Reklama
Podmáslové rohlíky
Fotogalerie:

Podmáslové rohlíky

Alena Hanáková

Milovice n. Labem
Domácí nám chutnají.
Alena Hanáková, Milovice n. Labem

Ingredience

  • 1,5 lžičky sůl
  • 600 g mouka hladká
  • 160 ml mléko
  • 2 lžičky droždí
  • 20 g máslo
  • kmín
  • mák mletý
  • 200 ml podmáslí

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny vkládáme do ná­doby v pořadí, jak jsou uvedeny v seznamu. Po vykynutí vyválíme obdélník, který rozdělíme na pruhy a ty na trojúhelníky.
  2. Tukem potřené trojúhelníky svineme do tvaru rohlíků. Necháme na plechu 20 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vej­cem, mlékem a vodou, posypeme mákem, kmínem nebo sezamem. Pečeme při 180 °C dorůžova.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená jablka

Pečená jablka

Když máte chuť na něco dobrého a zdravého...
Škola vaření /03.06.12
Fleky s uzeným a bylinkami

Fleky s uzeným a bylinkami

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /23.01.19
Bílá omáčka z hříbků

Bílá omáčka z hříbků

Servírujeme s vejci vařenými na hniličku.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /26.08.17
Domácí houstičky

Domácí houstičky

U nás jsou houstičky velmi oblíbené.
Marie Dlesková,
Chlumec nad Cidlinou
Škola vaření /28.02.10
Malinový rosol

Malinový rosol

Používáme ho na vafle, palačinky i do zmrzlinových pohárů.

Anna Šmejkalová, Hodonín

...
Škola vaření /25.08.16
Sypánky s mákem

Sypánky s mákem

Máte rádi polévky? Pak vyzkoušejte recept mé prababičky – skvělé nadýchané ...
Škola vaření /29.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu