Reklama
Pohankové karbanátky s houbami
Fotogalerie:

Pohankové karbanátky s houbami

Jana Švamberková

Sušice

Je to zdravé jídlo, které se nikdy nepřejí. Hub může být víc druhů.

Jana Švamberková, Sušice

Ingredience

  • 200 g pohanka
  • 3 lžíce dětská krupička
  • 200 g čerstvé houby
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžičky majoránka
  • trocha soli
  • pepř podle chuti
  • trocha strouhanky
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Pohanku řádně čtyřikrát až pětkrát propláchneme horkou vodou  a uvaříme doměkka. Do uvařené pohanky za mírného varu přisypeme dětskou krupičku a šlehací metlou promícháme. Necháme vychladnout.

  2. krok2

    Houby dobře očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Podusíme s trochou vody, až se voda vyvaří a houby jsou měkké, zbylou vodu případně slijeme. Do pohankové hmoty zapracujeme podušené houby, prolisované stroužky česneku a dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Nakonec přisypeme strouhanku tak, aby vzniklo tužší těsto, a z hmoty tvarujeme karbanátky.

  3. krok3

    Ty pečeme na trošce oleje na rozehřáté pánvi dozlatova. Podáváme jako hlavní jídlo, například s bramborami, nebo jako pohoštění se zeleninovým salátem.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jehněčí kýta v bylinkách

Jehněčí kýta v bylinkách

LUXUSNÍ PEČÍNKA Z jehněčího masa má hodně z nás trochu obavy. Není to však ...
Škola vaření /08.03.18
Masové kostky v omáčce

Masové kostky v omáčce

Andrea Janáková, Polička

Škola vaření /09.08.18
Chlebová štóla

Chlebová štóla

Kdykoliv upeču tento chleba‚ tak se po něm jen zapráší.
Vladimíra Wagnerová, ...
Škola vaření /03.02.11
Koláčky

Koláčky

Ke kávě jako stvořené. Chutnají skvěle. Jen nezapomeň na rum.
Libuše Kyselá, Libina
Škola vaření /19.01.11
Cuketová směs pod maso

Cuketová směs pod maso

Tento recept oceníš i mimo cuketovou sezonu. Směs se dá použít nejen pod maso‚ ale...
Škola vaření /13.10.11
Domácí chléb

Domácí chléb

Zdravý, celozrnný. 
Alena Fenclová, Dobroměřice
Škola vaření /28.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu