Reklama
Plněná kachní prsa
Fotogalerie:

Plněná kachní prsa

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Kachní prsíčka plněná jemnou houskovou nádivkou s drůbky se hodí i pro slavnostní chvíle.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 kostra a drůbky z kachny
  • 1 cibule
  • trocha soli
  • podle chuti celý pepř, nové koření a bobkový list
  • 1 kachní prsa
  • trocha mletého pepře
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce petrželky
  • trocha muškátového květu
  • 3 rohlíky
  • dle potřeby strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Kostru a drůbky opláchneme, vložíme do studené vody, přidáme cibuli, sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list, přivedeme k varu a necháme 30 minut vařit. Mezitím opláchneme kachní prsa, osušíme je, rozřízneme a opatrně naklepeme tak, abychom získali co největší pláty masa. Osolíme, opepříme a zatím odložíme.

  2. V misce smícháme žloutky, mléko, nasekanou petrželku, špetku pepře, muškátového květu a sůl. Přidáme na malé kostičky nakrájené rohlíky a promícháme. Dále přidáme maso obrané z krku, kostry a nakrájené drůbky. Nakonec vmícháme sníh z bílků, a pokud je hmota příliš řídká, zahustíme ji strouhankou.

  3. Na prsa rozdělíme nádivku, zarolujeme, zpevníme provázkem, osolíme a opepříme. Rolády ze všech stran opečeme na pánvi, potom je podlijeme vývarem z kostry a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení otáčíme a dle potřeby podléváme.

  4. Hotové rolády vyjmeme, obsah v pánvi zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studeného vývaru, rozšleháme a provaříme. Šťávu dochutíme solí a případně přecedíme. Nakonec odstraníme provázky, rolády nakrájíme na plátky a poléváme připravenou šťávou.


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jednoduché rizoto

Jednoduché rizoto

Podle babičky toto jednoduché jídlo vařím dodnes. Iva Holá, Praha
Škola vaření /25.08.08
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Moravský vrabec se zelím

Moravský vrabec se zelím

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /16.01.18
Pohanková polévka s houbami

Pohanková polévka s houbami

V brdských lesích, v blízkosti kterých žijeme, roste spousta hub.
Božena Kolářová, ...
Škola vaření /27.09.11
Karlovarské knedlíky se zajícem na smetaně

Karlovarské knedlíky se zajícem na smetaně

Když je omáčka moc tekutá, zahustíme ji světlou jíškou z mouky a másla.

Jan ...

Škola vaření /14.11.17
Kynuté bochánky - mazance

Kynuté bochánky - mazance

Báječně chutnají poprášené cukrem a ještě líp rozkrojené a namazané marmeládou.

...
Škola vaření /12.04.17
 

Nejnovější

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Nejstylovější jídelní stoly, které zútulní vaše večeře

Po celý den jen spěcháte a těšíte se domů, kde s rodinou u večeře proberete ...
Všehochuť /04.02.20
Plněné čekankové listy

Plněné čekankové listy

Nejlépe k bílému vínu

Podle receptu Josefa Honzů z Liberce

Zdravě a chutně /03.02.20
Koktejl z dýně a ovoce

Koktejl z dýně a ovoce

Svatava Vojtková, Praha

Všehochuť /03.02.20
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /03.02.20
Domácí pařížský salát
Všehochuť /03.02.20
Extra čokoládový chlebíček

Extra čokoládový chlebíček

Podle receptu

Rity Hubáčkové z Kroměříže

Sladký život /02.02.20
Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...

Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama