Výborný je se špenátem a knedlíky.
Božena Kolářová, Pouště
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- dle potřeby sůl a pepř
- 500 g jehněčího masa
- podle chuti bobkový list a nové koření
- 200 g mrkve
- 1 palička česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- 300 g čerstvého špenátu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji osmahneme 1 nakrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené maso a prudce opečeme. Okořeníme, podlijeme a dusíme doměkka. Přidáme nastrouhanou mrkev a 3 utřené stroužky česneku. Zaprášíme moukou a ještě provaříme.
-
Čerstvý špenát opereme, spaříme horkou vodou a scedíme. Osmahneme druhou cibuli, přidáme nasekaný špenát a zbytek utřeného česneku. Osolíme, opepříme a podusíme.
-
Maso podáváme se špenátem, bramborovým knedlíkem a přelité výpekem.