Reklama
Plněné ořechové rohlíčky
Fotogalerie:
 

Plněné ořechové rohlíčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ořechy dobře proberu, aby tam nezůstal kousek skořápky. 

Markéta Halušková, Praha

Ingredience

  • 250 g másla nebo máslové hery
  • 400 g polohrubé mouky
  • 150 ml zakysané smetany
  • špetka soli
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 1 vejce
  • 100 g cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

32

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Máslo nebo heru necháme povolit při pokojové teplotě. Ke změklému tuku pak přidáme polohrubou mouku, zakysanou smetanu a špetku soli a vypracujeme hladké vláčné těsto. Pokud by se těsto lepilo, přidáme trochu mouky. 

  2. krok2

    Ořechy umeleme nebo rozdrtíme paličkou. Oddělíme žloutek od bílku. Bílek vmícháme společně s cukrem k ořechům, žloutek si necháme na potírání. 

  3. krok3

    Těsto rozdělíme na 8 dílů. Každý díl rozválíme na placku, kterou  rozkrojíme na čtvrtiny. Na každý kousek dáme lžíci náplně a od širší strany zarolujeme a ohneme do tvaru rohlíčku. 

  4. krok4

    Cukroví rozložíme na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15–20 minut. Ještě horké rohlíčky obalíme v moučkovém cukru.


Tip redakce

Když cukroví ztvrdne a ztratí svou vláčnost, není chutné. Přesto by byla škoda je vyhodit. Vložíme je do uzavíratelné nádoby (např. do větší sklenice nebo plechovky) a přidáme oloupané jablko. Za den bude zase jako čerstvé!

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečené jehněčí se špenátem

Pečené jehněčí se špenátem

Jsem sice zkušený kuchař, ale jehněčího masa jsem se vždycky trochu bál. Dnes už je ...
Škola vaření /09.03.12
Fleky s uzeným a bylinkami

Fleky s uzeným a bylinkami

Alena Štrougalová, Neštěmice

Škola vaření /23.01.19
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Ideální oběd pro stále chladnější dny.

Monika Zenberová, Šumperk

Škola vaření /09.11.17
Houbové kyselo

Houbové kyselo

Kvásek si musíme udělat pár dní předem.

Jana Součková, Praha

Škola vaření /13.02.14
Domácí nakládané zelí

Domácí nakládané zelí

Kysané zelí obsahuje spoustu vitaminů, které jsou pro nás v období chřipek velmi ...
Škola vaření /18.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama