Reklama
Podzimní čaj
Fotogalerie:

Podzimní čaj

Jitka Kubečková

Ostrava
Ideální pro chladné zimní večery.
Jitka Kubečková, Ostrava

Ingredience

  • 1 kg rybíz
  • 1 kg ovoce
  • 1 kg cukr krupice
  • 1 lžíce skořice
  • 4 hřebíček
  • 125 ml rum

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Všechno ovoce (nekteerinky, kiwi, jablka, citrony, pomeranče) nadrobno nakrájíme‚ přidáme koření a vaříme asi půl hodiny. 
  2. Přidáme 125 ml rumu a krátce povaříme. Horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Po otevření dáme do hrnku 2–3 lžíce i víc dle chuti a zalijeme horkou vodou.
     
    TIP: Čaj pijeme celou zimu. Pokud nám zůstane, výborně chutná i v létě s ledem.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koprovka s tvarohovými knedlíčky

Koprovka s tvarohovými knedlíčky

Babiččiny omáčky zbožňoval nejen děda, ale i my – šest vnoučat, která v malé ...
Škola vaření /25.08.08
Kuřecí stehna v zelí

Kuřecí stehna v zelí

Dřív jsme na zelí pekli bůček, teď jsme ho nahradili zdravější kuřecím masem.

Karel...

Škola vaření /13.11.15
Brambory s mletým masem

Brambory s mletým masem

Specialita, kterou prostě musíš vyzkoušet.
Natalia Dymčenková, Hradec Králové
Škola vaření /09.07.12
Bramboráčky s uzeným masem

Bramboráčky s uzeným masem

Připravovala je už moje prababička.
Božena Krejčiříková, Kobylí Hlava
Škola vaření /31.05.10
Nadýchané makovky

Nadýchané makovky

Ještě hrnek kakaa a snídaně je připravená.

Romana Zbořilová, Moravská Třebová

Škola vaření /02.09.17
Jelení kýta s glazovanou mrkví

Jelení kýta s glazovanou mrkví

Zvěřina má zajímavou, zcela specifickou chuť. Na podzim si jí rádi zpestříme ...

Škola vaření /25.10.16
 

Nejnovější

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Makarony s hovězím ragú

Makarony s hovězím ragú

Laďka Drtinová, Vrchlabí

Všehochuť /21.01.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama