Reklama
Párečky v peřince
Fotogalerie:

Párečky v peřince

Věra Černevová

Praha
Podávám je se salátem a s kefírem.
Věra Černevová, Praha

Ingredience

  • 500 g mouka polohrubá
  • 1 vejce
  • cukr krupice
  • majoránka
  • 1/4 l mléko
  • 3 stroužky česnek
  • 200 g sádlo
  • droždí
  • 10 nožiček párky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Promícháme mouku, sůl, vejce a kvásek. Přidáme polovinu sádla, česnek a koření. Vypracujeme těsto. Necháme dvě hodiny kynout. Pak těsto rozdělíme na poloviny. První rozložíme do vymaštěného pekáčku, poklademe párečky a přikryjeme peřinkou z druhé poloviny těsta. Polijeme zbytkem sádla a necháme odpočinout. Upečeme.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Naše oblíbená domácí šťáva, kterou chválí každý, kdo ji ochutná. Kateřina ...
Škola vaření /23.12.11
Fazolový guláš

Fazolový guláš

Klobása s česnekem dodá ten správný říz.
Martin Dadjuc, Mladá Boleslav
Škola vaření /29.12.10
Kvašáky

Kvašáky

Lenka Zimková, Francova Lhota

Škola vaření /25.07.18
Srdce na houbách

Srdce na houbách

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /04.03.19
Jablečný závin

Jablečný závin

Velmi laciný recept na těsto, ze kterého jsou hned tři záviny.
Jana Cibulová, Cheb
...
Škola vaření /23.01.11
Anežčiny buchty

Anežčiny buchty

České buchty stejně nemají konkurenci.
Martina Antalová, Odolena Voda
Škola vaření /14.02.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu