Reklama
Pečínka z jehněčího
Fotogalerie:

Pečínka z jehněčího

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Velmi snadná příprava

Upečeno podle receptu Petry Komárkové z Chlumce nad Cidlinou

Ingredience

  • 700 g jehněčí plece
  • 2 palice česneku
  • podle potřeby olej
  • dle chuti sůl
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 30 g másla

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Plát jehněčího masa srolujeme do pěkného válečku a převážeme potravinovou nití. Jednu palici česneku oloupeme a stroužky utřeme nožem nebo prolisujeme. Maso pomažeme olejem ze všech stran, potřeme ho připraveným česnekem a osolíme. Mezi provázek vetkneme jednu větvičku rozmarýnu. Pečínku vložíme do pekáčku, přidáme druhou větvičku rozmarýnu a druhou palici česneku, kterou jen překrojíme na půl.

  2. krok2

    Maso lehce podlijeme a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 2 hodiny, celou dobu průběžně mírně podléváme. Maso poté vyjmeme a uchováme v teple.

  3. Do vypečené šťávy vhodíme máslo a zredukujeme ji na plotně. Pečínku zbavíme nitě a nakrájíme na plátky. Podáváme se šťouchaným bramborem, můžeme ale i s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové střapáče

Bramborové střapáče

Každý rok se nám na zahradě urodí spousta cuket, které je pak zapotřebí vhodným ...
Škola vaření /23.10.16
Jednoduché sušenky

Jednoduché sušenky

Peču je vnoučatům. Jsou rychle upečené a stejně rychle zmizí z talíře.
Anna ...
Škola vaření /23.09.08
Domácí nakládané zelí

Domácí nakládané zelí

Kysané zelí obsahuje spoustu vitaminů, které jsou pro nás v období chřipek velmi ...
Škola vaření /18.02.10
Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce

Kynuté masové knedlíky vhodné k omáčce

Podle receptu 

Petra Hnízdila z Prahy

Škola vaření /25.01.19
Domácí linecké košíčky

Domácí linecké košíčky

Jsou prostě skvělé, lehoučké a dobré.

Veronika Vostrá, Cheb

Škola vaření /03.03.17
Vepřové koleno

Vepřové koleno

Výborné i s chlebem a jablečným křenem.

Tamara Kondlerová, Šumperk

Škola vaření /13.10.16
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama