Chléb se dá postupně ulamovat a přikusovat. Přitom je pěkně nasáklý.
Lenka Malá, Turnov
Ingredience
- Ingredience
- 1 kg vepřová plec
- 2 větší cibule
- 1–2 lžíce sádlo
- 1–2 lžíce hladká mouka
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžicka sůl
- 1/2 lžičky kmín
- dle chuti mletý pepř
- dle chuti hrubě mleté chilli
- 2–3 stroužky česnek
- 1 lžička majoránka
- na ozdobu zelená petrželka
- červená cibule
- bochníky chleba na ozdobu
- 4 malé
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
-
Sádlo rozehřejeme v hrnci, osmahneme cibuli, přidáme maso, které za stálého míchání orestujeme. Zaprášíme ho moukou a sladkou paprikou, zalijeme vodou a za občasného míchání pozvolna dusíme. Ochutíme solí, kmínem, pepřem, chilli kořením. Pokud se voda v guláši příliš vydusí, dolijeme ji, abychom měli dost omáčky.
-
Maso dusíme, dokud nezměkne. Ke konci pokrm dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou.
-
Chleby podélně rozkrojíme, vydlabeme střed a plníme hotovým gulášem.
-
Na závěr každou porci ozdobíme čerstvou petrželkou a několika proužky čerstvé červené cibule.