Ovarová polévka
Fotogalerie:

Ovarová polévka

Jana Dlasková

Hodonín

Spotřebuji i podřadnější druhy masa.

Jana Dlasková, Hodonín

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g vepřové maso (jazyk, kousek bůčku, podbradek, hlava, ledvinky)
  • trocha sůl
  • 4 kuličky pepř a nové koření
  • 2 bobkový list
  • 1 velká mrkev
  • 1 petržel
  • 40 g celer
  • 1 cibule
  • 40 g trhané krupky nebo rýže
  • 2 stroužky česnek
  • trocha mletý pepř
  • špetka majoránka
  • snítka petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Maso dobře očistíme od štětin, jemné štětinky opálíme nad plamenem. Čisté maso zalijeme studenou vodou se solí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a zvolna vaříme dvě hodiny i déle, až je maso měkké. Polévku necháme ustát, po částečném zchladnutí silnější vrstvu sádla z povrchu sebereme lžící, dá se využít při jiném vaření.

  2. Vyndáme uvařené maso, obereme je od kostí a pokrájíme na kousky. Do polévky je ale zatím nevracíme. Do vývaru přidáme očištěnou a na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a přepůlenou cibuli a vše vaříme do změknutí. Přidáme také krupky nebo rýži a nasekaný česnek.

  3. Když je zelenina měkká, vyndáme ji z polévky a stejně jako maso nakrájíme na menší kousky. Potom zeleninu i maso vložíme zpět do hrnce a podle chuti přidáme sůl, pepř a mezi prsty rozdrcenou majoránku. Polévku ještě ozdobíme petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (20.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí sulc

Domácí sulc

Připraveno podle receptu Jany Zapletalové z Aše
Škola vaření /28.02.18
Bramborová polévka s klobásou

Bramborová polévka s klobásou

Hotovou ozdobíme opečenou klobásou s pórkem.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /29.12.12
Šťáva z bezinkových květů

Šťáva z bezinkových květů

Koláče pronikavě aromatických květů najdeš při každé procházce přírodou. Neváhej,...
Škola vaření /24.07.09
Polévka z hřibů s řeřichou

Polévka z hřibů s řeřichou

Řeřichu pěstuji na okně, máme ji moc rádi. Třeba zrovna v téhle polévce se skvěle ...

Škola vaření /04.08.16
Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Výborný nedělní oběd.

Lenka Kudrnová, Nejdek

Škola vaření /08.09.13
Žampiony plněné hovězím

Žampiony plněné hovězím

Výborné jsou s bramborovou kaší.

Kateřina Svitáková, Příbram

Škola vaření /22.02.16
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama