Reklama
Pečené jehněčí se špenátem
Fotogalerie:

Pečené jehněčí se špenátem

Marek Sirový

Brno
Jsem sice zkušený kuchař, ale jehněčího masa jsem se vždycky trochu bál. Dnes už je připravuji pravidelně. Zjistil jsem, že po nákupu je vhodné nechat je ještě 2–3 dny odležet v lednici.
Marek Sirový, Brno

Ingredience

  • 800 g jehněčí kýta
  • 1 lžíce olej
  • 3-4 stroužky česnek
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 2 ks rozmarýn
  • 800 g brambory
  • petrželka na ozdobu
  • 200 g špenát čerstvý
  • 1 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • česnek dle chuti
  • dle chuti muškátový oříšek
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kýtu omyjeme a rozporcujeme na jednotlivé kusy. Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi ze všech stran. Tak zajistíme, že si maso uchová maximum šťávy.
  2. krok2 Cibuli nakrájíme na kostky a vložíme do pekáčku. Přidáme na tenké plátky pokrájený česnek a mírně podlijeme vodou, asi 0,5 cm. Na cibuli vložíme opečenou kýtu a rozmarýnové lístky. Pečeme při 100 °C zhruba 1 hodinu.
  3. krok3 Upečené maso vyjmeme, cibuli zaprášíme moukou a restujeme do zlatohnědé barvy, asi 5 minut. Pak zalijeme vodou a dalších 5 minut provaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme solí a pepřem.
  4. Brambory pečlivě očistíme, oloupeme a překrájíme. Uvaříme je v osolené vodě doměkka. Na talíři je ozdobíme jemně sekanou petrželkou.
  5. Špenátové listy důkladně opereme, protože velice často obsahují zbytky písku.
  6. Cibuli nakrájíme na jemné kostky a zpěníme ji na oleji, přidáme k ní špenátové listy a prolisovaný česnek. Krátce podusíme, dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Na závěr ještě vmícháme vejce.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Rychlé babiččiny knedlíky

Rychlé babiččiny knedlíky

Jinak jim doma neřekneme, je to osvědčený recept. Eva Výtisková, Turnov
Škola vaření /01.05.15
Křehký koláč s brusinkami

Křehký koláč s brusinkami

Moučníky z křehkého těsta byly specialitou mojí babičky. Mřížkový koláč se dá ...
Škola vaření /25.08.09
Sváteční čočka

Sváteční čočka

Co vyzkoušet trochu jiný novoroční oběd?

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /25.11.16
Zadělávané dršťky

Zadělávané dršťky

Kdo neokusil, neuvěří, jaká je to mňamka.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /12.05.16
Taštičky

Taštičky

Na sladkou tečku se vždy těší celá rodina.
Hana Mrázová, Antonínův Důl
Škola vaření /14.09.10
Králík s hořčičnou omáčkou

Králík s hořčičnou omáčkou

Bez pikantní omáčky by pro mě bylo králičí maso příliš suché.

Olga Smetanová, ...

Škola vaření /13.10.16
 

Nejnovější

Ledovce

Ledovce

Už ani nevím, proč tomuto cukroví takhle říkáme. Třeba proto, že se skládá ...
Sladký život /03.12.16
Makové  cukroví

Makové cukroví

Příjemná vůně skořice rozvoní během pečení celý byt.

Hana Svatušková, ...

Sladký život /03.12.16
Kávové trojhránky

Kávové trojhránky

K vykrajování můžeš pochopitelně použít i jiné  tvořítko, pěkné ...

Sladký život /03.12.16
Vosí hnízda

Vosí hnízda

U nás je to velmi oblíbené cukroví, které o svátcích jako první mizí ze ...

Sladký život /03.12.16
Marcipánové bonbony

Marcipánové bonbony

Marcipán vždycky dodá cukroví krásný sametový vzhled.

Lenka Marková, Ostrava

Sladký život /03.12.16
Slavnostní bujon

Slavnostní bujon

Hovězí vývar by se měl vařit při nízké teplotě co nejdéle. Pak je chuť polévky ...

Škola vaření /02.12.16
Pomerančová očka

Pomerančová očka

V obchodech zdravé výživy můžeme zakoupit kandovanou pomerančovou kůru ...

Sladký život /02.12.16
Anýzové sušenky

Anýzové sušenky

V naší rodině je to tradiční vánoční cukroví, které nejlépe chutná, když se ...

Sladký život /02.12.16
Cukroví z oříšků

Cukroví z oříšků

Mám ráda, když je vánoční stůl bohatý.

Ivana Černá, Praha

Sladký život /02.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama