Kachní prsíčka plněná jemnou houskovou nádivkou s drůbky se hodí i pro slavnostní chvíle.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- 1 kostra a drůbky z kachny
- 1 cibule
- trocha soli
- podle chuti celý pepř, nové koření a bobkový list
- 1 kachní prsa
- trocha mletého pepře
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- 1 lžíce petrželky
- trocha muškátového květu
- 3 rohlíky
- dle potřeby strouhanka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kostru a drůbky opláchneme, vložíme do studené vody, přidáme cibuli, sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list, přivedeme k varu a necháme 30 minut vařit. Mezitím opláchneme kachní prsa, osušíme je, rozřízneme a opatrně naklepeme tak, abychom získali co největší pláty masa. Osolíme, opepříme a zatím odložíme.
-
V misce smícháme žloutky, mléko, nasekanou petrželku, špetku pepře, muškátového květu a sůl. Přidáme na malé kostičky nakrájené rohlíky a promícháme. Dále přidáme maso obrané z krku, kostry a nakrájené drůbky. Nakonec vmícháme sníh z bílků, a pokud je hmota příliš řídká, zahustíme ji strouhankou.
-
Na prsa rozdělíme nádivku, zarolujeme, zpevníme provázkem, osolíme a opepříme. Rolády ze všech stran opečeme na pánvi, potom je podlijeme vývarem z kostry a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení otáčíme a dle potřeby podléváme.
-
Hotové rolády vyjmeme, obsah v pánvi zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studeného vývaru, rozšleháme a provaříme. Šťávu dochutíme solí a případně přecedíme. Nakonec odstraníme provázky, rolády nakrájíme na plátky a poléváme připravenou šťávou.