Reklama
Plněné papriky
Fotogalerie:

Plněné papriky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jsou dobré k sekané, ke grilovanému masu nebo jen tak na zakousnutí k pivu.

Mirka Kocourková, Plzeň

Ingredience

  • 750 g bílého zelí
  • 15 g soli
  • 25 g cukru
  • 12 menších zelených a červených paprik
  • 2 oranžové papriky
  • 2 snítky hladké naťové petrželky
  • 4 lžičky oleje
  • Na nálev:
  • 380 ml vody
  • 130 ml 18% octa
  • 5 g soli
  • 10 g cukru
  • 8 kuliček zeleného pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 lžičky hořčičného semínka
  • 2 bobkové listy

Doba přípravy

Počet porcí

3 sklenice

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Zelí dobře očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. V míse je posypeme solí a cukrem. Rukama dobře promačkáme a necháme zhruba 2 hodiny odpočinout.

  2. 2. Mezitím omyjeme všechny papriky. Těm, které jsou určené k plnění, odřízneme vršky, vyjmeme vnitřní část se semínky a vypláchneme je vodou. Necháme okapat. Oranžové papriky rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na kousky. Listy petrželky otrháme a omyjeme.

  3. 3. Na nálev svaříme vodu s octem, solí a cukrem. Přidáme koření a vaříme asi 3 minuty. Z nálevu vyjmeme bobkové listy. 

  4. 4. Papriky naplníme zelím a rozdělíme je do sklenic. Prokládáme oranžovými kousky paprik a lístky petrželky. Do každé sklenice nalijeme po 1 lžičce oleje a zalijeme horkým nálevem. Zavíčkujeme a při 90 °C sterilujeme 35 minut.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Obalované smažené kapustičky

Obalované smažené kapustičky

Kapustičky nám chutnají, ale dát každou do trojobalu bylo moc pracné. Tak jsem si recept ...
Škola vaření /11.11.10
Odpalované knedlíky

Odpalované knedlíky

Klidně přidej trochu čerstvého ovoce.

Zuzana Tichá, Chrudim

Škola vaření /21.04.17
Borůvkové knedlíky

Borůvkové knedlíky

Nejkrásnější vzpomínky na prázdniny u babičky.

Anna Veselá, Žďár nad Sázavou

Škola vaření /06.08.13
Sváteční čočka

Sváteční čočka

Co vyzkoušet trochu jiný novoroční oběd?

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /25.11.16
Domácí sulc

Domácí sulc

Připraveno podle receptu

Jany Zapletalové z Aše

Škola vaření /28.02.18
Makovec s citronovou polevou

Makovec s citronovou polevou

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /01.02.18
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama