Oříškový chléb s rajčatovou směsí
Fotogalerie:

Oříškový chléb s rajčatovou směsí

Iva Procházková

Plzeň
Jestli máš domácí pekárnu, připrav si v ní těsto. Ovšem chleba dej raději péct do klasické trouby.
Iva Procházková, Plzeň

Ingredience

  • Chléb
  • 300 g mouka hladká
  • 100 g ořechy nasekané najemno
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička kmín
  • 1 droždí sušené
  • na zadělání voda
  • 1 vejce
  • 2-3 sádlo
  • 150 ml podmáslí
  • Směs
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 lžíce ocet vinný
  • 1 lžíce cukr pískový
  • rajčata sůl a pepř podle chuti
  • cibule velká 4
  • pažitka 1
  • 1 svazek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Ve velké zadělávací míse smícháme hladkou mouku, nasekané ořechy, sůl, kmín a sušené droždí. Vše promícháme a přidáme vejce, přepuštěné sádlo a podmáslí, ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pokud se nám bude zdát příliš hutné, přidáme vodu. Necháme na teplém místě kynout zhruba hodinu.
  2. Po nakynutí přendáme chlebové těsto do vymazané pečicí formy a opět necháme dokynout. Poté shora ostrým nožem nařízneme a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C. V průběhu pečení můžeme chléb několikrát potřít vodou – bude tak křupavější.
  3. Upečený chléb necháme ve formě lehce zchladnout a teprve asi po 15 minutách ho vyklopíme z formy.
  4. Podáváme s rajčatovou směsí. Rajčata, cibuli a pažitku nakrájíme, smícháme s cukrem, olejem a octem. Dochutíme solí a pepřem.

    TIP: Do chlebového těsta přidej hrst bylinek – např. petržel, libeček, medvědí česnek.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rizoto HR-MR-KUKU

Rizoto HR-MR-KUKU

Rizoto připravuji, když mi zbude uzené. Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /12.05.10
Tvarohové pagáčky

Tvarohové pagáčky

Naše oblíbená večeře.

Andrea Ulrichová, Vrútky-Martin

Škola vaření /14.01.15
Šumavská pečeně

Šumavská pečeně

Lucie Kohoutová, Zdíkov

Škola vaření /21.02.18
Pikantní medová žebírka

Pikantní medová žebírka

Máme rádi maso, alespoň jednou denně se na našem stole musí objevit. Medová žebírka ...
Škola vaření /19.08.13
Žemlovka naslano

Žemlovka naslano

Připravuji ji často jako jednoduchou večeři, na které si vždy všichni pochutnáme.
...
Škola vaření /04.08.11
Kroupová česnečka

Kroupová česnečka

Téměř zapomenutá polévka.

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /19.03.14
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama