Reklama
Pečený jehněčí krk
Fotogalerie:

Pečený jehněčí krk

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborný je se špenátem a knedlíky.


Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 500 g jehněčího masa
  • podle chuti bobkový list a nové koření
  • 200 g mrkve
  • 1 palička česneku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 g čerstvého špenátu

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme 1 nakrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené maso a prudce opečeme. Okořeníme, podlijeme a dusíme doměkka. Přidáme nastrouhanou mrkev a 3 utřené stroužky česneku. Zaprášíme moukou a ještě provaříme.

  2. Čerstvý špenát opereme, spaříme horkou vodou a scedíme. Osmahneme druhou cibuli, přidáme nasekaný špenát a zbytek utřeného česneku. Osolíme, opepříme a podusíme.

  3. Maso podáváme se špenátem, bramborovým knedlíkem a přelité výpekem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (22.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Babiččin vývar

Babiččin vývar

Vývary vaříme každou neděli k obědu. Ivana Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /08.07.12
Krůtí stehna na špeku

Krůtí stehna na špeku

Jednoduchý recept z babiččiny kuchyně.

Petra Holická, České Budějovice

Škola vaření /26.08.14
Plněné brambory

Plněné brambory

Máme je rádi s uzeným masem.
Jana Motlová,
Kralupy nad Vltavou
...
Škola vaření /21.01.09
Krůtí kaldoun s knedlíčky

Krůtí kaldoun s knedlíčky

Pokud nemáš drůbky, použij krůtí krky.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /12.06.15
Guláš ze sírovce žlutomasého

Guláš ze sírovce žlutomasého

Čerstvé houby podusím, naporcuji a z mrazničky je užívám celý rok.
Hana ...
Škola vaření /09.12.10
Jindrova svíčková ze zvěřiny

Jindrova svíčková ze zvěřiny

Tátova zvěřinová svíčková je prostě báječná.  Připravuji ji podle něho‚ ale...

Škola vaření /09.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama