Reklama
Plněné nakládané buřty
Fotogalerie:

Plněné nakládané buřty

Mirka Vachová

Dobříš
Utopenci u nás prostě nesmějí chybět.
Mirka Vachová, Dobříš

Ingredience

  • 8 špekáčky
  • 1 cibule velká
  • 1 paprika červená
  • 3 stroužky česnek
  • 100 g sýr eidam
  • 2 chilli paprička červená
  • špetka sůl
  • 2 kuličky pepř celý
  • Zálivka:
  • 2 lžičky sůl
  • 5 kuliček pepř celý
  • 4 kuličky nové koření
  • 2 bobkový list
  • 200 ml ocet
  • 300 ml voda
  • 50 ml olej
  • 1 lžíce cukr pískový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Připravíme nálev: v hrnci svaříme vodu s octem, olejem, cukrem, solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Přivedeme k varu a poté odstavíme, necháme zchladnout. Přes sítko odstraníme koření.
  2. krok2 Buřty před naložením naplníme. Každý podélně rozřízneme a do vzniklé štěrbiny vložíme proužek červené papriky a proužek sýra. Pokud nějaké suroviny přebývají, vloží se do sklenice společně s buřty.
  3. krok3 Mezitím nakrájíme česnek a cibulku na tenké plátky.
  4. Větší vymytou sklenici vyložíme plněnými buřty, cibulí, česnekem, pokrájenou chilli papričkou a zbylou kapií.
  5. Sklenici zalijeme zchladlým nálevem, důkladně uzavřeme víčkem, aby se dovnitř nedostal vzduch, a necháme minimálně 5 dní odležet.
  6. Poté podáváme společně s čerstvým pečivem.

    TIP: Na talíř servírujeme i s nálevem a česnekem a cibulí z nálevu. Můžeme ještě posypat zelenou natí z cibulky.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolová polévka s lokšemi

Fazolová polévka s lokšemi

Klidně ji podávej jako hlavní jídlo. Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem
Škola vaření /24.02.15
Obalované smažené kapustičky

Obalované smažené kapustičky

Kapustičky nám chutnají, ale dát každou do trojobalu bylo moc pracné. Tak jsem si recept ...
Škola vaření /11.11.10
Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Pomazánky všeho druhu mám moc ráda, ty masové zvlášť. Hotových paštik je na trhu ...
Škola vaření /22.01.09
Celerové karbanátky

Celerové karbanátky

Mleté maso máme vždy doma v mrazáku Babička ho kombinuje se zeleninou, karbanátky jsou ...
Škola vaření /23.09.08
Houskové kulaté knedlíky

Houskové kulaté knedlíky

Tenhle báječný recept mám od babičky.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Škola vaření /27.04.15
Třešňový kompot

Třešňový kompot

Jednoduché a rychlé zavařování‚ protože není zapotřebí sterilovat.

Irena ...

Škola vaření /10.09.15
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama