Reklama
Pikantní medová žebírka
Fotogalerie:
 

Pikantní medová žebírka

Vlasta Hutníková

Praha
Máme rádi maso, alespoň jednou denně se na našem stole musí objevit. Medová žebírka nám zachutnala na návštěvě u přátel, od té doby je připravuji poměrně často. Hodí se k večeři i jako pohoštění.
Vlasta Hutníková, Praha

Ingredience

  • 500 g vepřová žebírka
  • 3 lžíce med
  • 3-4 stroužky česnek
  • 2 lžičky omáčka sojová
  • 200 ml pivo
  • špetka sůl
  • 1 chilli paprička červená

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřová žebírka očistíme a opláchneme vodou, popřípadě naporcujeme na jednotlivé dílky ( pozor, krájíme podél kostí).
  2. krok2 Smícháme pivo, med a sójovou omáčku. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek a nasekanou chilli papričku bez jadérek. Vepřová žebírka naložíme do připravené marinády a necháme aspoň 24 hodin uležet.
  3. krok3 Po odležení žebírka opékáme na grilu a průběžně mažeme směsí, v níž byla naložena. Nezapomeneme posolit.
  4. krok4
    Po upečení podáváme s čerstvým pečivem nebo s opečeným bramborem.
     
    TIP: Med rozehřejeme, lépe se pak rozpouští. Sůl přidáváme až při grilování, jinak maso pustí moc vody. Stejně můžeme naložit i kuřecí maso.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Plněné rohlíky

Plněné rohlíky

Pohoštění pro přátele nebo jen tak k vínu. Marcela Kaněrová, Náchod
Škola vaření /03.02.11
Bylinková nádivka

Bylinková nádivka

Velikonoce mám ráda. Přijedou vnoučci a vydají se na koledu. Já zatím ...
Škola vaření /18.07.10
Taštičky plněné uzeninami

Taštičky plněné uzeninami

Vůbec se nemusíš bát udělat je jako pohoštění pro přátele. Jsou výborné! ...
Škola vaření /14.07.12
Krůtí prsa plněná kuřecími játry

Krůtí prsa plněná kuřecími játry

Moje babička byla skvělá kuchařka, která vařila nejen českou klasiku, ale ráda ...
Škola vaření /20.05.13
Valašské zelníky

Valašské zelníky

Jsou vynikající teplé jako oběd nebo večeře, ale dají se jíst i studené.

Lenka ...

Škola vaření /04.03.16
Loupáčky

Loupáčky

Sladké rohlíčky mi připomínají dětství.
Štěpánka Kolářová, Kladno
Škola vaření /24.07.09
 

Nejnovější

Linecký koláč s cuketou

Linecký koláč s cuketou

Sušená rajčata jsou v něm důležitá. Anna Šušláková, Most
Škola vaření /28.02.17
Muffiny s nivou

Muffiny s nivou

Můžeš podle chuti přidat i další suroviny.

Vlaďka Suková, Kolín

Škola vaření /28.02.17
Německé spekulatius

Německé spekulatius

Právě díky koření jsou tak dobré.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Všehochuť /28.02.17
Francouzský koláč s pórkem

Francouzský koláč s pórkem

Je dobrý jak teplý, tak studený.

Kristýna Hrabětová, Žďár nad Sázavou

Všehochuť /28.02.17
Holandský sýrový koláč

Holandský sýrový koláč

Rychlá večeře nebo pohoštění.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /28.02.17
Ovesné sušenky se sezamem

Ovesné sušenky se sezamem

Můj přítel se po nich může utlouct.

Dominika Caisová, Zlín

Zdravě a chutně /27.02.17
Maceškové dortíky

Maceškové dortíky

Jsou ozdobené živými květy.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /27.02.17
Jogurtové muffiny s medem

Jogurtové muffiny s medem

Zdravá pochoutka, která je hotová během několika minut.

Kateřina Maršíková, ...

Všehochuť /27.02.17
Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Po vychladnutí mají správnou konzistenci.

Jana Soukalová, Třeboň

Všehochuť /27.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama