Reklama
Ovarová polévka
Fotogalerie:

Ovarová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Alena Štrougalová, Neštěmice

Ingredience

  • 1 vepřová hlava
  • 2 cibule
  • 200 g krupek
  • podle chuti česnek
  • sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř, mletý pepř, majoránka
  • 1 hrst petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřovou hlavu si necháme u řezníka rozsekat na čtyři díly. Pečlivě ji očistíme, opláchneme a vložíme do velkého hrnce. Zalijeme studenou vodou, přidáme oloupané cibule, česnek, sůl, dva bobkové listy, několik kuliček nového koření a celého pepře. Pomalu uvaříme doměkka.

  2. Mezitím přebrané a propláchnuté kroupy v mírně osolené vodě uvaříme doměkka. Znovu několikrát propláchneme.

  3. Polévku přecedíme do čistého hrnce. Maso obereme a nakrájíme na kousky. Vložíme zpět do polévky, přidáme kroupy, dochutíme solí, mletým pepřem a majoránkou. Při podávání zdobíme petrželkou.

Pošli recept! 3/2017 (1.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chlebová šiška

Chlebová šiška

Můžeš ji upéct i z jiné mouky (hladké, žitné nebo pohankové). Svetlana ...
Škola vaření /29.07.16
Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Podáváme s brambory posypanými bylinkami.


Helena Sklenářová, České Budějovice

...
Škola vaření /20.03.17
Buchty

Buchty

Osvědčený babiččin recept.

Miloslava Lušáková, Kolín

Škola vaření /10.10.16
Lívanečky s malinami

Lívanečky s malinami

Podle receptu Emy Luďkové ze Zábřehu

Škola vaření /25.06.18
Nadýchané makovky

Nadýchané makovky

Ještě hrnek kakaa a snídaně je připravená.

Romana Zbořilová, Moravská Třebová

Škola vaření /02.09.17
Domácí chléb

Domácí chléb

Chuť domácího chleba opravdu stojí za to. Příprava není složitá.
Václav Soukup, ...
Škola vaření /03.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu