Reklama
Plněné papriky s nádivkou
Fotogalerie:

Plněné papriky s nádivkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Eva Přecechtělová, Chropyně

Ingredience

  • 8 paprik
  • 1 velká cibule
  • 50  g anglické slaniny
  • olej
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 zelené papriky
  • 4 cherry rajčata
  • 300  ml vývaru (bujon)
  • 1–2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce kečupu
  • kousek chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 100  ml smetany
  • NÁDIVKA:
  • 400  g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • sůl a pepř
  • 1 lžička mleté papriky
  • 3 stroužky česneku

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semena a žebra, dobře omyjeme a dáme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme a na oleji necháme zesklovatět a odstavíme.

  2. Nádivka: do mísy dáme mleté maso, přidáme ostatní suroviny a vše důkladně promícháme a směsí naplníme papriky. Ty pak naskládáme do pekáče, přidáme cibuli se slaninou i olejem, podlijeme trochou vody a pečeme pod pokličkou nejméně 45 minut.

  3. Mezitím si nakrájíme na kostičky červenou i zelenou papriku a na poloviny rajčata.

  4. Papriky vyjmeme, výpek ponorným mixérem rozmixujeme, dáme do hrnce, zalijeme vývarem a povaříme. Potom přidáme nakrájené papriky, rajčátka. Opět necháme povařit. Zahustíme moukou rozšlehanou s trochou vody, rozmícháme a dobře provaříme.

  5. Závěrem přidáme 2 lžíce kečupu, případně kousek chilli papričky, pokud nebyla některá paprika pálivá, a dochutíme rozetřeným česnekem. Zjemníme trochou smetany. Vložíme papriky a prohřejeme.

  6. Podáváme s knedlíkem a okurkovým salátem.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jelítkový prejt se zelím

Jelítkový prejt se zelím

Mám nejraději poctivý domácí prejt. Není tak těžké si ho udělat. Jana Svačinová, ...
Škola vaření /02.03.15
Velikonoční copánky

Velikonoční copánky

Většinou je peču z dvojité dávky.


Veronika Marková, Český Těšín

Škola vaření /26.03.17
Vepřová haše

Vepřová haše

Pekli jsme prasátko, všechno maso se snědlo, ale hlava zbyla. Nakonec jsem z ní udělala ...

Škola vaření /08.10.13
Uzenářský  guláš

Uzenářský guláš

Starý, ale dobrý recept mého dědy.

Rudolf Kratinoha, Tábor

Škola vaření /13.10.16
Vepřové s paprikovým zelím

Vepřové s paprikovým zelím

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /16.03.20
Babiččina bramboračka

Babiččina bramboračka

Zkus jíšku ze sádla.
Michaela Valentová,
Lázně Bohdaneč
Škola vaření /11.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu