Reklama
Podzimní čaj
Fotogalerie:

Podzimní čaj

Jitka Kubečková

Ostrava
Ideální pro chladné zimní večery.
Jitka Kubečková, Ostrava

Ingredience

  • 1 kg rybíz
  • 1 kg ovoce
  • 1 kg cukr krupice
  • 1 lžíce skořice
  • 4 hřebíček
  • 125 ml rum

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Všechno ovoce (nekteerinky, kiwi, jablka, citrony, pomeranče) nadrobno nakrájíme‚ přidáme koření a vaříme asi půl hodiny. 
  2. Přidáme 125 ml rumu a krátce povaříme. Horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Po otevření dáme do hrnku 2–3 lžíce i víc dle chuti a zalijeme horkou vodou.
     
    TIP: Čaj pijeme celou zimu. Pokud nám zůstane, výborně chutná i v létě s ledem.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Borůvkové knedlíky

Borůvkové knedlíky

Nejkrásnější vzpomínky na prázdniny u babičky. Anna Veselá, Žďár nad Sázavou
Škola vaření /06.08.13
Zavařený červený rybíz

Zavařený červený rybíz

Na koláče je díky své navinulé chuti výborný.
Vlasta Ondrušková, Havířov
Škola vaření /19.11.10
Rychlá krůtí paštika s brusinkami

Rychlá krůtí paštika s brusinkami

Od té doby, kdy jsem ji ochutnala, si už v obchodě paštiku nekupuji.

Dita Kunešová, ...

Škola vaření /19.09.16
Krůtí srdíčka na karí

Krůtí srdíčka na karí

Karel Kroupa, Praha

Škola vaření /17.02.18
Výtečné koláčky

Výtečné koláčky

Pekla je moje babička na vesnici ke svatbám.
Jana Machová, Nepomuk
Škola vaření /22.01.09
Kynuté taštičky s tvarohem

Kynuté taštičky s tvarohem

Podle receptu

Milady Králové z Třebíče

Škola vaření /20.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu