Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lilkové rolky s ricottou & omáčka z pečené papriky
Lilkové rolky s ricottou & omáčka z pečené papriky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lilkové rolky s ricottou & omáčka z pečené papriky

2.8/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2404 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 136 g
Tuky 167 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Barvou zamilovanosti je červená, kterou jsem chtěl do menu dostat, proto ta rudá barva omáčky z pečených paprik u předkrmu,“ říká o svém valentýnském předkmu Roman Kotlář.

Suroviny

lilek 1 ks
větší
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na opékání
nejlépe kapie
olivový olej 4 PL
balzamikový ocet 1,5 PL
na dochucení
sušená rajčata 2 ks
šalvěj 2 lístky
na proužky
bazalka 5 lístků
ricotta 200 g
ke šlehání, 33%
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná najemno
bez kůrky

Postup

1

Lilek nakrájejte na 6 plátků o síle 0,5 cm, nejlépe to jde na mandolíně. Osolte je z obou stran, rozložte na utěrku a nechte 30 minut vypotit, poté je opláchněte a důkladně osušte. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu rostlinného oleje a plátky z obou stran lehce opečte. Rozložte je na papírovou utěrku a odsajte tuk. Plátky seřízněte na obdélníky o velikosti zhruba 2 x 12 cm. Z opečených odkrojků lilku seřízněte slupku, dužinu pokrájejte nadrobno a dejte do misky.

2

Papriky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby pod gril. Pečte, dokud se na nich nezačnou tvořit puchýřky. Vyjměte a dejte do sáčku, uzavřete, nechte zapařit a pak papriky oloupejte a zbavte semínek.

3

Jednu a půl papriky nakrájejte a rozmixujte se lžící olivového oleje a půlkou lžíce balzamikového octa na omáčku, dochuťte cukrem, solí a pepřem. Zbylou polovinu papriky nakrájejte spolu se sušenými rajčaty nadrobno a přidejte do misky k lilku. Na mírném ohni rozehřejte lžíci olivového oleje, přisypte šalvěj a krátce ji nechte rozvonět. Olej se šalvějí přidejte k nakrájené zelenině, přilijte lžíci balzamika, osolte, opepřete, přidejte lístky bazalky a promíchejte.

4

Ricottu promíchejte se 40 g parmazánu a 2–3 lžícemi smetany. Osolte, opepřete a vmíchejte petrželku.

5

Troubu předehřejte na 200°C. Chleba rozmixujte se zbylým parmazánem, vmíchejte 2 lžíce olivového oleje a směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby a upečte dozlatova. Nechte zchladnout a rozlámejte na kousky.

6

Na začátek každého lilkového obdélníku dejte část ochucené ricotty a zarolujte. Rolky postavte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 5 minut zapéct.

7

Na talíř vlijte omáčku a posaďte do ní 3 rolky, doplňte směsí ze zeleniny a sušených rajčat a nakonec vše posypte parmazánovou strouhankou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč