Reklama
Reklama
Paštika z drůbežích jater a vepřového masa
Fotogalerie:

Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Lenka Nešporová

Praha
Pomazánky všeho druhu mám moc ráda, ty masové zvlášť. Hotových paštik je na trhu dost, ale proč si nepřipravit domácí? S jatýrky, koňakem, kořením a slaninkou totiž nemá chybu!
Lenka Nešporová, Praha

Ingredience

  • 500 g játra drůbeží
  • 750 g bok vepřový
  • 4 lžíce brandy
  • pepř
  • sůl
  • 1/2 muškátový oříšek
  • 1 lžička zázvor
  • 150 g slanina anglická
  • 1 lžička koření provensálské
  • 1 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejdříve si dáme stranou asi 150 g jater a nakrájíme je na asi 1 cm široké proužky. Zbytek jater spolu s vepřovým masem umeleme, oso­líme, opepříme, přidáme žloutek, strouhaný muškátový oříšek, provensálské koření a 4 lžíce brandy (nebo koňaku). Vše dobře promícháme a v mixéru ještě rozmixujeme.
  2. krok2 Připravíme si pekáček (nejlépe kameninový) a vyložíme jeho dno i stěny plátky slaniny, na kterou rozetřeme 1/2 masové směsi. Na tuto vrstvu položíme proužky zbylých jater a zakryjeme zbytkem masové směsi. Vše pokryjeme proužky slaniny. Pekáček přiklopíme nebo zakryjeme alobalem (řádně utěsníme) a vložíme do většího pekáče s vodou.
  3. krok3 V této vodní lázni zvolna pe­čeme asi 2 hodiny. Tuk, který se vypeče, slijeme a paštiku dáme vychladnout.

    TIP: Do paštiky můžeme vmíchat oloupané a nasekané mandle. Je výborná s bagetou.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Staročeský houbový kuba

Staročeský houbový kuba

Staré rodinné tradice poctivě dodržujeme. Brigita Sováková, Milevsko
Škola vaření /07.12.14
Králík na zázvoru

Králík na zázvoru

Podáváme s bramborem nebo bramborovým kedlíkem.

Jitka Kottová, Prachatice

Škola vaření /03.06.12
Skořicový pletenec

Skořicový pletenec

Petra Geletičová, Smidary

Škola vaření /21.03.18
Kynutý závin s mákem

Kynutý závin s mákem

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /10.08.18
Domácí vánočka

Domácí vánočka

Jitka Houzarová, Písek

Škola vaření /30.11.18
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama