Reklama
Ovarová polévka
Fotogalerie:

Ovarová polévka

Jana Dlasková

Hodonín

Spotřebuji i podřadnější druhy masa.

Jana Dlasková, Hodonín

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g vepřové maso (jazyk, kousek bůčku, podbradek, hlava, ledvinky)
  • trocha sůl
  • 4 kuličky pepř a nové koření
  • 2 bobkový list
  • 1 velká mrkev
  • 1 petržel
  • 40 g celer
  • 1 cibule
  • 40 g trhané krupky nebo rýže
  • 2 stroužky česnek
  • trocha mletý pepř
  • špetka majoránka
  • snítka petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Maso dobře očistíme od štětin, jemné štětinky opálíme nad plamenem. Čisté maso zalijeme studenou vodou se solí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a zvolna vaříme dvě hodiny i déle, až je maso měkké. Polévku necháme ustát, po částečném zchladnutí silnější vrstvu sádla z povrchu sebereme lžící, dá se využít při jiném vaření.

  2. Vyndáme uvařené maso, obereme je od kostí a pokrájíme na kousky. Do polévky je ale zatím nevracíme. Do vývaru přidáme očištěnou a na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a přepůlenou cibuli a vše vaříme do změknutí. Přidáme také krupky nebo rýži a nasekaný česnek.

  3. Když je zelenina měkká, vyndáme ji z polévky a stejně jako maso nakrájíme na menší kousky. Potom zeleninu i maso vložíme zpět do hrnce a podle chuti přidáme sůl, pepř a mezi prsty rozdrcenou majoránku. Polévku ještě ozdobíme petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (20.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Oříškový chléb s rajčatovou směsí

Oříškový chléb s rajčatovou směsí

Jestli máš domácí pekárnu, připrav si v ní těsto. Ovšem chleba dej raději péct do ...
Škola vaření /26.10.11
Slovenské pagáče

Slovenské pagáče

Vyzkoušej tuto lahůdku.
Marcela Krejčí,
Opava-Kateřinky
Škola vaření /25.01.10
Hovězí pekáč s čočkou

Hovězí pekáč s čočkou

Výrazná a silná chuť tě dostane.

Anna Šušláková, Most

Škola vaření /19.05.17
Krémová rybí polévka

Krémová rybí polévka

Vládne našemu stolu už bůhví-kolikátou generaci. Chutná mi nejvíc ze všech, ...

Škola vaření /13.02.12
Domácí sulc

Domácí sulc

Připraveno podle receptu

Jany Zapletalové z Aše

Škola vaření /28.02.18
Zapečené brambory

Zapečené brambory

To nejlepší může být úplně jednoduché.

Jana Kolouchová, Plzeň

Škola vaření /16.02.16
 

Nejnovější

Olivové bochánky

Olivové bochánky

Podle receptu Tomáše Jirků z Prahy
Všehochuť /22.09.19
Kuřecí kousky s červeným zelím

Kuřecí kousky s červeným zelím

Podávej třeba s rýží

Podle receptu Zuzany Fialové z Mělníka

Všehochuť /22.09.19
Ořechový dort

Ořechový dort

Podle receptu Lukáše Maršálka z Rakovníku

Všehochuť /22.09.19
Masové kuličky plněné kapustou

Masové kuličky plněné kapustou

Dají si je i odpůrci zeleniny

Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny

Za pár korun /21.09.19
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové

Škola vaření /21.09.19
Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu

Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem

Vaříme express /21.09.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /21.09.19
Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha

Vaříme express /21.09.19
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama