Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené koleno
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.2/5 Počet hodnocení: 42
Do dvou hodin Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 458 g
Tuky 52 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené vepřové koleno je nejlepší volba, když potřebujete pořádné jídlo pro partu lidí. Připraví se skoro samo a co nesníte večer, přijde k chuti ráno. Tradičně se vepřové koleno nebo jiný vhodný kus vepřového masa podává o půlnoci jako ovar, my jsme ale toho názoru, že lepší je pořádně se najíst, ještě než se mejdan roztočí na plné obrátky. Pečené koleno podávejte s čerstvým chlebem, hořčicí, křenem a nakládanými okurkami. Zkrátka recept, který stojí za to vyzkoušet.

Suroviny

zadní
pepř celý 10 kuliček
sůl 1 PL
česnek 1 palice
překrojená příčně napůl
oloupaná, překrojená napůl
perlová
Na marinádu
med 1 PL
zázvor (mletý) 1 ČL
pepř ½ ČL
čerstvě mletý
sójová omáčka 2 PL
worchestrová omáčka 2 ČL
K podávání
křen 2 PL
čerstvě nastrouhaný
červená, nastrouhaná
hořčice
plnotučná, kremžská i dijonská
čerstvý

Postup

1

Koleno vložte spolu s pepřem, solí a bobkovými listy do hrnce a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu, ztlumte a táhněte cca 2–3 hodiny, potom nechte ve vývaru vychladnout.

2

Na marinádu smíchejte všechny ingredience. Vychladlé koleno nakrojte na několika místech až ke kosti a dejte do pekáčku. Potřete marinádou – vetřete ji i do zářezů, podlijte trochou vývaru a do pekáčku přidejte překrojenou palici česneku, cibule i nakládané cibulky. Přelijte zbylou marinádou a dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dokřupava cca 45 minut.

3

Upečené koleno přesuňte na prkýnko, do pekáče přilijte trochu vývaru a lehce povařte, abyste získali šťávu k podávání.

4

Strouhané jablko promíchejte s křenem (podle chuti).

5

Koleno podávejte se šťávou (nechte v něm i cibuli a cibulky) a s jablky s křenem, hořčicemi, kyselými okurkami a s chlebem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč