Reklama
Pečené jehněčí se špenátem
Fotogalerie:

Pečené jehněčí se špenátem

Marek Sirový

Brno
Jsem sice zkušený kuchař, ale jehněčího masa jsem se vždycky trochu bál. Dnes už je připravuji pravidelně. Zjistil jsem, že po nákupu je vhodné nechat je ještě 2–3 dny odležet v lednici.
Marek Sirový, Brno

Ingredience

  • 800 g jehněčí kýta
  • 1 lžíce olej
  • 3-4 stroužky česnek
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 2 ks rozmarýn
  • 800 g brambory
  • petrželka na ozdobu
  • 200 g špenát čerstvý
  • 1 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • česnek dle chuti
  • dle chuti muškátový oříšek
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kýtu omyjeme a rozporcujeme na jednotlivé kusy. Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi ze všech stran. Tak zajistíme, že si maso uchová maximum šťávy.
  2. krok2 Cibuli nakrájíme na kostky a vložíme do pekáčku. Přidáme na tenké plátky pokrájený česnek a mírně podlijeme vodou, asi 0,5 cm. Na cibuli vložíme opečenou kýtu a rozmarýnové lístky. Pečeme při 100 °C zhruba 1 hodinu.
  3. krok3 Upečené maso vyjmeme, cibuli zaprášíme moukou a restujeme do zlatohnědé barvy, asi 5 minut. Pak zalijeme vodou a dalších 5 minut provaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme solí a pepřem.
  4. Brambory pečlivě očistíme, oloupeme a překrájíme. Uvaříme je v osolené vodě doměkka. Na talíři je ozdobíme jemně sekanou petrželkou.
  5. Špenátové listy důkladně opereme, protože velice často obsahují zbytky písku.
  6. Cibuli nakrájíme na jemné kostky a zpěníme ji na oleji, přidáme k ní špenátové listy a prolisovaný česnek. Krátce podusíme, dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Na závěr ještě vmícháme vejce.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pikantní okurkové plátky s cibulí

Pikantní okurkové plátky s cibulí

Vynikající nakládané okurky se hodí při mnoha příležitostech. Jitka Vosková, ...
Škola vaření /13.10.11
Pučálka s perníkem

Pučálka s perníkem

Je to staré, dnes již skoro zapomenuté jídlo.

Jitka Valeriánová, Písek

Škola vaření /04.06.14
Ostružinový džem

Ostružinový džem

Nejlepší je, když máme beztrnnou odrůdu.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /26.08.16
Malé domácí paštiky

Malé domácí paštiky

Je to poměrně pracná záležitost, se kterou si hraju, jen když mám dost času a – jak ...
Škola vaření /25.08.11
Prastará houbovka

Prastará houbovka

Je výborná s hovězím.
Lucie Michálková, Ostrava-Habrůvka
Škola vaření /17.10.11
Plněné nakládané buřty

Plněné nakládané buřty

Utopenci u nás prostě nesmějí chybět.
Mirka Vachová, Dobříš
Škola vaření /03.02.11
 

Nejnovější

Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži. Zdeňka Polanská, Vsetín
Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
Kuřecí rizoto s baby karotkou

Kuřecí rizoto s baby karotkou

Klasika, která nikdy nezklame. Zasytí na oběd i na večeři a navíc je připravená za...

Vaříme express /25.04.17
Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Cannelloni se špenátem a mozzarellou

Ve správných těstovinách nesmí chybět zelenina, sýr a koření. Pak je úspěch ...

Všehochuť /25.04.17
Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Důkaz, že oběd či večeři lze připravit snadno a rychle.

Pavlína Matějková, ...

Za pár korun /24.04.17
Orlovský grenadýr

Orlovský grenadýr

Naši místní specialitu každý moc chválí.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /24.04.17
Dýňové rizoto se žampiony

Dýňové rizoto se žampiony

Báječný tip pro všechny milovníky rýže.

Romana Kulichová, Praha

Vaříme express /24.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama