Reklama
Plněné ořechové rohlíčky
Fotogalerie:
 

Plněné ořechové rohlíčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ořechy dobře proberu, aby tam nezůstal kousek skořápky. 

Markéta Halušková, Praha

Ingredience

  • 250 g másla nebo máslové hery
  • 400 g polohrubé mouky
  • 150 ml zakysané smetany
  • špetka soli
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 1 vejce
  • 100 g cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

32

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Máslo nebo heru necháme povolit při pokojové teplotě. Ke změklému tuku pak přidáme polohrubou mouku, zakysanou smetanu a špetku soli a vypracujeme hladké vláčné těsto. Pokud by se těsto lepilo, přidáme trochu mouky. 

  2. krok2

    Ořechy umeleme nebo rozdrtíme paličkou. Oddělíme žloutek od bílku. Bílek vmícháme společně s cukrem k ořechům, žloutek si necháme na potírání. 

  3. krok3

    Těsto rozdělíme na 8 dílů. Každý díl rozválíme na placku, kterou  rozkrojíme na čtvrtiny. Na každý kousek dáme lžíci náplně a od širší strany zarolujeme a ohneme do tvaru rohlíčku. 

  4. krok4

    Cukroví rozložíme na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15–20 minut. Ještě horké rohlíčky obalíme v moučkovém cukru.


Tip redakce

Když cukroví ztvrdne a ztratí svou vláčnost, není chutné. Přesto by byla škoda je vyhodit. Vložíme je do uzavíratelné nádoby (např. do větší sklenice nebo plechovky) a přidáme oloupané jablko. Za den bude zase jako čerstvé!

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječná omáčka

Vaječná omáčka

Mockrát se mi stalo, že zbylo po víkendovém vaření samotné maso ...
Škola vaření /09.04.09
Vepřová haše

Vepřová haše

Pekli jsme prasátko, všechno maso se snědlo, ale hlava zbyla. Nakonec jsem z ní udělala ...

Škola vaření /08.10.13
Velikonoční hlavička s kůzlečím masem

Velikonoční hlavička s kůzlečím masem

Recept mám od své maminky a ta zase od té své. A nádivka se u nás opravdu nikdy dlouho ...

Škola vaření /03.04.17
Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Slepičí ragú s petrželkovými knedlíky

Místo slepice můžeš použít i vepřový jazyk.

Marie Bušová, Blansko

Škola vaření /19.11.13
Hovězí s mrkví

Hovězí s mrkví

Znáš od své babičky

Podle receptu Boženy Hajné z Plzně



Škola vaření /18.03.19
nebeská nádivka

nebeská nádivka

Říkáme jí nebeská, protože je opravdu vynikající. Každý, kdo ji ochutnal, odcházel ...
Škola vaření /23.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu