Reklama
Paštika z drůbežích jater a vepřového masa
Fotogalerie:

Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Lenka Nešporová

Praha
Pomazánky všeho druhu mám moc ráda, ty masové zvlášť. Hotových paštik je na trhu dost, ale proč si nepřipravit domácí? S jatýrky, koňakem, kořením a slaninkou totiž nemá chybu!
Lenka Nešporová, Praha

Ingredience

  • 500 g játra drůbeží
  • 750 g bok vepřový
  • 4 lžíce brandy
  • pepř
  • sůl
  • 1/2 muškátový oříšek
  • 1 lžička zázvor
  • 150 g slanina anglická
  • 1 lžička koření provensálské
  • 1 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejdříve si dáme stranou asi 150 g jater a nakrájíme je na asi 1 cm široké proužky. Zbytek jater spolu s vepřovým masem umeleme, oso­líme, opepříme, přidáme žloutek, strouhaný muškátový oříšek, provensálské koření a 4 lžíce brandy (nebo koňaku). Vše dobře promícháme a v mixéru ještě rozmixujeme.
  2. krok2 Připravíme si pekáček (nejlépe kameninový) a vyložíme jeho dno i stěny plátky slaniny, na kterou rozetřeme 1/2 masové směsi. Na tuto vrstvu položíme proužky zbylých jater a zakryjeme zbytkem masové směsi. Vše pokryjeme proužky slaniny. Pekáček přiklopíme nebo zakryjeme alobalem (řádně utěsníme) a vložíme do většího pekáče s vodou.
  3. krok3 V této vodní lázni zvolna pe­čeme asi 2 hodiny. Tuk, který se vypeče, slijeme a paštiku dáme vychladnout.

    TIP: Do paštiky můžeme vmíchat oloupané a nasekané mandle. Je výborná s bagetou.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Meruňkovo-jahodové řezy

Meruňkovo-jahodové řezy

Nejlepší jsou druhý den, když změknou. Zdeňka Polanská, Vsetín
Škola vaření /18.06.16
Vejce barvená v cibulových slupkách

Vejce barvená v cibulových slupkách

Sůl zabrání praskání skořápek při vaření.

Aneta Bartušková, Bítovčice

Škola vaření /26.03.15
Houbovo-paprikový guláš

Houbovo-paprikový guláš

Smetana guláš zjemní a dodá mu šmrnc.
Věra Košíková, Plzeň
Škola vaření /14.11.11
Rybí polévka

Rybí polévka

Tak ji dělávala moje babička.

Martin Vomáčka, Český Krumlov

Škola vaření /03.12.13
Dušená kapusta s uzeným masem

Dušená kapusta s uzeným masem

Bylo by škoda nepochutnat si na zelenině sklizené ze zahrady. Je plná vitaminů.
...
Škola vaření /16.08.12
Jemná cibulová omáčka

Jemná cibulová omáčka

Omáčku s knedlíky milují také děti, vždycky se dobře najedí.

Olga Mašková, ...

Škola vaření /05.07.15
 

Nejnovější

Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...
Škola vaření /22.03.17
Medová roláda

Medová roláda

Pro milovníky medu bude neodolatelná.

Zuzana Hošková, Protivín

Škola vaření /22.03.17
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Bílkové řezy

Bílkové řezy

Skvělý moučník z křehkého těsta.

Běla Novotná, Rychnov nad Kněžnou

Sladký život /22.03.17
Ořechový moučník s punčovými piškoty

Ořechový moučník s punčovými piškoty

Jen se po nich zaprášilo, jsou jemné díky krému i mletým ořechům s mandlemi.

Martina ...

Sladký život /22.03.17
Oválky

Oválky

Pekla je moje babička a jako děti jsme je milovali.

Věra Kmínková, Hořice

Sladký život /22.03.17
Makový beránek

Makový beránek

Velikonoce bez beránka si už nedokážeme představit.

Kačenka Hašová, Mikulůvka

Škola vaření /21.03.17
Kuřátka v rukole

Kuřátka v rukole

Předkrm, který potěší nejen mlsný jazýček, ale také oko.

Radka Jelínková, Olomouc

Všehochuť /21.03.17
Grilované jehněčí kotlety

Grilované jehněčí kotlety

Díky naložení do marinády jsou křehčí.


Jiří Nováček, Plzeň

Všehochuť /21.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama