Ingredience
- 360 g mouka polohrubá
- 125 g máslo
- 60 g cukr
- 2 vejce
- 3 lžičky prášek do pečiva
- 2 lžičky skořice mletá
- 1 lžička hřebíček mletý
- špetka sůl
- 1 sklenička povidla jablková
- 1 poleva čokoládová světlá
- 1 poleva čokoládová tmavá
- 200 g ovoce kandované
- 200 g ořechy lískové mleté
- 200 g rozinky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V hluboké míse utřeme máslo s cukrem do pěny, do které pak postupně přimícháme obě vejce.
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva, mletým hřebíčkem, skořicí, mletými ořechy a solí.
-
Do vaječného krému vmícháváme střídavě mouku a jablečná povidla. Nakonec přidáme i nasekané rozinky a kandované ovoce.
-
Formu na biskupský chlebíček (dlouhou asi 30 cm) důkladně vymažeme. Naplníme ji těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 1,5 hodiny. Po upečení vyklopíme a polijeme rozehřátými čokoládovými polevami a posypeme hrstkou kandovaného ovoce.