Reklama
Polévka z hovězí oháňky
Fotogalerie:

Polévka z hovězí oháňky

Markéta Kopečná

Uhříněves
Nejchutnější masový vývar‚ co znám. Můj tříletý syn ho má nejraději od mé mamky‚ která mě ho naučila, s domácími nudlemi a zeleninkou ze zahrádky.
Markéta Kopečná, Uhříněves

Ingredience

  • 1 hovězí oháňka
  • 1 cibule s natí
  • 1 mrkev
  • 1/2 celer
  • dle chuti petržel nať
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Oháňku omyjeme a dáme vařit. Podle velikosti použijeme asi 3 l vody.
  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme‚ cibuli i s natí, a vše přidáme k oháňce. Osolíme a okořeníme.
  3. Vaříme zvolna 2–3 hodiny v zakrytém hrnci. Dobu vaření můžeme zkrátit použitím tlakového hrnce.
  4. Nakonec polévku můžeme dochutit vegetou a ozdobit petrželkou. Obereme do ní maso z oháňky.
  5. Tuto polévku podáváme nejlépe s domácími nudlemi‚ ale výborná je i s kapáním nebo strouháním.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koblížkové trhance

Koblížkové trhance

Chutnají skoro jako kobližky. Michala Čaloudová, Havlíčkův Brod
Škola vaření /26.10.11
Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Ořechy dobře proberu, aby tam nezůstal kousek skořápky. 

Markéta Halušková, Praha

...
Škola vaření /29.01.17
Vánoční medové perníčky

Vánoční medové perníčky

Zdobení perníčků je sice poněkud pracné, každý rok si říkám, že příští Vánoce ...
Škola vaření /12.11.08
Jihočeská zadělanka

Jihočeská zadělanka

Vhodnou přílohou jsou houbové placky nebo bramboráky.

Olga Vacková, Louny

Škola vaření /10.11.13
Vepřová haše

Vepřová haše

Pekli jsme prasátko, všechno maso se snědlo, ale hlava zbyla. Nakonec jsem z ní udělala ...

Škola vaření /08.10.13
Hovězí guláš s meltou

Hovězí guláš s meltou

Guláš, který se vaří u nás a má velký úspěch pro svou netradiční chuť a některé ...

Škola vaření /20.03.12
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama