Reklama
Plněné papriky
Fotogalerie:

Plněné papriky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou dobré k sekané, ke grilovanému masu nebo jen tak na zakousnutí k pivu.

Mirka Kocourková, Plzeň

Ingredience

  • 750 g bílého zelí
  • 15 g soli
  • 25 g cukru
  • 12 menších zelených a červených paprik
  • 2 oranžové papriky
  • 2 snítky hladké naťové petrželky
  • 4 lžičky oleje
  • Na nálev:
  • 380 ml vody
  • 130 ml 18% octa
  • 5 g soli
  • 10 g cukru
  • 8 kuliček zeleného pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 lžičky hořčičného semínka
  • 2 bobkové listy

Doba přípravy

Počet porcí

3 sklenice

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Zelí dobře očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. V míse je posypeme solí a cukrem. Rukama dobře promačkáme a necháme zhruba 2 hodiny odpočinout.

  2. 2. Mezitím omyjeme všechny papriky. Těm, které jsou určené k plnění, odřízneme vršky, vyjmeme vnitřní část se semínky a vypláchneme je vodou. Necháme okapat. Oranžové papriky rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na kousky. Listy petrželky otrháme a omyjeme.

  3. 3. Na nálev svaříme vodu s octem, solí a cukrem. Přidáme koření a vaříme asi 3 minuty. Z nálevu vyjmeme bobkové listy. 

  4. 4. Papriky naplníme zelím a rozdělíme je do sklenic. Prokládáme oranžovými kousky paprik a lístky petrželky. Do každé sklenice nalijeme po 1 lžičce oleje a zalijeme horkým nálevem. Zavíčkujeme a při 90 °C sterilujeme 35 minut.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kulajda mojí babičky

Kulajda mojí babičky

Velmi chutná polévka, která chutná celé rodině. Erika Malknechtová, Hlavatce
Škola vaření /17.10.11
Uzené na křenu a smetaně

Uzené na křenu a smetaně

Zbyněk Moravec, Dobříš

Škola vaření /03.03.19
Kapr načerno

Kapr načerno

Vyzkoušej staročeskou specialitu.

Dagmar Vašíková, Brno

Škola vaření /04.12.13
Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost.

Kateřina Crhová, Litoměřice

Škola vaření /23.05.17
Jindrova svíčková ze zvěřiny

Jindrova svíčková ze zvěřiny

Tátova zvěřinová svíčková je prostě báječná.  Připravuji ji podle něho‚ ale...

Škola vaření /09.11.13
Drobenkový koláč s podmáslím

Drobenkový koláč s podmáslím

Chceš-li ještě ovocnější chuť, přidej podmáslí s příchutí.

Lucie ...

Škola vaření /30.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu