Reklama
Plněné papriky s nádivkou
Fotogalerie:

Plněné papriky s nádivkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Eva Přecechtělová, Chropyně

Ingredience

  • 8 paprik
  • 1 velká cibule
  • 50  g anglické slaniny
  • olej
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 zelené papriky
  • 4 cherry rajčata
  • 300  ml vývaru (bujon)
  • 1–2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce kečupu
  • kousek chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 100  ml smetany
  • NÁDIVKA:
  • 400  g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • sůl a pepř
  • 1 lžička mleté papriky
  • 3 stroužky česneku

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semena a žebra, dobře omyjeme a dáme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme a na oleji necháme zesklovatět a odstavíme.

  2. Nádivka: do mísy dáme mleté maso, přidáme ostatní suroviny a vše důkladně promícháme a směsí naplníme papriky. Ty pak naskládáme do pekáče, přidáme cibuli se slaninou i olejem, podlijeme trochou vody a pečeme pod pokličkou nejméně 45 minut.

  3. Mezitím si nakrájíme na kostičky červenou i zelenou papriku a na poloviny rajčata.

  4. Papriky vyjmeme, výpek ponorným mixérem rozmixujeme, dáme do hrnce, zalijeme vývarem a povaříme. Potom přidáme nakrájené papriky, rajčátka. Opět necháme povařit. Zahustíme moukou rozšlehanou s trochou vody, rozmícháme a dobře provaříme.

  5. Závěrem přidáme 2 lžíce kečupu, případně kousek chilli papričky, pokud nebyla některá paprika pálivá, a dochutíme rozetřeným česnekem. Zjemníme trochou smetany. Vložíme papriky a prohřejeme.

  6. Podáváme s knedlíkem a okurkovým salátem.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulová remuláda

Cibulová remuláda

Máme ji moc rádi, a když přijdou na oběd hosté, pokaždé s ní mám velký ...
Škola vaření /02.03.14
„Jabkance“

„Jabkance“

Dřív se v našem kraji bramborám říkalo jablka.

Miroslava Kejvalová, Česká ...

Škola vaření /30.10.13
Mandlová vláčná bábovka

Mandlová vláčná bábovka

Jiřina Šoupová, Včelná

Škola vaření /27.09.19
Domácí jáhlový prejt

Domácí jáhlový prejt

Tenhle způsob úpravy je skutečně výborný.

Magdaléna Králová, Trutnov

Škola vaření /15.10.13
Hovězí kližka na víně

Hovězí kližka na víně

Pro slavnostní chvíle

Podle receptu Dominiky Kuželkové z Hustopečí



Škola vaření /04.03.19
Fořtovská roštěná

Fořtovská roštěná

Hovězí maso mám moc rád. Když se dobře připraví, je to lahůdka. Tuto roštěnou ...

Škola vaření /05.05.14
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama