Reklama
Pečenky
Fotogalerie:

Pečenky

Andrea Řezníčková

Praha
Jsou podobné chlebu ve vajíčku, ale chutnější.
Andrea Řezníčková, Praha

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 4 plátky chléb toustový
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • 2-3 lžíce mouka hladká
  • asi 100 ml mléko
  • 100 g sýr eidam
  • Čalamáda
  • špetka pepř
  • 30 ml olej na smažení
  • hrst petržel nať
  • 100 g zelí kysané
  • 100 g kapie nakládaná
  • 1 cibule červená
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžička cukr krupice
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Toastový chléb položíme na přípravnou desku a necháme během přípravy lehce oschnout (příliš měkký by se mohl rozpadnout).
  2. krok2 V misce smícháme vejce, sůl a mouku a vše našleháme. Po troškách postupně přiléváme mléko tak, aby nám vzniklo klasické lehce husté těstíčko.
  3. krok3 Tvrdý sýr nastrouháme a přidáme do těstíčka, které tím zhoustne.
  4. Toastové chleby obalujeme v těstíčku, při nanášení si pomůžeme vidličkou. Směs by měla na toastu držet a neměla by moc stékat.
  5. Obalené krajíčky smažíme v pánvi na vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.
  6. Připravíme si pikantní čalamádu. V misce smícháme zelí, kapii, pokrájenou cibuli, lžičku cukru a lžíci oleje. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  7. Klademe na osmažené toastové pečenky a nakonec dozdobíme petrželkou.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Guláš s houbami

Guláš s houbami

Nejlepší je pěkně hustý a kořeněný. Veronika Poláčková, Mýto
Škola vaření /03.07.14
Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Na zahradě máme velkou hrušeň, která se nám každý podzim odmění úrodou sladkých ...
Škola vaření /19.11.08
Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Je vynikající i z mraženého ovoce.
Božena Kolářová,Pouště
Škola vaření /17.10.11
Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Palec je část vepřové panenky oddělená od kýty.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /29.05.12
Medová kachna se zeleninou

Medová kachna se zeleninou

Sváteční pochoutka s karamelovou příchutí.

Martina Měkutová Lednická, Vodňany

Škola vaření /18.03.13
Cibulové koláče

Cibulové koláče

Některé dobroty se prostě dědí z generace na generaci. V naší rodině považujeme za ...
Škola vaření /02.09.08
 

Nejnovější

Pizza s rajčaty a slaninou

Pizza s rajčaty a slaninou

Upečeno podle receptu Ilony Sedlákové z Přerova
Všehochuť /21.01.18
Makarony s hovězím ragú

Makarony s hovězím ragú

Laďka Drtinová, Vrchlabí

Všehochuť /21.01.18
Pikantní vepřová žebírka

Pikantní vepřová žebírka

Antonín Stejskal, Olomouc

Škola vaření /20.01.18
Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Jednoduchý ovesný koláček s jablíčky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /20.01.18
Vichyssoise

Vichyssoise

Lahůdka z Francie

Blanka Chadimová, Tábor

Všehochuť /20.01.18
Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice

Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama