Reklama
Reklama
Ovarová polévka
Fotogalerie:

Ovarová polévka

Jana Dlasková

Hodonín

Spotřebuji i podřadnější druhy masa.

Jana Dlasková, Hodonín

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g vepřové maso (jazyk, kousek bůčku, podbradek, hlava, ledvinky)
  • trocha sůl
  • 4 kuličky pepř a nové koření
  • 2 bobkový list
  • 1 velká mrkev
  • 1 petržel
  • 40 g celer
  • 1 cibule
  • 40 g trhané krupky nebo rýže
  • 2 stroužky česnek
  • trocha mletý pepř
  • špetka majoránka
  • snítka petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Maso dobře očistíme od štětin, jemné štětinky opálíme nad plamenem. Čisté maso zalijeme studenou vodou se solí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a zvolna vaříme dvě hodiny i déle, až je maso měkké. Polévku necháme ustát, po částečném zchladnutí silnější vrstvu sádla z povrchu sebereme lžící, dá se využít při jiném vaření.

  2. Vyndáme uvařené maso, obereme je od kostí a pokrájíme na kousky. Do polévky je ale zatím nevracíme. Do vývaru přidáme očištěnou a na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a přepůlenou cibuli a vše vaříme do změknutí. Přidáme také krupky nebo rýži a nasekaný česnek.

  3. Když je zelenina měkká, vyndáme ji z polévky a stejně jako maso nakrájíme na menší kousky. Potom zeleninu i maso vložíme zpět do hrnce a podle chuti přidáme sůl, pepř a mezi prsty rozdrcenou majoránku. Polévku ještě ozdobíme petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (20.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hvězdy z koblihového těsta

Hvězdy z koblihového těsta

Jsou tak nadýchané, že se na jazyku jen rozplynou.  Hana Fialková, Pardubice
Škola vaření /09.11.16
„Jabkance“

„Jabkance“

Dřív se v našem kraji bramborám říkalo jablka.

Miroslava Kejvalová, Česká ...

Škola vaření /30.10.13
Skořicový pletenec

Skořicový pletenec

Petra Geletičová, Smidary

Škola vaření /21.03.18
Hovězí pekáč s čočkou

Hovězí pekáč s čočkou

Výrazná a silná chuť tě dostane.

Anna Šušláková, Most

Škola vaření /19.05.17
Krůtí prsa plněná kuřecími játry

Krůtí prsa plněná kuřecími játry

Moje babička byla skvělá kuchařka, která vařila nejen českou klasiku, ale ráda ...
Škola vaření /20.05.13
Vánočka

Vánočka

Ještě před vložením do trouby můžeme vánočku zpevnit špejlemi, které zafixují její...

Škola vaření /30.11.16
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama