Reklama
Pikantní medová žebírka
Fotogalerie:
 

Pikantní medová žebírka

Vlasta Hutníková

Praha
Máme rádi maso, alespoň jednou denně se na našem stole musí objevit. Medová žebírka nám zachutnala na návštěvě u přátel, od té doby je připravuji poměrně často. Hodí se k večeři i jako pohoštění.
Vlasta Hutníková, Praha

Ingredience

  • 500 g vepřová žebírka
  • 3 lžíce med
  • 3-4 stroužky česnek
  • 2 lžičky omáčka sojová
  • 200 ml pivo
  • špetka sůl
  • 1 chilli paprička červená

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřová žebírka očistíme a opláchneme vodou, popřípadě naporcujeme na jednotlivé dílky ( pozor, krájíme podél kostí).
  2. krok2 Smícháme pivo, med a sójovou omáčku. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek a nasekanou chilli papričku bez jadérek. Vepřová žebírka naložíme do připravené marinády a necháme aspoň 24 hodin uležet.
  3. krok3 Po odležení žebírka opékáme na grilu a průběžně mažeme směsí, v níž byla naložena. Nezapomeneme posolit.
  4. krok4
    Po upečení podáváme s čerstvým pečivem nebo s opečeným bramborem.
     
    TIP: Med rozehřejeme, lépe se pak rozpouští. Sůl přidáváme až při grilování, jinak maso pustí moc vody. Stejně můžeme naložit i kuřecí maso.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Staročeský houbovec

Staročeský houbovec

Tento zajímavý recept pochází z Podkrkonoší.Inka Lacinová, Praha
Škola vaření /16.12.15
Chlebové bochánky II

Chlebové bochánky II

Moje babička pekla vynikající domácí chleba. To se mi už jako malé moc líbilo ...
Škola vaření /01.12.08
Ledvinkové ragú

Ledvinkové ragú

Pokud máš doma uzenou papriku, můžeš zkusit trochu do ragú přidat.

Aneta ...

Škola vaření /03.09.17
Pečená jablka

Pečená jablka

Když máte chuť na něco dobrého a zdravého...
Škola vaření /03.06.12
Bramborové "bařky"

Bramborové "bařky"

Dávám přednost levným, rychlým a jednoduchým jídlům.
Dana Bejčková, Duchcov
Škola vaření /23.09.08
Skořicový pletenec

Skořicový pletenec

Petra Geletičová, Smidary

Škola vaření /21.03.18
 

Nejnovější

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Bezinkové šampaňské

Bezinkové šampaňské

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Všehochuť /04.04.18
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Podle receptu

Jitky Novákové z Lovosic

Zdravě a chutně /03.04.18
Pečený losos s mandlemi

Pečený losos s mandlemi

Pro babičku

Podle receptu Ivy Blažejové z Trutnova

Všehochuť /02.04.18
Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hana Záběšáková, Praha

Všehochuť /02.04.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Zuzka má kromě Pošli recept! na povel ještě spoustu dalších časopisů. Řeší hlavně ...

Zdravě a chutně /01.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama