Můj přítel ho má moc rád.
Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Ingredience
- 1 kg vepřové koleno
- voda dle potřeby
- dle chuti bobkový list, nové koření a celý pepř
- 1 velká cibule
- dle potřeby celer, mrkev, petržel
- 1/2 palice i se slupkou česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vepřové koleno pečlivě omyjeme a popřípadě opálíme zbylé štětiny. Vložíme do studené vody společně s očištěnou zeleninou, cibulí, kořením, česnekem a solí. Vše uvedeme k varu, poté stáhneme na minimum a necháme táhnout asi 1,5 až 2 hodiny podle velikosti kolena.
-
Když se maso dobře odděluje od kosti, tak vývar vypneme. Maso obereme a kosti s kůží vyhodíme. Nakrájíme na potřebné kusy a opepříme. Osmažíme dozlatova na sádle.
Podáváme s nezbytným křenem, hořčicí a pečivem.
TIP: Výborná je ke kolenu také pálivá nakládaná feferonka.