ho má nejraději od mé mamky‚ která mě ho naučila, s domácími nudlemi a zeleninkou ze zahrádky.
Markéta Kopečná, Uhříněves

Ingredience

  • 1 hovězí oháňka
  • 1 cibule s natí
  • 1 mrkev
  • 1/2 celer
  • dle chuti petržel nať
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Oháňku omyjeme a dáme vařit. Podle velikosti použijeme asi 3 l vody.
  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme‚ cibuli i s natí, a vše přidáme k oháňce. Osolíme a okořeníme.
  3. Vaříme zvolna 2–3 hodiny v zakrytém hrnci. Dobu vaření můžeme zkrátit použitím tlakového hrnce.
  4. Nakonec polévku můžeme dochutit vegetou a ozdobit petrželkou. Obereme do ní maso z oháňky.
  5. Tuto polévku podáváme nejlépe s domácími nudlemi‚ ale výborná je i s kapáním nebo strouháním.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Připomíná griotku, chutná lehce po kávě. Lucie Strakošová, Trnávka
Škola vaření /25.10.11
Bulky s česnekem

Bulky s česnekem

Kristýna Boháčová, Lipník nad Bečvou

Škola vaření /07.02.18
Kakaový beránek

Kakaový beránek

Kolem krku mu uvaž elegantní mašličku.


Tereza Neubauerová, Písek

Škola vaření /11.03.17
Babiččin vývar

Babiččin vývar

Vývary vaříme každou neděli k obědu.
Ivana Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /08.07.12
Jehněčí kýta v bylinkách

Jehněčí kýta v bylinkách

LUXUSNÍ PEČÍNKA

Z jehněčího masa má hodně z nás trochu obavy. Není to však ...

Škola vaření /08.03.18
Tvarohové chrupinky

Tvarohové chrupinky

Drobné půlměsíčky se mohou hodit i jako vánoční cukroví.

Lenka Němcová,...

Škola vaření /19.10.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu