Reklama
Ovarová polévka
Fotogalerie:

Ovarová polévka

Jana Dlasková

Hodonín

Spotřebuji i podřadnější druhy masa.

Jana Dlasková, Hodonín

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g vepřové maso (jazyk, kousek bůčku, podbradek, hlava, ledvinky)
  • trocha sůl
  • 4 kuličky pepř a nové koření
  • 2 bobkový list
  • 1 velká mrkev
  • 1 petržel
  • 40 g celer
  • 1 cibule
  • 40 g trhané krupky nebo rýže
  • 2 stroužky česnek
  • trocha mletý pepř
  • špetka majoránka
  • snítka petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Maso dobře očistíme od štětin, jemné štětinky opálíme nad plamenem. Čisté maso zalijeme studenou vodou se solí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a zvolna vaříme dvě hodiny i déle, až je maso měkké. Polévku necháme ustát, po částečném zchladnutí silnější vrstvu sádla z povrchu sebereme lžící, dá se využít při jiném vaření.

  2. Vyndáme uvařené maso, obereme je od kostí a pokrájíme na kousky. Do polévky je ale zatím nevracíme. Do vývaru přidáme očištěnou a na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a přepůlenou cibuli a vše vaříme do změknutí. Přidáme také krupky nebo rýži a nasekaný česnek.

  3. Když je zelenina měkká, vyndáme ji z polévky a stejně jako maso nakrájíme na menší kousky. Potom zeleninu i maso vložíme zpět do hrnce a podle chuti přidáme sůl, pepř a mezi prsty rozdrcenou majoránku. Polévku ještě ozdobíme petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (20.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová směs pod maso

Cuketová směs pod maso

Tento recept oceníš i mimo cuketovou sezonu. Směs se dá použít nejen pod maso‚ ale...
Škola vaření /13.10.11
Staročeský jáhelník se švestkami

Staročeský jáhelník se švestkami

Do trouby ho dávám těsně před servírováním oběda, abychom ho mohli jíst jako ...

Škola vaření /11.11.17
Staročeská čočka

Staročeská čočka

Čočku jez na Velký pátek.

Žofie Červená, Strakonice

Škola vaření /01.04.13
Kapr pečený na cibuli

Kapr pečený na cibuli

Další recept na nejoblíbenější českou rybu.


Anna Šušláková, Most

Škola vaření /19.03.17
Krémová bramboračka

Krémová bramboračka

Krémová bramboračka podle babičky Helenky si v naší rodině už vydobyla nezastupitelné ...
Škola vaření /23.09.08
Krůtí roláda s rozmarýnem

Krůtí roláda s rozmarýnem

Rozmarýn maso krásně ovoní.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /29.10.14
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama