Reklama
Pečený jehněčí krk
Fotogalerie:

Pečený jehněčí krk

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborný je se špenátem a knedlíky.


Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 500 g jehněčího masa
  • podle chuti bobkový list a nové koření
  • 200 g mrkve
  • 1 palička česneku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 g čerstvého špenátu

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme 1 nakrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené maso a prudce opečeme. Okořeníme, podlijeme a dusíme doměkka. Přidáme nastrouhanou mrkev a 3 utřené stroužky česneku. Zaprášíme moukou a ještě provaříme.

  2. Čerstvý špenát opereme, spaříme horkou vodou a scedíme. Osmahneme druhou cibuli, přidáme nasekaný špenát a zbytek utřeného česneku. Osolíme, opepříme a podusíme.

  3. Maso podáváme se špenátem, bramborovým knedlíkem a přelité výpekem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jednoduché rizoto

Jednoduché rizoto

Podle babičky toto jednoduché jídlo vařím dodnes. Iva Holá, Praha
Škola vaření /25.08.08
Pupek nadivoko

Pupek nadivoko

Věra Sklenářová, Praha

Škola vaření /20.09.19
Banánová bábovka s jogurtem

Banánová bábovka s jogurtem

Vylepšená klasika

Podle receptu Renaty Válkové z Kroměříže

Škola vaření /23.10.18
Pouťové šátečky

Pouťové šátečky

Můžeš je naplnit také čerstvým ovocem.
Jana Klepetková, Blatnice
Škola vaření /25.08.09
Růženčiny šunkofleky

Růženčiny šunkofleky

Babička Růženka flíčky dělala z vlastního nudlového těsta.

Karel Švec, Brno

Škola vaření /13.06.15
Cibulová  marmeláda

Cibulová marmeláda

Je výborná k sýrům a ke grilovanému masu.
V lednici vydrží měsíc. 

Olga ...

Škola vaření /30.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu