Reklama
Reklama
Pečené jehněčí se špenátem
Fotogalerie:

Pečené jehněčí se špenátem

Marek Sirový

Brno
Jsem sice zkušený kuchař, ale jehněčího masa jsem se vždycky trochu bál. Dnes už je připravuji pravidelně. Zjistil jsem, že po nákupu je vhodné nechat je ještě 2–3 dny odležet v lednici.
Marek Sirový, Brno

Ingredience

  • 800 g jehněčí kýta
  • 1 lžíce olej
  • 3-4 stroužky česnek
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 2 ks rozmarýn
  • 800 g brambory
  • petrželka na ozdobu
  • 200 g špenát čerstvý
  • 1 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • česnek dle chuti
  • dle chuti muškátový oříšek
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kýtu omyjeme a rozporcujeme na jednotlivé kusy. Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi ze všech stran. Tak zajistíme, že si maso uchová maximum šťávy.
  2. krok2 Cibuli nakrájíme na kostky a vložíme do pekáčku. Přidáme na tenké plátky pokrájený česnek a mírně podlijeme vodou, asi 0,5 cm. Na cibuli vložíme opečenou kýtu a rozmarýnové lístky. Pečeme při 100 °C zhruba 1 hodinu.
  3. krok3 Upečené maso vyjmeme, cibuli zaprášíme moukou a restujeme do zlatohnědé barvy, asi 5 minut. Pak zalijeme vodou a dalších 5 minut provaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme solí a pepřem.
  4. Brambory pečlivě očistíme, oloupeme a překrájíme. Uvaříme je v osolené vodě doměkka. Na talíři je ozdobíme jemně sekanou petrželkou.
  5. Špenátové listy důkladně opereme, protože velice často obsahují zbytky písku.
  6. Cibuli nakrájíme na jemné kostky a zpěníme ji na oleji, přidáme k ní špenátové listy a prolisovaný česnek. Krátce podusíme, dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Na závěr ještě vmícháme vejce.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Srdíčka pro maminku

Srdíčka pro maminku

Nezapomeň – druhá neděle v květnu patří všem maminkám. Hana Šátralová, ...
Škola vaření /29.05.16
Nakládaný eidam a syrečky

Nakládaný eidam a syrečky

Můj tchán miluje syrečky a už je ochutnal v různých úpravách. Tento nakládaný ...

Škola vaření /10.09.13
Párečky v peřince

Párečky v peřince

Podávám je se salátem a s kefírem.
Věra Černevová, Praha
Škola vaření /20.08.08
Česnečka trochu jinak

Česnečka trochu jinak

Můj recept je trochu jiný, ale také dobrý.
Jaroslava Mudrochová, Dolníky
Škola vaření /28.02.10
Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Výborný nedělní oběd.

Lenka Kudrnová, Nejdek

Škola vaření /08.09.13
Med z pampelišek

Med z pampelišek

Má vynikající chuť, navíc pomáhá při kašli.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov
Škola vaření /08.09.11
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama