Reklama
Perníčky
Fotogalerie:

Perníčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Romany Hladíkové z Brna

Ingredience

  • 300  g hladké mouky
  • 1 prášek do perníku
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého badyánu
  • 100  g cukru moučky
  • 60  g tekutého medu
  • 60  g rozehřátého másla
  • 2 vejce
  • 1 vejce na potření
  • na zdobení lentilky nebo bílková poleva

Doba přípravy

Počet porcí

30 kousků

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku, prášek do perníku, skořici, badyán a moučkový cukr prosejeme na vál.

  2. Ve směsi uděláme důlek, do kterého nalijeme med, máslo a rozšlehaná vejce. Vypracujeme pevné, nelepivé těsto.

  3. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu do druhého dne. Pak těsto opět propracujeme, vyválíme na plát a vykrájíme kytičky nebo jiné tvary. Perníčky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a zvolna upečeme dozlatova.

  4. Hned jak je vyndáme z trouby, potřeme je rozšlehaným vejcem, ozdobíme lentilkami a necháme vychladnout. Nebo je necháme potřené vejcem vychladnout a pak ozdobíme bílkovou polevou.

  5. Po zaschnutí perníčky uložíme na několik dní do krabice rozležet a pak je můžeme podávat.

Pošli recept! - Speciál - Cukroví (13.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý. Jarmila Otřísalová, Staré ...
Škola vaření /22.08.17
Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Vypadají možná na první pohled trochu složitě, ale zvládne je každá trošku šikovná ...
Škola vaření /28.02.10
Borůvkové dukátky

Borůvkové dukátky

Jsou výborné i s malinovým přelivem.

Silvie Voříšková, Pardubice

Škola vaření /28.08.16
Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Domácí jsou nejlepší

Podle receptu Jiřiny Ciprové z Rokycan

Škola vaření /25.10.19
Bábovka se skořicí

Bábovka se skořicí

Lenka Tažárová, Březová u Uherského Brodu

Škola vaření /09.10.18
Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek

Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi

Škola vaření /20.09.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu