Reklama
Reklama
Plněné ořechové rohlíčky
Fotogalerie:
 

Plněné ořechové rohlíčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ořechy dobře proberu, aby tam nezůstal kousek skořápky. 

Markéta Halušková, Praha

Ingredience

  • 250 g másla nebo máslové hery
  • 400 g polohrubé mouky
  • 150 ml zakysané smetany
  • špetka soli
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 1 vejce
  • 100 g cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

32

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Máslo nebo heru necháme povolit při pokojové teplotě. Ke změklému tuku pak přidáme polohrubou mouku, zakysanou smetanu a špetku soli a vypracujeme hladké vláčné těsto. Pokud by se těsto lepilo, přidáme trochu mouky. 

  2. krok2

    Ořechy umeleme nebo rozdrtíme paličkou. Oddělíme žloutek od bílku. Bílek vmícháme společně s cukrem k ořechům, žloutek si necháme na potírání. 

  3. krok3

    Těsto rozdělíme na 8 dílů. Každý díl rozválíme na placku, kterou  rozkrojíme na čtvrtiny. Na každý kousek dáme lžíci náplně a od širší strany zarolujeme a ohneme do tvaru rohlíčku. 

  4. krok4

    Cukroví rozložíme na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15–20 minut. Ještě horké rohlíčky obalíme v moučkovém cukru.


Tip redakce

Když cukroví ztvrdne a ztratí svou vláčnost, není chutné. Přesto by byla škoda je vyhodit. Vložíme je do uzavíratelné nádoby (např. do větší sklenice nebo plechovky) a přidáme oloupané jablko. Za den bude zase jako čerstvé!

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlá rajská bez masa

Rychlá rajská bez masa

Naučila mě ji prababička a dodnes ji dělám. Kateřina Viktorová, Kralupy nad ...
Škola vaření /19.06.14
Zapečené domácí fleky

Zapečené domácí fleky

Chutnají jako ty, které dělávala moje babička. Uzené by mělo být jemně prorostlé, pak...
Škola vaření /07.04.12
Prejtová polévka

Prejtová polévka

Prejt se u nás dá koupit i mražený.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /07.02.14
Dušená kapusta s uzeným masem

Dušená kapusta s uzeným masem

Bylo by škoda nepochutnat si na zelenině sklizené ze zahrady. Je plná vitaminů.
...
Škola vaření /16.08.12
Závin z bramborového těsta s masem

Závin z bramborového těsta s masem

Je výborný s kysaným zelím nebo se špenátem.

Markéta Mikulová, Jihlava

Škola vaření /30.03.16
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama