Reklama
Pečínka z jehněčího
Fotogalerie:

Pečínka z jehněčího

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Velmi snadná příprava

Upečeno podle receptu Petry Komárkové z Chlumce nad Cidlinou

Ingredience

  • 700 g jehněčí plece
  • 2 palice česneku
  • podle potřeby olej
  • dle chuti sůl
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 30 g másla

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Plát jehněčího masa srolujeme do pěkného válečku a převážeme potravinovou nití. Jednu palici česneku oloupeme a stroužky utřeme nožem nebo prolisujeme. Maso pomažeme olejem ze všech stran, potřeme ho připraveným česnekem a osolíme. Mezi provázek vetkneme jednu větvičku rozmarýnu. Pečínku vložíme do pekáčku, přidáme druhou větvičku rozmarýnu a druhou palici česneku, kterou jen překrojíme na půl.

  2. krok2

    Maso lehce podlijeme a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 2 hodiny, celou dobu průběžně mírně podléváme. Maso poté vyjmeme a uchováme v teple.

  3. Do vypečené šťávy vhodíme máslo a zredukujeme ji na plotně. Pečínku zbavíme nitě a nakrájíme na plátky. Podáváme se šťouchaným bramborem, můžeme ale i s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Košíčky s jahodovou náplní

Košíčky s jahodovou náplní

Jsou křehké, lehoučké a chuťově úžasné. Čerstvé jahody v nich dělají ...
Škola vaření /01.06.16
Babiččin koláč se žmolenkou

Babiččin koláč se žmolenkou

Stejný, jako znáš od své babičky.

Aneta Gaťková, Olomouc

Škola vaření /31.05.17
Zelné noky

Zelné noky

Kdo má rád, může místo másla použít na polití domácí sádlo.

Hana ...

Škola vaření /11.01.16
Naše zelí

Naše zelí

Žádné zelí nechutná tak jako to babiččino.
Renáta Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /09.02.10
Koláče s tvarohem a povidly

Koláče s tvarohem a povidly

Bez práce nejsou koláče.

Saša (9 let) a Terezka (3 roky) Purovy, Úsov

Škola vaření /28.05.15
Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Zdánlivě obyčejné jídlo se dá připravit na mnoho způsobů. Mně chutnají se ...
Škola vaření /25.05.12
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama