Reklama
Ovocný chlebíček naší babi Evičky
Fotogalerie:

Ovocný chlebíček naší babi Evičky

Lenka Kohoutová

Děčín
Moje babička Eva výborně pekla. Na její moučníky vzpomínáme dodnes.
Lenka Kohoutová, Děčín

Ingredience

  • 360 g mouka polohrubá
  • 125 g máslo
  • 60 g cukr
  • 2 vejce
  • 3 lžičky prášek do pečiva
  • 2 lžičky skořice mletá
  • 1 lžička hřebíček mletý
  • špetka sůl
  • 1 sklenička povidla jablková
  • 1 poleva čokoládová světlá
  • 1 poleva čokoládová tmavá
  • 200 g ovoce kandované
  • 200 g ořechy lískové mleté
  • 200 g rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. V hluboké míse utřeme máslo s cukrem do pěny, do které pak postupně přimícháme obě vejce.
  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva, mletým hřebíčkem, skořicí, mletými ořechy a solí.
  3. Do vaječného krému vmícháváme střídavě mouku a jablečná povidla. Nakonec přidáme i nasekané rozinky a kandované ovoce.
  4. Formu na biskupský chlebíček (dlouhou asi 30 cm) důkladně vymažeme. Naplníme ji těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 1,5 hodiny. Po upečení vyklopíme a polijeme rozehřátými čokoládovými polevami a posypeme hrstkou kandovaného ovoce.
     
    TIP: Kandované ovoce můžeš pro lepší chuť den předem na­močit do rumu. Pokud máš ráda brusinky, můžeš je také do chlebíčku přidat nebo jimi kandované ovoce úplně nahradit. I ty je možné namočit do rumu.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (27.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékaná mrkev s brynzou

Zapékaná mrkev s brynzou

Díky pikantní brynze je jinak  fádní mrkev velmi lahodná. Simona Vachlerová, Most...
Škola vaření /07.05.17
Bramborové placky se švestkovou omáčkou

Bramborové placky se švestkovou omáčkou

Oběd ti provoní celý dům

Podle receptu Romany Duškové z Roudnice nad ...

Škola vaření /24.01.19
Zajíc nadivoko

Zajíc nadivoko

Pokud máme staršího zajíce, měl by být naložený v mořidle 4–6 dní.

Tomáš ...

Škola vaření /20.01.17
Prastará houbovka

Prastará houbovka

Je výborná s hovězím.
Lucie Michálková, Ostrava-Habrůvka
Škola vaření /17.10.11
Smažená růžičková kapusta

Smažená růžičková kapusta

Do bramborové kaše přidej trochu kmínu.

Jana Voláková, Ostrava

Škola vaření /21.08.17
Staročeská skleněná polévka

Staročeská skleněná polévka

Aneta Bartušková, Bítovčice

Škola vaření /01.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu