Ingredience
- 200 g chléb žitný
- 500 ml pivo
- 2 lžíce máslo
- 200 g zelenina kořenová
- 2 lžíce mouka hladká
- 300 ml vývar drůbeží
- 200 ml smetana
- špetka sůl
- špetka pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Chléb nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme je do misky s 500 ml piva a máčíme je, dokud nezměknou.
-
V kastrole na másle zlehka osmahneme najemno nakrájenou zeleninu, zaprášíme ji moukou a jemně osmažíme. Poté přilijeme připravený drůbeží vývar, náležitě rozmícháme a provaříme.
-
Do polévky přidáme změklý chléb, promícháme ji a vaříme tak dlouho, dokud polévka nezhoustne (chléb se v polévce úplně rozvaří, proto nemusíme používat jíšku k zahuštění).
-
Těsně před dokončením polévku zalijeme smetanou a dochutíme solí a pepřem dle vlastní potřeby.