Reklama
Perníkové kraslice
Fotogalerie:

Perníkové kraslice

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 250 g cukru moučky
  • 3 vejce
  • 3 lžíce medu
  • 1,5 lžičky perníkového koření
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 žloutek na potření
  • Bílková poleva:
  • 150 g cukru moučky
  • 1 bílek
  • 1-2 lžíce citronové šťávy
  • potravinářská barviva

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva, sodou, přidáme cukr, vejce, med, perníkové koření a kakao.

  2. Vypracujeme těsto, které necháme alespoň hodinu odležet. Potom vyválíme plát asi 3 mm silný. Vykrajujeme vajíčka a klademe je na plech s pečicím papírem. Pečeme při 180 °C 10–15 minut.

  3. Po vyjmutí z trouby je ihned potřeme rozšlehaným žloutkem. Po vychladnutí ozdobíme polevou.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kroupová česnečka

Kroupová česnečka

Téměř zapomenutá polévka. Ivana Černá, Praha
Škola vaření /19.03.14
Krůtí srdce na česneku

Krůtí srdce na česneku

Drůbeží vnitřnosti jsou oblíbeným pokrmem.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /03.07.16
Kotlík s fazolkami a hovězím masem

Kotlík s fazolkami a hovězím masem

K fazolkám se skvěle hodí voňavá bylinka, která se skrývá pod názvem saturejka.

...

Škola vaření /28.05.16
Babiččiny lilky

Babiččiny lilky

Pokud nemáš lilky, můžeš plnit cukety.

Zbyněk Moravec, Dobříš

Škola vaření /15.11.16
Staročeský kuba

Staročeský kuba

Kdysi se prý k tomuto jídlu podávaly švestky nakládané nakyselo podobně jako ...

Škola vaření /27.11.16
Staročeský jáhelník se švestkami

Staročeský jáhelník se švestkami

Do trouby ho dávám těsně před servírováním oběda, abychom ho mohli jíst jako ...

Škola vaření /11.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu