Reklama
Perníčky
Fotogalerie:

Perníčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Romany Hladíkové z Brna

Ingredience

  • 300  g hladké mouky
  • 1 prášek do perníku
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého badyánu
  • 100  g cukru moučky
  • 60  g tekutého medu
  • 60  g rozehřátého másla
  • 2 vejce
  • 1 vejce na potření
  • na zdobení lentilky nebo bílková poleva

Doba přípravy

Počet porcí

30 kousků

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku, prášek do perníku, skořici, badyán a moučkový cukr prosejeme na vál.

  2. Ve směsi uděláme důlek, do kterého nalijeme med, máslo a rozšlehaná vejce. Vypracujeme pevné, nelepivé těsto.

  3. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu do druhého dne. Pak těsto opět propracujeme, vyválíme na plát a vykrájíme kytičky nebo jiné tvary. Perníčky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a zvolna upečeme dozlatova.

  4. Hned jak je vyndáme z trouby, potřeme je rozšlehaným vejcem, ozdobíme lentilkami a necháme vychladnout. Nebo je necháme potřené vejcem vychladnout a pak ozdobíme bílkovou polevou.

  5. Po zaschnutí perníčky uložíme na několik dní do krabice rozležet a pak je můžeme podávat.

Pošli recept! - Speciál - Cukroví (13.11.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Moje babička říkávala, že polévka je „grunt“, v neděli nesměla chybět. ...
Škola vaření /25.06.16
Bulky s česnekem

Bulky s česnekem

Kristýna Boháčová, Lipník nad Bečvou

Škola vaření /07.02.18
Vločková polévka se zeleninou

Vločková polévka se zeleninou

Je sytá, moc dobrá a rychle hotová. V zimě je to vynikající snídaně.
Renáta...
Škola vaření /20.02.12
Bažantí stehýnka

Bažantí stehýnka

Recept, podle kterého připravovala bažanta babička. Posílám ho dál.

Karolína ...

Škola vaření /07.06.16
Medailonky s kapustou

Medailonky s kapustou

Podáváme s vařenými brambory.

Pavla Šašková, Kolín

Škola vaření /23.07.15
Prejtová polévka

Prejtová polévka

Prejt se u nás dá koupit i mražený.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /07.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu