Reklama
Pohanková polévka s houbami
Fotogalerie:

Pohanková polévka s houbami

Božena Kolářová

Pouště
V brdských lesích, v blízkosti kterých žijeme, roste spousta hub.
Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 150 g pohanka
  • 200 g zelenina kořenová
  • 2 lžíce máslo
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • hrst houby sušené
  • dle chuti sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku důkladně propláchneme studenou vodou a teprve potom ji dáme vařit. Kořenovou zeleninu očistíme, nahrubo nastrouháme a na másle podusíme.
  2. Zeleninu podlijeme vývarem, přidáme namočené houby a vaříme. Nakonec do polévky ještě přimícháme pohanku, sůl a pepř.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Halušky ‚‚po našem‘‘

Halušky ‚‚po našem‘‘

Chuť uzeného, hub a zelí vytvoří v ústech dokonalou harmonii. Dalibor ...
Škola vaření /09.12.10
Kachnička na zelenině

Kachnička na zelenině

Přílohou je samozřejmě zelí s knedlíky.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /09.07.14
Zapečená cuketa se smetanovou omáčkou

Zapečená cuketa se smetanovou omáčkou

Je to asi nejjednodušší omáčka, kterou znám.

Irena Gvozdková, Sušice

Škola vaření /22.09.17
Žitno-špaldový perník

Žitno-špaldový perník

Pečení je pro nás veliká zábava. 

Emma (3 roky) a Josef Jan (6 let) Hořčíkovi, ...

Škola vaření /28.10.12
Pletýnky

Pletýnky

 Podáváme je s různými pomazánkami.
Jarmila Válková, Zlín
Škola vaření /20.12.11
Vývar s knedlíčky

Vývar s knedlíčky

Při nedělním obědě polévka nesmí chybět.

Marie Luhová, Trutnov

Škola vaření /11.11.13
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama