Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 250 g cukru moučky
- 3 vejce
- 3 lžíce medu
- 1,5 lžičky perníkového koření
- 3 lžíce kakaa
- 1 žloutek na potření
- Bílková poleva:
- 150 g cukru moučky
- 1 bílek
- 1-2 lžíce citronové šťávy
- potravinářská barviva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy dáme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva, sodou, přidáme cukr, vejce, med, perníkové koření a kakao.
-
Vypracujeme těsto, které necháme alespoň hodinu odležet. Potom vyválíme plát asi 3 mm silný. Vykrajujeme vajíčka a klademe je na plech s pečicím papírem. Pečeme při 180 °C 10–15 minut.
-
Po vyjmutí z trouby je ihned potřeme rozšlehaným žloutkem. Po vychladnutí ozdobíme polevou.