Reklama
Reklama
Pikantní v chlebu
Fotogalerie:

Pikantní guláš v chlebu

Lenka Malá
Lenka Malá
Rychnov nad Kněžnou

Chléb se dá postupně ulamovat a přikusovat. Přitom je pěkně nasáklý.

Lenka Malá, Turnov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 kg vepřová plec
  • 2 větší cibule
  • 1–2 lžíce sádlo
  • 1–2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce sladká paprika
  • 1 lžicka sůl
  • 1/2 lžičky kmín
  • dle chuti mletý pepř
  • dle chuti hrubě mleté chilli
  • 2–3 stroužky česnek
  • 1 lžička majoránka
  • na ozdobu zelená petrželka
  • červená cibule
  • bochníky chleba na ozdobu
  • 4 malé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Sádlo rozehřejeme v hrnci, osmahneme cibuli, přidáme maso, které za stálého míchání orestujeme. Zaprášíme ho moukou a sladkou paprikou, zalijeme vodou a za občasného míchání pozvolna dusíme. Ochutíme solí, kmínem, pepřem, chilli kořením. Pokud se voda v guláši příliš vydusí, dolijeme ji, abychom měli dost omáčky.

  3. Maso dusíme, dokud nezměkne. Ke konci pokrm dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou.

  4. Chleby podélně rozkrojíme, vydlabeme střed a plníme hotovým gulášem.

  5. Na závěr každou porci ozdobíme čerstvou petrželkou a několika proužky čerstvé červené cibule.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Prastará houbovka

Prastará houbovka

Je výborná s hovězím. Lucie Michálková, Ostrava-Habrůvka
Škola vaření /17.10.11
Domácí linecké košíčky

Domácí linecké košíčky

Jsou prostě skvělé, lehoučké a dobré.

Veronika Vostrá, Cheb

Škola vaření /03.03.17
Jelítka po staročesku

Jelítka po staročesku

Blanka Rašková, Praha

Škola vaření /15.02.18
Líný gulášek z vepřového

Líný gulášek z vepřového

Jan Pásler, Bohušovice nad Ohří

Škola vaření /26.02.18
Bramborové nočky

Bramborové nočky

Jsou výborné např. k uzenému masu.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /23.12.11
Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Lahůdka, na kterou se každý rok už těším.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /21.04.17
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama