Reklama
Pikantní nakládané okurky a kukuřičky
Fotogalerie:

Pikantní nakládané okurky a kukuřičky

Božena Kolářová

Nový Knín
Výhodou je, že nemusíš předem vařit nálev.
Božena Kolářová, Nový Knín

Ingredience

  • 400 g okurka
  • 2 feferonka
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • 400 g kukuřice
  • 200 g kapie
  • Nálev na 1 sklenici:
  • 3 kuličky pepř celý
  • 7 ml ocet
  • 3 kuličky nové koření
  • 4 kuličky sladidlo
  • 1/2 lžičky semínka hořčičná
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Do čistě vymytých sklenic narovnáme okurky, feferonku, na kolečka nakrájenou mrkev, stroužek česneku, kroužky cibule. Do druhé dáme kukuřičky s kapií, také stroužek česneku a feferonku.
  2. Do každé sklenice přidáme přísady na nálev (vždy jsou stejné). Podle potřeby dolijeme vodu.
  3. Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čaj z naší zahrádky

Čaj z naší zahrádky

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou
Škola vaření /29.06.18
Lívance z cizrny a kyselého zelí

Lívance z cizrny a kyselého zelí

Cizrna je opomíjená, což je škoda, ochutnej a uvidíš.

Karel Marek, Zlín

Škola vaření /15.09.16
Podzimní čaj

Podzimní čaj

Ideální pro chladné zimní večery.
Jitka Kubečková, Ostrava
Škola vaření /29.12.10
Cibulový salát

Cibulový salát

Pomáhá proti průduškovému kašli.
Pavla Blechová, Hnátice
Škola vaření /14.02.11
Sejkory

Sejkory

Když máme velké brambory, pečeme sejkory.

Zuzana Holá, Semily

Škola vaření /19.01.16
Hovězí na kyselo

Hovězí na kyselo

Jednoduchý a chutný recept našich babiček.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /10.06.12
 

Nejnovější

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Pavla Svobodová, Opava
Vaříme express /03.07.18
Sendviče s opečenou šunkou

Sendviče s opečenou šunkou

Na piknik nebo svačinku

Podle receptu Marie Krejčové z Brna

Vaříme express /03.07.18
Hovězí roláda s noky

Hovězí roláda s noky

Iva Papežová, Teplice

Všehochuť /03.07.18
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Prosciutto & fungi pizza

Prosciutto & fungi pizza

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /03.07.18
Kuličky s koprem

Kuličky s koprem

Lenka Malá, Chomutov

Všehochuť /03.07.18
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Krůtí s brusinkami

Krůtí s brusinkami

Jindřich Růžička, Praha

Za pár korun /02.07.18
Sýrové papriky

Sýrové papriky

Jde to i bez masa

Karolína Němečková, Praha

Vaříme express /02.07.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
letni_rychlovky

Letní rychlovky

Červen je prostě a jednoduše báječný měsíc. Léto je na samém začátku a ze všeho sálá optimismus. Příroda nám ze sebe dává to nejlepší a my máme potřebu její dary hltat plnými doušky. Ani se nám nechce trávit čas uvnitř domu. Co dávají v televizi, nás nezajímá... Jen chceme sedět venku, kochat se okolím a k tomu zakusovat něco dobrého, ale na přípravu časově nenáročného.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama