Reklama
Reklama
Palačinky s jahodami
Fotogalerie:

Palačinky s jahodami

Elisabeta Hruza

Žatec
Nejrychlejší večeří jsou u nás palačinky.
Elisabeta Hruza, Žatec

Ingredience

  • 300 g mouka polohrubá
  • špetka sůl
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 vejce
  • 250 ml mléko
  • 90 ml voda
  • 10 ml olej na smažení
  • dle potřeby jahody

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Do mouky přidáme sůl, cukr, vejce a střídavě přiléváme mléko a vodu. Vymícháme hladké těsto a necháme pár minut odpočinout.
  2. Na rozpáleném oleji opečeme palačinky z obou stran. Hotové podle chuti potřeme marmeládou, obložíme jahodami a ozdobíme šlehačkou.

    TIP: Olej na pánev nelij, jen jím dno při každém novém smažení lehce přetři.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulačka se žampiony

Cibulačka se žampiony

Hodí se na slavnostnější příležitosti. Radka Holousková, Nymburk
Škola vaření /03.01.17
Roláda s pudinkem

Roláda s pudinkem

S těstem opatrně, aby se nerozlámalo. 

Ivana Bartušková, Luka nad ...

Škola vaření /17.06.16
Bábinčina fazolačka

Bábinčina fazolačka

Pro pikantní chuť přidej česnek a chilli.


Ruth Northamová, Praha

Škola vaření /16.03.17
Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Je vynikající i z mraženého ovoce.
Božena Kolářová,Pouště
Škola vaření /17.10.11
Zeleninová směs v soli

Zeleninová směs v soli

Zeleninu tímto způsobem snadno uchováme a máme ji vždy po ruce – je vhodná ...

Škola vaření /31.08.15
Králičí stehna s kroupovým rizotem

Králičí stehna s kroupovým rizotem

Kroupy jsou v našem jídelníčku téměř zapomenutou surovinou, tak vyzkoušejte toto ...

Škola vaření /08.03.13
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama