Reklama
Pikantní v chlebu
Fotogalerie:

Pikantní guláš v chlebu

Lenka Malá
Lenka Malá
Rychnov nad Kněžnou

Chléb se dá postupně ulamovat a přikusovat. Přitom je pěkně nasáklý.

Lenka Malá, Turnov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 kg vepřová plec
  • 2 větší cibule
  • 1–2 lžíce sádlo
  • 1–2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce sladká paprika
  • 1 lžicka sůl
  • 1/2 lžičky kmín
  • dle chuti mletý pepř
  • dle chuti hrubě mleté chilli
  • 2–3 stroužky česnek
  • 1 lžička majoránka
  • na ozdobu zelená petrželka
  • červená cibule
  • bochníky chleba na ozdobu
  • 4 malé

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Sádlo rozehřejeme v hrnci, osmahneme cibuli, přidáme maso, které za stálého míchání orestujeme. Zaprášíme ho moukou a sladkou paprikou, zalijeme vodou a za občasného míchání pozvolna dusíme. Ochutíme solí, kmínem, pepřem, chilli kořením. Pokud se voda v guláši příliš vydusí, dolijeme ji, abychom měli dost omáčky.

  3. Maso dusíme, dokud nezměkne. Ke konci pokrm dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou.

  4. Chleby podélně rozkrojíme, vydlabeme střed a plníme hotovým gulášem.

  5. Na závěr každou porci ozdobíme čerstvou petrželkou a několika proužky čerstvé červené cibule.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Med z bezových květů

Med z bezových květů

Tradičně se používá při léčbě nachlazení a při onemocnění průdušek. Veronika ...
Škola vaření /30.05.14
Velikonoční bába

Velikonoční bába

Podle receptu

Marie Suchanové ze Zlína

Škola vaření /24.03.20
Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Malé škvarkové koláčky chutnají skvěle teplé i studené.

Pavel Štrougal, Ústí ...

Škola vaření /19.07.13
Jahodovo-borůvkový džem

Jahodovo-borůvkový džem

Gabriela Jílková, Polička

Škola vaření /05.08.18
Rychlá rajská bez masa

Rychlá rajská bez masa

Naučila mě ji prababička a dodnes ji dělám.

Kateřina Viktorová, Kralupy nad ...

Škola vaření /19.06.14
Moravské koláčky

Moravské koláčky

Tereza Kostková

Škola vaření /27.01.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu