Reklama
Reklama
Polévka s nudlemi
Fotogalerie:

Polévka s nudlemi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Marta Dušná, Karlovy Vary

Ingredience

  • 500  g předního hovězího masa bez kosti
  • 300  g hovězích kostí
  • 1/2 lžičky celého pepře a sůl
  • 1 malý bobkový list
  • 1 nové koření
  • 1 cibule
  • 200  g kořenové zeleniny
  • 1 stroužek česneku
  • 50  g pórku
  • 100  g vlasových nudlí

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ho hrnce se studenou vodou vložíme hovězí maso i kosti a uvedeme do varu.

  2. Přidáme sůl, ostatní koření a rozpůlenou cibuli (celou cibuli můžeme předem i se slupkou opéct v troubě).

  3. Teplotu snížíme a vaříme velmi mírným varem asi 90 minut. Pak přidáme polovinu očištěné kořenové zeleniny a vaříme dál, až je maso měkké (asi další 1 hodinu).

  4. Na másle zpěníme na nudličky nakrájenou zbylou zeleninu, česnek a pórek, zalijeme přecezeným vývarem a vložíme do něj na kousky nakrájené maso i nudle.

  5. Těstoviny uvaříme zvlášť v osolené vodě a propláchneme je studenou vodou a pak teprve dáme do polévky. Nakonec můžeme doplnit jemně nasekanou zelenou petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kotlety na celeru

Kotlety na celeru

Někdy vmíchám i nasekaná sušená rajčata.  Klára Smolíková, Mělník
Škola vaření /08.10.16
Česnečka trochu jinak

Česnečka trochu jinak

Můj recept je trochu jiný, ale také dobrý.
Jaroslava Mudrochová, Dolníky
Škola vaření /28.02.10
Králík na černo

Králík na černo

Tento recept se u nás dědí již několik generací.

Alena Klírová, Mýto

Škola vaření /12.08.12
Španělský ptáček

Španělský ptáček

Nejlepší jsou s rýží nebo knedlíky.

Gabriela Jílková, Polička

Škola vaření /14.10.13
Babiččin mls

Babiččin mls

Recept, který mě naučila má babička a já ho jednou naučím své dcery.

Marta ...

Škola vaření /13.07.17
Nadýchaný zajíček

Nadýchaný zajíček

Těsto se dá použít i na přípravu bábovky.

Mirka Rozvoralová, Žatec

Škola vaření /07.03.17
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama