Ingredience
- 1 hovězí oháňka
- 1 cibule s natí
- 1 mrkev
- 1/2 celer
- dle chuti petržel nať
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oháňku omyjeme a dáme vařit. Podle velikosti použijeme asi 3 l vody.
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme‚ cibuli i s natí, a vše přidáme k oháňce. Osolíme a okořeníme.
-
Vaříme zvolna 2–3 hodiny v zakrytém hrnci. Dobu vaření můžeme zkrátit použitím tlakového hrnce.
-
Nakonec polévku můžeme dochutit vegetou a ozdobit petrželkou. Obereme do ní maso z oháňky.
-
Tuto polévku podáváme nejlépe s domácími nudlemi‚ ale výborná je i s kapáním nebo strouháním.