Reklama
Reklama
Plněné nakládané buřty
Fotogalerie:

Plněné nakládané buřty

Mirka Vachová

Dobříš
Utopenci u nás prostě nesmějí chybět.
Mirka Vachová, Dobříš

Ingredience

  • 8 špekáčky
  • 1 cibule velká
  • 1 paprika červená
  • 3 stroužky česnek
  • 100 g sýr eidam
  • 2 chilli paprička červená
  • špetka sůl
  • 2 kuličky pepř celý
  • Zálivka:
  • 2 lžičky sůl
  • 5 kuliček pepř celý
  • 4 kuličky nové koření
  • 2 bobkový list
  • 200 ml ocet
  • 300 ml voda
  • 50 ml olej
  • 1 lžíce cukr pískový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Připravíme nálev: v hrnci svaříme vodu s octem, olejem, cukrem, solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Přivedeme k varu a poté odstavíme, necháme zchladnout. Přes sítko odstraníme koření.
  2. krok2 Buřty před naložením naplníme. Každý podélně rozřízneme a do vzniklé štěrbiny vložíme proužek červené papriky a proužek sýra. Pokud nějaké suroviny přebývají, vloží se do sklenice společně s buřty.
  3. krok3 Mezitím nakrájíme česnek a cibulku na tenké plátky.
  4. Větší vymytou sklenici vyložíme plněnými buřty, cibulí, česnekem, pokrájenou chilli papričkou a zbylou kapií.
  5. Sklenici zalijeme zchladlým nálevem, důkladně uzavřeme víčkem, aby se dovnitř nedostal vzduch, a necháme minimálně 5 dní odležet.
  6. Poté podáváme společně s čerstvým pečivem.

    TIP: Na talíř servírujeme i s nálevem a česnekem a cibulí z nálevu. Můžeme ještě posypat zelenou natí z cibulky.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Škola vaření /08.03.18
Kachna na jablkách se zelím

Kachna na jablkách se zelím

Připrav si pochutnání na neděli nebo na sváteční den. S jablky nemá ...

Škola vaření /22.06.16
Slezské plněné pirohy

Slezské plněné pirohy

Zelí vždy pokrájím na menší kousky.

Veronika Klučková, Český Těšín

Škola vaření /07.11.17
Domácí prejt

Domácí prejt

Můžeš ho i plnit do střívek a povařit.

František Dohnal, České Budějovice

Škola vaření /16.10.16
Vepřová haše

Vepřová haše

Pekli jsme prasátko, všechno maso se snědlo, ale hlava zbyla. Nakonec jsem z ní udělala ...

Škola vaření /08.10.13
Pečené jehněčí se špenátem

Pečené jehněčí se špenátem

Jsem sice zkušený kuchař, ale jehněčího masa jsem se vždycky trochu bál. Dnes už je ...
Škola vaření /09.03.12
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama