Reklama
Podmáslové rohlíky
Fotogalerie:

Podmáslové rohlíky

Alena Hanáková

Milovice n. Labem
Domácí nám chutnají.
Alena Hanáková, Milovice n. Labem

Ingredience

  • 1,5 lžičky sůl
  • 600 g mouka hladká
  • 160 ml mléko
  • 2 lžičky droždí
  • 20 g máslo
  • kmín
  • mák mletý
  • 200 ml podmáslí

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny vkládáme do ná­doby v pořadí, jak jsou uvedeny v seznamu. Po vykynutí vyválíme obdélník, který rozdělíme na pruhy a ty na trojúhelníky.
  2. Tukem potřené trojúhelníky svineme do tvaru rohlíků. Necháme na plechu 20 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vej­cem, mlékem a vodou, posypeme mákem, kmínem nebo sezamem. Pečeme při 180 °C dorůžova.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Beskydská celeračka

Beskydská celeračka

Zaručujeme, že si na ní všichni pošmáknou. Radka a Tomáš Ševčíkovi, ...
Škola vaření /12.01.15
Domácí křupavý chléb

Domácí křupavý chléb

Věra Kalousová, Přelouč

Škola vaření /26.01.19
Zlaté měšce

Zlaté měšce

Měly by být upečené pěkně dozlatova.

Marcela Voráčková, Strakonice

Škola vaření /21.06.16
Domácí chleba

Domácí chleba

A ta vůně, když se zrovna upeče!
Zdeňka Bryxíová, Ostrava-Poruba
Škola vaření /04.08.11
Rychlovka s kokosem

Rychlovka s kokosem

Naše oblíbená dobrota.

Adriana Konečná a Veronika Balíková, Ivančice

Škola vaření /23.05.16
Květáková schovanka

Květáková schovanka

S remoskou je vaření úplná hračka.

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /13.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu