Reklama
Paštika z drůbežích jater a vepřového masa
Fotogalerie:

Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Lenka Nešporová

Praha
Pomazánky všeho druhu mám moc ráda, ty masové zvlášť. Hotových paštik je na trhu dost, ale proč si nepřipravit domácí? S jatýrky, koňakem, kořením a slaninkou totiž nemá chybu!
Lenka Nešporová, Praha

Ingredience

  • 500 g játra drůbeží
  • 750 g bok vepřový
  • 4 lžíce brandy
  • pepř
  • sůl
  • 1/2 muškátový oříšek
  • 1 lžička zázvor
  • 150 g slanina anglická
  • 1 lžička koření provensálské
  • 1 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejdříve si dáme stranou asi 150 g jater a nakrájíme je na asi 1 cm široké proužky. Zbytek jater spolu s vepřovým masem umeleme, oso­líme, opepříme, přidáme žloutek, strouhaný muškátový oříšek, provensálské koření a 4 lžíce brandy (nebo koňaku). Vše dobře promícháme a v mixéru ještě rozmixujeme.
  2. krok2 Připravíme si pekáček (nejlépe kameninový) a vyložíme jeho dno i stěny plátky slaniny, na kterou rozetřeme 1/2 masové směsi. Na tuto vrstvu položíme proužky zbylých jater a zakryjeme zbytkem masové směsi. Vše pokryjeme proužky slaniny. Pekáček přiklopíme nebo zakryjeme alobalem (řádně utěsníme) a vložíme do většího pekáče s vodou.
  3. krok3 V této vodní lázni zvolna pe­čeme asi 2 hodiny. Tuk, který se vypeče, slijeme a paštiku dáme vychladnout.

    TIP: Do paštiky můžeme vmíchat oloupané a nasekané mandle. Je výborná s bagetou.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Velikonoční copánky

Velikonoční copánky

Většinou je peču z dvojité dávky. Veronika Marková, Český Těšín
Škola vaření /26.03.17
Pochoutka z kyseláčů

Pochoutka z kyseláčů

Milovníci ryb si opravdu pošmáknou.

Iveta Bílková, Kroměříž

Škola vaření /11.02.17
Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...

Škola vaření /22.03.17
Segedín se smetanou

Segedín se smetanou

Jako příloha se hodí knedlíky nebo pečivo.

Veronika Hegrová, Pomezí

Škola vaření /31.10.13
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Tahle omáčka se prostě nikdy nepřejí.

Eliška Prokešová, Hradec Králové

Škola vaření /18.09.13
Broskvové knedlíky

Broskvové knedlíky

Sama už jsem pár let babičkou, a přesto dodnes využívám mnoho zkušeností, které jsem ...
Škola vaření /08.05.13
 

Nejnovější

Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost. Kateřina Crhová, Litoměřice
Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

...
Zdravě a chutně /23.05.17
Brokolicová omeleta

Brokolicová omeleta

Rychlá a zdravá večeře.

Jana Váňová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.05.17
Crēme brûlée

Crēme brûlée

Dezert, který jsme si oblíbili.

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /23.05.17
Třešňová polévka z ptáčnic

Třešňová polévka z ptáčnic

Plané třešně rostou skoro všude.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /22.05.17
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama