Delikatesa, kterou si nedokážu odpustit.
Richard Ctibor, Kroměříž
Ingredience
- 500 g kachních prsou
- 1 lžíce sádla
- trocha soli a kmínu
- 500 g kyselého zelí
- 5 velkých brambor
- 1 lžíce másla
- 2 vejce
- 200 g hrubé mouky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kachní prsa vykostíme, přendáme do pekáčku, potřeme sádlem, osolíme, pokmínujeme a lehce podlijeme vodou. Pečeme v přiklopeném pekáčku při 180 °C asi 30 minut. Poté odkryjeme a za průběžného podlévání upečeme dozlatova.
-
Zelí v hrnci prohřejeme a dochutíme dle vlastní potřeby.
-
Den předem uvařené brambory najemno nastrouháme. Přidáme vejce a mouku a vypracujeme těsto. Děláme válečky a vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou. Potřeme máslem, aby se neslepily. Kachní prsa podáváme se zelím a špalíčky politými výpekem.