Reklama
Pečenky
Fotogalerie:

Pečenky

Andrea Řezníčková

Praha
Jsou podobné chlebu ve vajíčku, ale chutnější.
Andrea Řezníčková, Praha

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 4 plátky chléb toustový
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • 2-3 lžíce mouka hladká
  • asi 100 ml mléko
  • 100 g sýr eidam
  • Čalamáda
  • špetka pepř
  • 30 ml olej na smažení
  • hrst petržel nať
  • 100 g zelí kysané
  • 100 g kapie nakládaná
  • 1 cibule červená
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžička cukr krupice
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Toastový chléb položíme na přípravnou desku a necháme během přípravy lehce oschnout (příliš měkký by se mohl rozpadnout).
  2. krok2 V misce smícháme vejce, sůl a mouku a vše našleháme. Po troškách postupně přiléváme mléko tak, aby nám vzniklo klasické lehce husté těstíčko.
  3. krok3 Tvrdý sýr nastrouháme a přidáme do těstíčka, které tím zhoustne.
  4. Toastové chleby obalujeme v těstíčku, při nanášení si pomůžeme vidličkou. Směs by měla na toastu držet a neměla by moc stékat.
  5. Obalené krajíčky smažíme v pánvi na vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.
  6. Připravíme si pikantní čalamádu. V misce smícháme zelí, kapii, pokrájenou cibuli, lžičku cukru a lžíci oleje. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  7. Klademe na osmažené toastové pečenky a nakonec dozdobíme petrželkou.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lívanečky s malinami

Lívanečky s malinami

Podle receptu Emy Luďkové ze Zábřehu
Škola vaření /25.06.18
Vločková polévka se zeleninou

Vločková polévka se zeleninou

Je sytá, moc dobrá a rychle hotová. V zimě je to vynikající snídaně.
Renáta...
Škola vaření /20.02.12
Krůtí srdíčka na karí

Krůtí srdíčka na karí

Karel Kroupa, Praha

Škola vaření /17.02.18
Moravský vrabec

Moravský vrabec

Podle receptu

Romana Dukly z Přerova

Škola vaření /04.03.19
Jihočeská zadělanka

Jihočeská zadělanka

Vhodnou přílohou jsou houbové placky nebo bramboráky.

Olga Vacková, Louny

Škola vaření /10.11.13
 

Nejnovější

Olivové bochánky

Olivové bochánky

Podle receptu Tomáše Jirků z Prahy
Všehochuť /22.09.19
Kuřecí kousky s červeným zelím

Kuřecí kousky s červeným zelím

Podávej třeba s rýží

Podle receptu Zuzany Fialové z Mělníka

Všehochuť /22.09.19
Ořechový dort

Ořechový dort

Podle receptu Lukáše Maršálka z Rakovníku

Všehochuť /22.09.19
Masové kuličky plněné kapustou

Masové kuličky plněné kapustou

Dají si je i odpůrci zeleniny

Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny

Za pár korun /21.09.19
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové

Škola vaření /21.09.19
Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu

Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem

Vaříme express /21.09.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /21.09.19
Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha

Vaříme express /21.09.19
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama