Reklama
Plněné bramborové knedlíky
Fotogalerie:

Plněné bramborové knedlíky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Věry Hanákové z Hořovic

Ingredience

  • 1  kg brambor
  • 300  g anglické slaniny (nebo uvařené uzené krkovice)
  • 150  g cibule
  • sůl, pepř
  • 2 vejce
  • 200  g hrubé mouky (dle potřeby)
  • 50  g krupice
  • 3 cibule a sádlo na smažení
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • červené zelí

Doba přípravy

Počet porcí

5–6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den předem.

  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na suché pánvi opečeme. Po chvilce přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a vše orestujeme. Směs osolíme, opepříme a necháme vychladnout a zatím připravíme bramborové těsto.

  3. Studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl, vejce, mouku, krupici a zpracujeme těsto, které vytvarujeme do válečku.

  4. Z něj pak odkrajujeme stejnoměrné kousky, do kterých zabalíme trošku slaninové směsi, a utvoříme kulaté knedlíky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 10–15 minut.

  5. Mezitím si připravíme zelí. V hrnci na sádle zpěníme 1 nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme ji cukrem a necháme ho chvíli zkaramelizovat. Pak přidáme zelí a necháme ho dusit asi 20 minut.

  6. Zbylou cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme je na sádle. Na zelí rozložíme hotové knedlíky a navrch rozložíme osmahlé kroužky cibule.

Pošli recept! 3/2018 (2.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Prázdninový koláč

Prázdninový koláč

Podle receptu Lenky Součkové z Chomutova
Škola vaření /06.06.18
Domácí kaiserka

Domácí kaiserka

Petra Ferštlová, Rakovník

Škola vaření /27.01.19
Španělské ptáčky z kuřecího masa

Španělské ptáčky z kuřecího masa

Sladkokyselá náplň spolu s oli­vami a kapary vykouzlí zajíma­vou chuť. Máme...
Škola vaření /09.03.09
Vaječný likér

Vaječný likér

Domácí recept naší skvělé babičky.
Škola vaření /01.03.09
Bramborová polévka

Bramborová polévka

Zbožňovala jsem ji jako malá holka, babi ji musela pořád vařit.
Petra Filipová, ...
Škola vaření /09.02.10
Slané placky

Slané placky

K pivu přímo skvělé

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /08.03.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu