Reklama
Reklama
Ovar s domácím jablečným křenem
Fotogalerie:

Ovar s domácím jablečným křenem

Lenka Novotná
Lenka Novotná
Dobrovice

Měkkoučkému a dobře ochucenému masu s křenem nikdo neodolá.

Lenka Novotná, Slavkov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 vepřové koleno nebo 1/2 vepřové hlavy
  • 200 g vepřový jazyk
  • 200 g vepřová játra
  • 1 velká cibule
  • 3 kuličky nové koření
  • 6 kuliček celý černý pepř
  • 2 bobkový list
  • trocha sůl
  • Jablečný křen
  • 1/2 čerstvý křen
  • 2–3 jablka
  • šťáva z 1/2 citron
  • 1 lžička cukr moučka
  • podle potřeby sůl
  • 3 lžíce voda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vepřové maso omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Přidáme přepůlenou cibuli a ostatní koření. Osolíme a přivedeme k varu. Na středním stupni vaříme doměkka asi 2 hodiny. Ihned po vyjmutí z vývaru vepřovou hlavu (nebo koleno) vykostíme. Nakrájíme na plátky a můžeme přisolit a posypat čerstvě mletým pepřem.

  2. Na jablečný křen oloupeme jablka a nastrouháme je na jemném struhadle. Ihned přilijeme vodu a přidáme citronovou šťávu. Oloupaný křen nastrouháme a přidáme k jablkům. Dochutíme moučkovým cukrem a solí.

  3. Ovar dále podáváme s hořčicí a čerstvým chlebem. Křen můžeme snadno připravit i smetanový. K nastrouhanému křenu přidáme majonézu a smetanu. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bábovka s jahodami

Bábovka s jahodami

Karolína Appeltová, Praha
Škola vaření /24.06.18
Růžolící džem

Růžolící džem

Jahodovou sezonu je třeba naplno využít.

Kateřina Gajová, Brno

Škola vaření /13.09.15
Houbové karbanátky

Houbové karbanátky

Na houbách si můžeme pochutnávat celý rok.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /20.01.17
Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Helena Hubková, Jablonec nad Nisou

Škola vaření /14.02.18
Pekáč s mangoldem a brynzou

Pekáč s mangoldem a brynzou

Mangold pěstuji na zahradě a je opravdu skvělý. Pokud nebudeš mít mangold, dej ...

Škola vaření /08.11.16
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama