Reklama
Pohanková polévka s houbami
Fotogalerie:

Pohanková polévka s houbami

Božena Kolářová

Pouště
V brdských lesích, v blízkosti kterých žijeme, roste spousta hub.
Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 150 g pohanka
  • 200 g zelenina kořenová
  • 2 lžíce máslo
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • hrst houby sušené
  • dle chuti sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku důkladně propláchneme studenou vodou a teprve potom ji dáme vařit. Kořenovou zeleninu očistíme, nahrubo nastrouháme a na másle podusíme.
  2. Zeleninu podlijeme vývarem, přidáme namočené houby a vaříme. Nakonec do polévky ještě přimícháme pohanku, sůl a pepř.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obalovaná  vinná klobása

Obalovaná vinná klobása

Smažíme je na středním plameni, aby se pěkně propekly, ale přitom nebyly moc tmavé. ...
Škola vaření /01.12.16
Krůtí kaldoun s knedlíčky

Krůtí kaldoun s knedlíčky

Pokud nemáš drůbky, použij krůtí krky.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /12.06.15
Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /21.11.18
Vepřové maso s červenou řepou

Vepřové maso s červenou řepou

V sobotu dopoledne nemám čas, uklízí se celý dům. Proto dělám jednoduchý oběd.

...

Škola vaření /19.02.16
Koláčky

Koláčky

Ke kávě jako stvořené. Chutnají skvěle. Jen nezapomeň na rum.
Libuše Kyselá, Libina
Škola vaření /19.01.11
Houbovo-slaninové knedlíky

Houbovo-slaninové knedlíky

Houby máme doma rádi na všechny možné způsoby.

Eva Salajková, Kutná Hora

Škola vaření /27.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu