Reklama
Plněná kachní prsa
Fotogalerie:

Plněná kachní prsa

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kachní prsíčka plněná jemnou houskovou nádivkou s drůbky se hodí i pro slavnostní chvíle.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 kostra a drůbky z kachny
  • 1 cibule
  • trocha soli
  • podle chuti celý pepř, nové koření a bobkový list
  • 1 kachní prsa
  • trocha mletého pepře
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce petrželky
  • trocha muškátového květu
  • 3 rohlíky
  • dle potřeby strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Kostru a drůbky opláchneme, vložíme do studené vody, přidáme cibuli, sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list, přivedeme k varu a necháme 30 minut vařit. Mezitím opláchneme kachní prsa, osušíme je, rozřízneme a opatrně naklepeme tak, abychom získali co největší pláty masa. Osolíme, opepříme a zatím odložíme.

  2. V misce smícháme žloutky, mléko, nasekanou petrželku, špetku pepře, muškátového květu a sůl. Přidáme na malé kostičky nakrájené rohlíky a promícháme. Dále přidáme maso obrané z krku, kostry a nakrájené drůbky. Nakonec vmícháme sníh z bílků, a pokud je hmota příliš řídká, zahustíme ji strouhankou.

  3. Na prsa rozdělíme nádivku, zarolujeme, zpevníme provázkem, osolíme a opepříme. Rolády ze všech stran opečeme na pánvi, potom je podlijeme vývarem z kostry a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení otáčíme a dle potřeby podléváme.

  4. Hotové rolády vyjmeme, obsah v pánvi zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studeného vývaru, rozšleháme a provaříme. Šťávu dochutíme solí a případně přecedíme. Nakonec odstraníme provázky, rolády nakrájíme na plátky a poléváme připravenou šťávou.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková,  Nové Syrovice
Škola vaření /08.02.19
Sejkory

Sejkory

Mám je rád se sklenicí mléka.

Libor Dlouhý, 12 let, Klatovy

Škola vaření /24.02.16
Rychlá krůtí paštika s brusinkami

Rychlá krůtí paštika s brusinkami

Od té doby, kdy jsem ji ochutnala, si už v obchodě paštiku nekupuji.

Dita Kunešová, ...

Škola vaření /19.09.16
Medový bůček pečený na cibuli

Medový bůček pečený na cibuli

Podle receptu

Marcely Hlavsové z Prahy

Škola vaření /17.01.18
CHlupaté knedlíky se zelím

CHlupaté knedlíky se zelím

Recept je rychlý, výborný a nezevšední.    

Lída Košíková, Praha

Škola vaření /19.10.12
Ostružinový džem

Ostružinový džem

Nejlepší je, když máme beztrnnou odrůdu.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /26.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama