Reklama
Pečené jehněčí se špenátem
Fotogalerie:

Pečené jehněčí se špenátem

Marek Sirový

Brno
Jsem sice zkušený kuchař, ale jehněčího masa jsem se vždycky trochu bál. Dnes už je připravuji pravidelně. Zjistil jsem, že po nákupu je vhodné nechat je ještě 2–3 dny odležet v lednici.
Marek Sirový, Brno

Ingredience

  • 800 g jehněčí kýta
  • 1 lžíce olej
  • 3-4 stroužky česnek
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 2 ks rozmarýn
  • 800 g brambory
  • petrželka na ozdobu
  • 200 g špenát čerstvý
  • 1 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • česnek dle chuti
  • dle chuti muškátový oříšek
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kýtu omyjeme a rozporcujeme na jednotlivé kusy. Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi ze všech stran. Tak zajistíme, že si maso uchová maximum šťávy.
  2. krok2 Cibuli nakrájíme na kostky a vložíme do pekáčku. Přidáme na tenké plátky pokrájený česnek a mírně podlijeme vodou, asi 0,5 cm. Na cibuli vložíme opečenou kýtu a rozmarýnové lístky. Pečeme při 100 °C zhruba 1 hodinu.
  3. krok3 Upečené maso vyjmeme, cibuli zaprášíme moukou a restujeme do zlatohnědé barvy, asi 5 minut. Pak zalijeme vodou a dalších 5 minut provaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme solí a pepřem.
  4. Brambory pečlivě očistíme, oloupeme a překrájíme. Uvaříme je v osolené vodě doměkka. Na talíři je ozdobíme jemně sekanou petrželkou.
  5. Špenátové listy důkladně opereme, protože velice často obsahují zbytky písku.
  6. Cibuli nakrájíme na jemné kostky a zpěníme ji na oleji, přidáme k ní špenátové listy a prolisovaný česnek. Krátce podusíme, dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Na závěr ještě vmícháme vejce.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bábovka od babičky

Bábovka od babičky

Místo ořechů můžeš použít rozinky. Eva Chudá, Ostrava Mariánské Hory
Škola vaření /27.09.11
Vepřenky s medvědím česnekem

Vepřenky s medvědím česnekem

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /25.05.18
Kedlubnové zelí s cuketou

Kedlubnové zelí s cuketou

Máme ho raději než klasické hlávkové.

Květa Hošková, Vratimov

Škola vaření /17.12.12
Slovenské pagáče

Slovenské pagáče

Výborná inspirace...
Jana Nagyová, Ústí n. Orlicí
Škola vaření /05.12.08
Velikonoční minivdolečky

Velikonoční minivdolečky

Byla by škoda dělat je jen o Velikonocích.

Jarmila Pekárková, Vimperk

Škola vaření /25.03.15
Kroupová česnečka

Kroupová česnečka

Téměř zapomenutá polévka.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /19.03.14
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama