Reklama
Plněné nakládané buřty
Fotogalerie:

Plněné nakládané buřty

Mirka Vachová

Dobříš
Utopenci u nás prostě nesmějí chybět.
Mirka Vachová, Dobříš

Ingredience

  • 8 špekáčky
  • 1 cibule velká
  • 1 paprika červená
  • 3 stroužky česnek
  • 100 g sýr eidam
  • 2 chilli paprička červená
  • špetka sůl
  • 2 kuličky pepř celý
  • Zálivka:
  • 2 lžičky sůl
  • 5 kuliček pepř celý
  • 4 kuličky nové koření
  • 2 bobkový list
  • 200 ml ocet
  • 300 ml voda
  • 50 ml olej
  • 1 lžíce cukr pískový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Připravíme nálev: v hrnci svaříme vodu s octem, olejem, cukrem, solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Přivedeme k varu a poté odstavíme, necháme zchladnout. Přes sítko odstraníme koření.
  2. krok2 Buřty před naložením naplníme. Každý podélně rozřízneme a do vzniklé štěrbiny vložíme proužek červené papriky a proužek sýra. Pokud nějaké suroviny přebývají, vloží se do sklenice společně s buřty.
  3. krok3 Mezitím nakrájíme česnek a cibulku na tenké plátky.
  4. Větší vymytou sklenici vyložíme plněnými buřty, cibulí, česnekem, pokrájenou chilli papričkou a zbylou kapií.
  5. Sklenici zalijeme zchladlým nálevem, důkladně uzavřeme víčkem, aby se dovnitř nedostal vzduch, a necháme minimálně 5 dní odležet.
  6. Poté podáváme společně s čerstvým pečivem.

    TIP: Na talíř servírujeme i s nálevem a česnekem a cibulí z nálevu. Můžeme ještě posypat zelenou natí z cibulky.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramboráčky s uzeným masem

Bramboráčky s uzeným masem

Připravovala je už moje prababička. Božena Krejčiříková, Kobylí Hlava
Škola vaření /31.05.10
Malinový džem s vůní máty

Malinový džem s vůní máty

Podle receptu

Kateřiny Dolníčkové z Českého Krumlova

Škola vaření /28.06.18
Králík na pepři

Králík na pepři

Nejlepší je samozřejmě domácí.

Josef Bartušek, Bítovčice

Škola vaření /09.03.17
Bochníčková bramboračka

Bochníčková bramboračka

Apolena Hovorková, Jičín

Škola vaření /28.06.18
Velikonoční minivdolečky

Velikonoční minivdolečky

Byla by škoda dělat je jen o Velikonocích.

Jarmila Pekárková, Vimperk

Škola vaření /25.03.15
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Guk, Pelhřimov

Škola vaření /13.03.18
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama