Reklama
Pivní polévka
Fotogalerie:
 

Pivní polévka

Lenka Nešporová

Praha
Přestože pivo jako nápoj skutečně považuji za národní poklad, jídla, do kterých se pivo přidává jako ingredience, jsem si příliš neoblíbila. Tato polévka je jakousi čestnou výjimkou.
Lenka Nešporová, Praha

Ingredience

  • 200 g chléb žitný
  • 500 ml pivo
  • 2 lžíce máslo
  • 200 g zelenina kořenová
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 300 ml vývar drůbeží
  • 200 ml smetana
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Chléb nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme je do misky s 500 ml piva a máčíme je, dokud nezměknou.
  2. krok2 V kastrole na másle zlehka osmahneme najemno nakrájenou zeleninu, zaprášíme ji moukou a jemně osmažíme. Poté přilijeme připravený drůbeží vývar, náležitě rozmícháme a provaříme.
  3. krok3 Do polévky přidáme změklý chléb, promícháme ji a vaříme tak dlouho, dokud polévka nezhoustne (chléb se v polévce úplně rozvaří, proto nemusíme používat jíšku k zahuštění).
  4. krok4
    Těsně před dokončením polévku zalijeme smetanou a dochutíme solí a pepřem dle vlastní potřeby.
     
    TIP: Na polévku můžeme samozřejmě použít i starší tvrdý chléb, pro který by nebylo jiné zpracování. Chléb v pivu dokonale změkne.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ledvinkové ragú

Ledvinkové ragú

Pokud máš doma uzenou papriku, můžeš zkusit trochu do ragú přidat. Aneta ...
Škola vaření /03.09.17
Kynuté loupáky

Kynuté loupáky

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Škola vaření /06.02.18
Plněné brambory

Plněné brambory

Máme je rádi s uzeným masem.
Jana Motlová,
Kralupy nad Vltavou
...
Škola vaření /21.01.09
Jahodová zemlbába

Jahodová zemlbába

Jana Kostková, Liberec

Škola vaření /04.06.18
Starodávné škvarkové koláčky

Starodávné škvarkové koláčky

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /11.01.18
Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

Vynikající příloha.

Helena Slosarčíková, Staré Město

Škola vaření /09.05.12
 

Nejnovější

Z červeného zelí s chilli

Z červeného zelí s chilli

Veronika Poláčková, Mýto
Za pár korun /23.10.18
Banánová bábovka s jogurtem

Banánová bábovka s jogurtem

Vylepšená klasika

Podle receptu Renaty Válkové z Kroměříže

Škola vaření /23.10.18
Salát z krabích tyčinek

Salát z krabích tyčinek

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Vaříme express /23.10.18
Labužnické klopsy

Labužnické klopsy

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /23.10.18
Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Do 1 hodiny

Lucie Houžvičková, Praha

Všehochuť /23.10.18
Medové kuře s celerem

Medové kuře s celerem

Podle receptu

Lucie Hodulové z Děčína

Všehochuť /23.10.18
Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /22.10.18
Čertův pikantní mls

Čertův pikantní mls

Bohuslava Čeganová, Ostrava-Poruba

Vaříme express /22.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama