Reklama
Plněná kachní prsa
Fotogalerie:

Plněná kachní prsa

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kachní prsíčka plněná jemnou houskovou nádivkou s drůbky se hodí i pro slavnostní chvíle.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 kostra a drůbky z kachny
  • 1 cibule
  • trocha soli
  • podle chuti celý pepř, nové koření a bobkový list
  • 1 kachní prsa
  • trocha mletého pepře
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce petrželky
  • trocha muškátového květu
  • 3 rohlíky
  • dle potřeby strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Kostru a drůbky opláchneme, vložíme do studené vody, přidáme cibuli, sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list, přivedeme k varu a necháme 30 minut vařit. Mezitím opláchneme kachní prsa, osušíme je, rozřízneme a opatrně naklepeme tak, abychom získali co největší pláty masa. Osolíme, opepříme a zatím odložíme.

  2. V misce smícháme žloutky, mléko, nasekanou petrželku, špetku pepře, muškátového květu a sůl. Přidáme na malé kostičky nakrájené rohlíky a promícháme. Dále přidáme maso obrané z krku, kostry a nakrájené drůbky. Nakonec vmícháme sníh z bílků, a pokud je hmota příliš řídká, zahustíme ji strouhankou.

  3. Na prsa rozdělíme nádivku, zarolujeme, zpevníme provázkem, osolíme a opepříme. Rolády ze všech stran opečeme na pánvi, potom je podlijeme vývarem z kostry a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení otáčíme a dle potřeby podléváme.

  4. Hotové rolády vyjmeme, obsah v pánvi zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studeného vývaru, rozšleháme a provaříme. Šťávu dochutíme solí a případně přecedíme. Nakonec odstraníme provázky, rolády nakrájíme na plátky a poléváme připravenou šťávou.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohový mazanec

Tvarohový mazanec

U nás dodržujeme tradice, takže mazanec na velikonoční tabuli nikdy nechybí. Aneta ...
Škola vaření /29.03.17
Pomazánka z vepřového bůčku

Pomazánka z vepřového bůčku

Silnější polovičce chutná hlavně k pivečku.

Jana Dlasková, Hodonín

Škola vaření /15.03.17
Vepřová pečeně s cuketou

Vepřová pečeně s cuketou

Podle receptu

Karla Horáka z Prahy

Škola vaření /20.07.18
Svíčková od babičky

Svíčková od babičky

Zdenka Trvalcová

Škola vaření /25.03.20
Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /06.03.18
Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost.

Kateřina Crhová, Litoměřice

Škola vaření /23.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu