Reklama
Pečené ovarové koleno
Fotogalerie:

Pečené ovarové koleno

Martina Sklenářová
Martina Sklenářová
Vysoké Mýto

Můj přítel ho má moc rád.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 1 kg vepřové koleno
  • voda dle potřeby
  • dle chuti bobkový list, nové koření a celý pepř
  • 1 velká cibule
  • dle potřeby celer, mrkev, petržel
  • 1/2 palice i se slupkou česnek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové koleno pečlivě omyjeme a popřípadě opálíme zbylé štětiny. Vložíme do studené vody společně s očištěnou zeleninou, cibulí, kořením, česnekem a solí. Vše uvedeme k varu, poté stáhneme na minimum a necháme táhnout asi 1,5 až 2 hodiny podle velikosti kolena.

  2. Když se maso dobře odděluje od kosti, tak vývar vypneme. Maso obereme a kosti s kůží vyhodíme. Nakrájíme na potřebné kusy a opepříme. Osmažíme dozlatova na sádle.

    Podáváme s nezbytným křenem, hořčicí a pečivem.

    TIP: Výborná je ke kolenu také pálivá nakládaná feferonka.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Válečky s houbovou omáčkou

Válečky s houbovou omáčkou

Se smetanou je necháme jen přejít varem. Jana Krčmářová, Kladno
Škola vaření /01.10.16
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Je příjemně vláčná, skvělá ke kávě.
Petra Papežová, Teplice
Škola vaření /18.09.12
Hustá gulášovka

Hustá gulášovka

K obědu nepotřebujeme už žádný druhý chod.

Eva Šmídová, Ústí nad Labem

Škola vaření /03.02.16
Králík na cibuli

Králík na cibuli

Radši mám čerstvého králíka od farmáře než mraženého z Číny, který se prodává v...

Škola vaření /23.01.17
Vepřový bok v mrkvi

Vepřový bok v mrkvi

Levné a dobré jídlo, komu vadí tučný bůček, nahradí ho libovým pleckem.

...

Škola vaření /07.05.17
Prejtová polévka

Prejtová polévka

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /03.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu