Reklama
Paštika z drůbežích jater a vepřového masa
Fotogalerie:

Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Lenka Nešporová

Praha
Pomazánky všeho druhu mám moc ráda, ty masové zvlášť. Hotových paštik je na trhu dost, ale proč si nepřipravit domácí? S jatýrky, koňakem, kořením a slaninkou totiž nemá chybu!
Lenka Nešporová, Praha

Ingredience

  • 500 g játra drůbeží
  • 750 g bok vepřový
  • 4 lžíce brandy
  • pepř
  • sůl
  • 1/2 muškátový oříšek
  • 1 lžička zázvor
  • 150 g slanina anglická
  • 1 lžička koření provensálské
  • 1 žloutek

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejdříve si dáme stranou asi 150 g jater a nakrájíme je na asi 1 cm široké proužky. Zbytek jater spolu s vepřovým masem umeleme, oso­líme, opepříme, přidáme žloutek, strouhaný muškátový oříšek, provensálské koření a 4 lžíce brandy (nebo koňaku). Vše dobře promícháme a v mixéru ještě rozmixujeme.
  2. krok2 Připravíme si pekáček (nejlépe kameninový) a vyložíme jeho dno i stěny plátky slaniny, na kterou rozetřeme 1/2 masové směsi. Na tuto vrstvu položíme proužky zbylých jater a zakryjeme zbytkem masové směsi. Vše pokryjeme proužky slaniny. Pekáček přiklopíme nebo zakryjeme alobalem (řádně utěsníme) a vložíme do většího pekáče s vodou.
  3. krok3 V této vodní lázni zvolna pe­čeme asi 2 hodiny. Tuk, který se vypeče, slijeme a paštiku dáme vychladnout.

    TIP: Do paštiky můžeme vmíchat oloupané a nasekané mandle. Je výborná s bagetou.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Halušky ‚‚po našem‘‘

Halušky ‚‚po našem‘‘

Chuť uzeného, hub a zelí vytvoří v ústech dokonalou harmonii. Dalibor ...
Škola vaření /09.12.10
Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Na zahradě máme velkou hrušeň, která se nám každý podzim odmění úrodou sladkých ...
Škola vaření /19.11.08
Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika

Anna Habřinová, Sokolov

Škola vaření /23.12.18
Masový koláč se sýrem  a bylinkami

Masový koláč se sýrem a bylinkami

Suroviny můžeš nahradit tím, co máš doma.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /04.08.11
Vepřová játra

Vepřová játra

Zůstanou krásně šťavnatá, skvěle se doplňují s ostatními ingrediencemi.

Jindřich ...

Škola vaření /04.01.17
Podzimní čaj

Podzimní čaj

Ideální pro chladné zimní večery.
Jitka Kubečková, Ostrava
Škola vaření /29.12.10
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama