Reklama
Plněné papriky s nádivkou
Fotogalerie:

Plněné papriky s nádivkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Eva Přecechtělová, Chropyně

Ingredience

  • 8 paprik
  • 1 velká cibule
  • 50  g anglické slaniny
  • olej
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 zelené papriky
  • 4 cherry rajčata
  • 300  ml vývaru (bujon)
  • 1–2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce kečupu
  • kousek chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 100  ml smetany
  • NÁDIVKA:
  • 400  g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • sůl a pepř
  • 1 lžička mleté papriky
  • 3 stroužky česneku

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semena a žebra, dobře omyjeme a dáme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme a na oleji necháme zesklovatět a odstavíme.

  2. Nádivka: do mísy dáme mleté maso, přidáme ostatní suroviny a vše důkladně promícháme a směsí naplníme papriky. Ty pak naskládáme do pekáče, přidáme cibuli se slaninou i olejem, podlijeme trochou vody a pečeme pod pokličkou nejméně 45 minut.

  3. Mezitím si nakrájíme na kostičky červenou i zelenou papriku a na poloviny rajčata.

  4. Papriky vyjmeme, výpek ponorným mixérem rozmixujeme, dáme do hrnce, zalijeme vývarem a povaříme. Potom přidáme nakrájené papriky, rajčátka. Opět necháme povařit. Zahustíme moukou rozšlehanou s trochou vody, rozmícháme a dobře provaříme.

  5. Závěrem přidáme 2 lžíce kečupu, případně kousek chilli papričky, pokud nebyla některá paprika pálivá, a dochutíme rozetřeným česnekem. Zjemníme trochou smetany. Vložíme papriky a prohřejeme.

  6. Podáváme s knedlíkem a okurkovým salátem.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kachna na jablkách se zelím

Kachna na jablkách se zelím

Připrav si pochutnání na neděli nebo na sváteční den. S jablky nemá ...
Škola vaření /22.06.16
Čočka s krupkami

Čočka s krupkami

Jí se na Nový rok, má zajistit dostatek peněz.

Zdeněk Blahoš, Karviná

Škola vaření /24.01.17
Zaječí závitek na smetaně

Zaječí závitek na smetaně

Tuto delikatesu nikdo neodmítne, je vynikající.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /23.11.16
Hrstková polévka

Hrstková polévka

Marie Ospalíková, Kroměříž

Škola vaření /02.02.18
Slaný závin II

Slaný závin II

Jeho chuť si zamiluješ.
Helena Nevečeřalová, Chomutov
Škola vaření /08.12.08
Ovarová polévka

Ovarová polévka

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /13.02.18
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama