Reklama
Pohanková polévka s houbami
Fotogalerie:

Pohanková polévka s houbami

Božena Kolářová

Pouště
V brdských lesích, v blízkosti kterých žijeme, roste spousta hub.
Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 150 g pohanka
  • 200 g zelenina kořenová
  • 2 lžíce máslo
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • hrst houby sušené
  • dle chuti sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku důkladně propláchneme studenou vodou a teprve potom ji dáme vařit. Kořenovou zeleninu očistíme, nahrubo nastrouháme a na másle podusíme.
  2. Zeleninu podlijeme vývarem, přidáme namočené houby a vaříme. Nakonec do polévky ještě přimícháme pohanku, sůl a pepř.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s mletým masem

Brambory s mletým masem

Specialita, kterou prostě musíš vyzkoušet. Natalia Dymčenková, Hradec Králové
Škola vaření /09.07.12
Zelňáky

Zelňáky

Bochánky v troubě posypu ještě kmínem nebo mákem.
Jana Niemcová, Třinec
Škola vaření /29.12.10
Lahodný domácí koláč

Lahodný domácí koláč

Dezert můžeš udělat s horní ozdobnou mřížkou i bez. Chutná úplně stejně, jen ...

Škola vaření /29.05.17
Hruškový džem

Hruškový džem

Je skvělý do buchet nebo na toasty.

Simona Rašková, České Budějovice

Škola vaření /11.09.16
Sypánky s mákem

Sypánky s mákem

Máte rádi polévky? Pak vyzkoušejte recept mé prababičky – skvělé nadýchané ...
Škola vaření /29.03.10
Květáková schovanka

Květáková schovanka

S remoskou je vaření úplná hračka.

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /13.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu