Reklama
Pečenky
Fotogalerie:

Pečenky

Andrea Řezníčková

Praha
Jsou podobné chlebu ve vajíčku, ale chutnější.
Andrea Řezníčková, Praha

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 4 plátky chléb toustový
  • 2 vejce
  • špetka sůl
  • 2-3 lžíce mouka hladká
  • asi 100 ml mléko
  • 100 g sýr eidam
  • Čalamáda
  • špetka pepř
  • 30 ml olej na smažení
  • hrst petržel nať
  • 100 g zelí kysané
  • 100 g kapie nakládaná
  • 1 cibule červená
  • 1 lžíce olej
  • 1 lžička cukr krupice
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Toastový chléb položíme na přípravnou desku a necháme během přípravy lehce oschnout (příliš měkký by se mohl rozpadnout).
  2. krok2 V misce smícháme vejce, sůl a mouku a vše našleháme. Po troškách postupně přiléváme mléko tak, aby nám vzniklo klasické lehce husté těstíčko.
  3. krok3 Tvrdý sýr nastrouháme a přidáme do těstíčka, které tím zhoustne.
  4. Toastové chleby obalujeme v těstíčku, při nanášení si pomůžeme vidličkou. Směs by měla na toastu držet a neměla by moc stékat.
  5. Obalené krajíčky smažíme v pánvi na vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.
  6. Připravíme si pikantní čalamádu. V misce smícháme zelí, kapii, pokrájenou cibuli, lžičku cukru a lžíci oleje. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  7. Klademe na osmažené toastové pečenky a nakonec dozdobíme petrželkou.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Humrová pomazánka

Humrová pomazánka

Moje babička byla velmi společenská a pravidelné nedělní dýchánky u ní byly ...
Škola vaření /05.12.08
Krůtí roláda s petrželkovými brambory

Krůtí roláda s petrželkovými brambory

Podle receptu

Mileny Malé z Pardubic

Škola vaření /06.03.18
Kynuté loupáky

Kynuté loupáky

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Škola vaření /06.02.18
Drobenkový koláč s podmáslím

Drobenkový koláč s podmáslím

Chceš-li ještě ovocnější chuť, přidej podmáslí s příchutí.

Lucie ...

Škola vaření /30.05.17
Jelítkový prejt

Jelítkový prejt

Karel Kroupa, Praha

Škola vaření /03.03.18
Těstoviny se zelím

Těstoviny se zelím

Sladkou papriku můžeš nahradit pálivou.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Škola vaření /27.12.11
 

Nejnovější

Plněné ovocné kytičky

Plněné ovocné kytičky

Jarní pohlazení Podle receptu Lucie Šulcové z Roztok u Prahy
Všehochuť /05.04.18
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Bezinkové šampaňské

Bezinkové šampaňské

Jana Šímová, Mariánské Lázně

Všehochuť /04.04.18
Chřest se smetanovou omáčkou

Chřest se smetanovou omáčkou

Lucie Bradáčová, Hlinsko

Vaříme express /03.04.18
Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Podle receptu

Jitky Novákové z Lovosic

Zdravě a chutně /03.04.18
Pečený losos s mandlemi

Pečený losos s mandlemi

Pro babičku

Podle receptu Ivy Blažejové z Trutnova

Všehochuť /02.04.18
Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hana Záběšáková, Praha

Všehochuť /02.04.18
Zvířátkové muffiny

Zvířátkové muffiny

Romana Hradecká, Tábor

Všehochuť /02.04.18
Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Sýrové kuličky v ředkvičkovém salátu

Zuzka má kromě Pošli recept! na povel ještě spoustu dalších časopisů. Řeší hlavně ...

Zdravě a chutně /01.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama