Reklama
Pivní polévka
Fotogalerie:
 

Pivní polévka

Lenka Nešporová

Praha
Přestože pivo jako nápoj skutečně považuji za národní poklad, jídla, do kterých se pivo přidává jako ingredience, jsem si příliš neoblíbila. Tato polévka je jakousi čestnou výjimkou.
Lenka Nešporová, Praha

Ingredience

  • 200 g chléb žitný
  • 500 ml pivo
  • 2 lžíce máslo
  • 200 g zelenina kořenová
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 300 ml vývar drůbeží
  • 200 ml smetana
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Chléb nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme je do misky s 500 ml piva a máčíme je, dokud nezměknou.
  2. krok2 V kastrole na másle zlehka osmahneme najemno nakrájenou zeleninu, zaprášíme ji moukou a jemně osmažíme. Poté přilijeme připravený drůbeží vývar, náležitě rozmícháme a provaříme.
  3. krok3 Do polévky přidáme změklý chléb, promícháme ji a vaříme tak dlouho, dokud polévka nezhoustne (chléb se v polévce úplně rozvaří, proto nemusíme používat jíšku k zahuštění).
  4. krok4
    Těsně před dokončením polévku zalijeme smetanou a dochutíme solí a pepřem dle vlastní potřeby.
     
    TIP: Na polévku můžeme samozřejmě použít i starší tvrdý chléb, pro který by nebylo jiné zpracování. Chléb v pivu dokonale změkne.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perkelt s čínským zelím

Perkelt s čínským zelím

Máme maso z poctivého domácího čuníka. Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /13.10.17
Broskvové knedlíky

Broskvové knedlíky

Sama už jsem pár let babičkou, a přesto dodnes využívám mnoho zkušeností, které jsem ...
Škola vaření /08.05.13
Tradiční šišky

Tradiční šišky

Stejný recept používala moje babička.

Anna Habřinová, Sokolov

Škola vaření /09.11.17
Kachna plněná medvědím česnekem

Kachna plněná medvědím česnekem

Zelí si každý udělá podle svého gusta.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /24.05.16
Opilcův kapr

Opilcův kapr

Stejným způsobem se dají připravit všechny sladkovodní ryby.

Roman Paleček, Plzeň

Škola vaření /20.01.17
Utopenci – klasika pro každého

Utopenci – klasika pro každého

Nejtěžší je vydržet těch pár dní, kdy se buřty musí nechat proležet.

Eva ...

Škola vaření /26.10.16
 

Nejnovější

Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice
Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
Lotrinský koláč - quiche

Lotrinský koláč - quiche

Kamila Sovová, Praha

Všehochuť /19.01.18
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Klára Špačková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /19.01.18
Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Helena Stoklasová, Ostrava

Sladký život /19.01.18
Houbová kolečka

Houbová kolečka

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /18.01.18
Pizza košíčky

Pizza košíčky

Připraveno podle receptu

Šárky Červenkové ze Strakonic

Vaříme express /18.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama