Guláš dělám nejraději z kližky, je šťavnatá.
Ludmila Vocílková, Příbram
Ingredience
- Ingredience
- 1 kg hovězí kližka
- 3 cibule
- 2 lžíce sádlo
- podle chuti sůl, kmín a pepř
- 1 lžíce sladká mletá paprika
- 1 malá feferonka
- 1 stroužek česnek
- 1 lžíce hladká mouka
- 1 zelená paprika na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Cibule nakrájíme nadrobno a osmahneme je na sádle. Přidáme kousky masa a mícháme, až maso pustí šťávu. Ochutíme solí, kmínem, pepřem a necháme vydusit.
-
Potom maso trochu podlijeme vodou a necháme opět vysmahnout.
-
Zaprášíme mletou paprikou, přidáme feferonku zbavenou semínek, stroužek česneku a opět podlijeme a dusíme. Maso necháme takto pomalu dusit alespoň 3 hodiny. Nakonec ho zaprášíme hladkou moukou, přidáme vodu a necháme povařit ještě asi 15 minut.
-
Hotový guláš podáváme s houskovými knedlíky a nakonec na talíři dozdobíme proužky zelené papriky.