Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pivní sýrová polévka

Pivní sýrová polévka

4/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2747 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 72 g
Tuky 214 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka podobná téhle se podává na tradičním Octoberfestu. Tam vědí, jak si udělat žízeň i co se nejlíp hodí k pivu!

Suroviny

mrkev 1 ks
nakrájená nadrobno
velká, žlutá, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužek
prolisovaný
mléko 300 ml
smetana 200 ml
ke šlehání (12%)
světlé
hořčice 1 PL
dijonská
čedar 300 g
zralý, nastrouhaný
sůl
pepř
černý, čerstvě mletý

Postup

1

V hrnci na mírném plameni rozpusťte máslo. Přidejte mrkev, cibuli a česnek a opékejte 10 minut doměkka a dosklovita. Přisypte mouku a za stálého míchání ji nechte zezlátnout a rozvonět, trvá to asi 3 minuty. Vlijte mléko a smetanu a metličkou promíchejte, pak zesilte plamen, přidejte pivo a hořčici a za občasného míchání metličkou přiveďte k varu a vařte, dokud nezmizí pivní pěna. Po asi 10 minutách varu hrnec stáhněte z plotny a postupně po hrstech vmíchejte nastrouhaný sýr. Dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč