Reklama
Reklama
Plněné ořechové rohlíčky
Fotogalerie:
 

Plněné ořechové rohlíčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ořechy dobře proberu, aby tam nezůstal kousek skořápky. 

Markéta Halušková, Praha

Ingredience

  • 250 g másla nebo máslové hery
  • 400 g polohrubé mouky
  • 150 ml zakysané smetany
  • špetka soli
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 1 vejce
  • 100 g cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

32

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Máslo nebo heru necháme povolit při pokojové teplotě. Ke změklému tuku pak přidáme polohrubou mouku, zakysanou smetanu a špetku soli a vypracujeme hladké vláčné těsto. Pokud by se těsto lepilo, přidáme trochu mouky. 

  2. krok2

    Ořechy umeleme nebo rozdrtíme paličkou. Oddělíme žloutek od bílku. Bílek vmícháme společně s cukrem k ořechům, žloutek si necháme na potírání. 

  3. krok3

    Těsto rozdělíme na 8 dílů. Každý díl rozválíme na placku, kterou  rozkrojíme na čtvrtiny. Na každý kousek dáme lžíci náplně a od širší strany zarolujeme a ohneme do tvaru rohlíčku. 

  4. krok4

    Cukroví rozložíme na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15–20 minut. Ještě horké rohlíčky obalíme v moučkovém cukru.


Tip redakce

Když cukroví ztvrdne a ztratí svou vláčnost, není chutné. Přesto by byla škoda je vyhodit. Vložíme je do uzavíratelné nádoby (např. do větší sklenice nebo plechovky) a přidáme oloupané jablko. Za den bude zase jako čerstvé!

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Tento likér je velmi sladký a v době chřipek navíc velmi zdravý.
Škola vaření /25.02.09
Kynutý chlebíček s mákem a švestkami

Kynutý chlebíček s mákem a švestkami

Kupuj jen český mák.

Kamila Eflerová, Brna


Škola vaření /29.10.18
Kvašáky

Kvašáky

Lenka Zimková, Francova Lhota

Škola vaření /25.07.18
Bramborové šišky s mákem a povidly

Bramborové šišky s mákem a povidly

Podle receptu

Emilie Javorské z Chlumce nad Cidlinou

Škola vaření /15.02.18
Štědrý kuba s houbami

Štědrý kuba s houbami

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /30.11.18
Vepřová haše

Vepřová haše

Pekli jsme prasátko, všechno maso se snědlo, ale hlava zbyla. Nakonec jsem z ní udělala ...

Škola vaření /08.10.13
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama