Reklama
Paštika z drůbežích jater
Fotogalerie:

Paštika z drůbežích jater

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tomáš Mika, Brno

Ingredience

  • 300 g drůbežích jater
  • trocha koňaku
  • 1 lžička kandované pomerančové kůry (lze použít i čerstvou) kandované pomerančové kůry (lze použít i
  • 5 sušených švestek
  • 100 ml destilátu (vodky, slivovice apod.)
  • 100 g másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml smetany na šlehání
  • tymián
  • nové koření mleté
  • bobkový list mletý
  • pepš
  • svazek medvědího česneku
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kusy. Zastříkneme je koňakem. Kůru a posekané švestky naložíme do destilátu a necháme několik hodin macerovat.

  2. Na části másla necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme játra a koření bez soli. Dusíme, dokud nejsou játra hotová. Pak odebereme třetinu a dáme ji stranou.

  3. Směs z jater rozmixujeme s povoleným máslem a smetanou na šlehání, přidáme posekaný medvědí česnek, který jsme nechali krátce zpěnit na troše másla, a dochutíme solí. Přidáme macerovanou kůru z pomeranče, švestky a zbylá játra. Promícháme a plníme do menších forem, jejichž dno jsme vystlali spařenými listy medvědího česneku.

  4. Necháme 12 hodin v lednici vychladnout. Podáváme s bagetkami a pikantní zavařeninou (rybízová, kdoulová apod.).

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nové brambory s tvarohem

Nové brambory s tvarohem

Nejchutnější jsou malé brambůrky, které můžeme nechat v celku, ale je s nimi víc ...
Škola vaření /16.09.16
Párečky v peřince

Párečky v peřince

Podávám je se salátem a s kefírem.
Věra Černevová, Praha
Škola vaření /20.08.08
Slepičí vývar a krupicové knedlíčky s bylinkami

Slepičí vývar a krupicové knedlíčky s bylinkami

Vývar je skvělým základem pro dobrý oběd. Když nám nějaký zbude, můžeme ho ...

Škola vaření /12.11.17
Sladká rýže s ovocem

Sladká rýže s ovocem

Dá se jíst teplá, ale já ji mám raději vychlazenou.

Alice Nováčková, Kladno

Škola vaření /13.05.17
Tvarohové taštičky  s ořechy

Tvarohové taštičky s ořechy

Dělávala mi je moje polská babička.

Alexandra Prokopová, Semily

Škola vaření /16.10.16
Vepřová srdce na smetaně

Vepřová srdce na smetaně

Místo srdce lze použít vepřové plíce.

Alena Klírová, Mýto

Škola vaření /15.07.13
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama