Reklama
Plněné papriky
Fotogalerie:

Plněné papriky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou dobré k sekané, ke grilovanému masu nebo jen tak na zakousnutí k pivu.

Mirka Kocourková, Plzeň

Ingredience

  • 750 g bílého zelí
  • 15 g soli
  • 25 g cukru
  • 12 menších zelených a červených paprik
  • 2 oranžové papriky
  • 2 snítky hladké naťové petrželky
  • 4 lžičky oleje
  • Na nálev:
  • 380 ml vody
  • 130 ml 18% octa
  • 5 g soli
  • 10 g cukru
  • 8 kuliček zeleného pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 lžičky hořčičného semínka
  • 2 bobkové listy

Doba přípravy

Počet porcí

3 sklenice

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Zelí dobře očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. V míse je posypeme solí a cukrem. Rukama dobře promačkáme a necháme zhruba 2 hodiny odpočinout.

  2. 2. Mezitím omyjeme všechny papriky. Těm, které jsou určené k plnění, odřízneme vršky, vyjmeme vnitřní část se semínky a vypláchneme je vodou. Necháme okapat. Oranžové papriky rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na kousky. Listy petrželky otrháme a omyjeme.

  3. 3. Na nálev svaříme vodu s octem, solí a cukrem. Přidáme koření a vaříme asi 3 minuty. Z nálevu vyjmeme bobkové listy. 

  4. 4. Papriky naplníme zelím a rozdělíme je do sklenic. Prokládáme oranžovými kousky paprik a lístky petrželky. Do každé sklenice nalijeme po 1 lžičce oleje a zalijeme horkým nálevem. Zavíčkujeme a při 90 °C sterilujeme 35 minut.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zaječí závitek na smetaně

Zaječí závitek na smetaně

Tuto delikatesu nikdo neodmítne, je vynikající. Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /23.11.16
Krůtí svíčková

Krůtí svíčková

Je zdravější než s hovězím masem.

Jitka Nováková, Teplice

Škola vaření /10.06.16
Guláš na černém pivě

Guláš na černém pivě

Ještě lepší je udělat základ v litinovém hrnci a gulášek pomalu dusit ...

Škola vaření /28.08.17
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Pampelišky trháme jen v čistých lokalitách.


Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /07.04.17
Odpalované knedlíky

Odpalované knedlíky

Klidně přidej trochu čerstvého ovoce.

Zuzana Tichá, Chrudim

Škola vaření /21.04.17
Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Malé škvarkové koláčky chutnají skvěle teplé i studené.

Pavel Štrougal, Ústí ...

Škola vaření /19.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu