Reklama
Ovocný chlebíček naší babi Evičky
Fotogalerie:

Ovocný chlebíček naší babi Evičky

Lenka Kohoutová

Děčín
Moje babička Eva výborně pekla. Na její moučníky vzpomínáme dodnes.
Lenka Kohoutová, Děčín

Ingredience

  • 360 g mouka polohrubá
  • 125 g máslo
  • 60 g cukr
  • 2 vejce
  • 3 lžičky prášek do pečiva
  • 2 lžičky skořice mletá
  • 1 lžička hřebíček mletý
  • špetka sůl
  • 1 sklenička povidla jablková
  • 1 poleva čokoládová světlá
  • 1 poleva čokoládová tmavá
  • 200 g ovoce kandované
  • 200 g ořechy lískové mleté
  • 200 g rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. V hluboké míse utřeme máslo s cukrem do pěny, do které pak postupně přimícháme obě vejce.
  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva, mletým hřebíčkem, skořicí, mletými ořechy a solí.
  3. Do vaječného krému vmícháváme střídavě mouku a jablečná povidla. Nakonec přidáme i nasekané rozinky a kandované ovoce.
  4. Formu na biskupský chlebíček (dlouhou asi 30 cm) důkladně vymažeme. Naplníme ji těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 1,5 hodiny. Po upečení vyklopíme a polijeme rozehřátými čokoládovými polevami a posypeme hrstkou kandovaného ovoce.
     
    TIP: Kandované ovoce můžeš pro lepší chuť den předem na­močit do rumu. Pokud máš ráda brusinky, můžeš je také do chlebíčku přidat nebo jimi kandované ovoce úplně nahradit. I ty je možné namočit do rumu.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (27.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zapečená zelňačka

Zapečená zelňačka

Připrav ji , když není maso. Díky karí je pikantnější, díky smetaně lahodnější. ...
Škola vaření /04.05.11
Mandlová sekačka

Mandlová sekačka

Zkusila jsem ji poprvé a byla moc dobrá.

Veronika Marková, Český Těšín

Škola vaření /25.06.16
Nudle s kaštany

Nudle s kaštany

Kaštany z nich udělají lahůdku.

Renata Málková, Chomutov

Škola vaření /06.10.16
Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Díky vařenému bramboru je těsto vláčné.

Soňa Sommerová, Unkovice

Škola vaření /29.06.14
Rozinkové placičky s medem

Rozinkové placičky s medem

Léty prověřená klasika, jsou opravdu moc dobré.

Milada Pernicová, Ústí nad Labem

Škola vaření /29.09.16
Bramborové knedliky se špenátem

Bramborové knedliky se špenátem

Slanina s cibulkou je ideální kombinací.

Veronika Šedivá, Beroun

Škola vaření /06.05.15
 

Nejnovější

Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou. Miroslava Krátká, ...
Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama