Reklama
Oříškový chléb s rajčatovou směsí
Fotogalerie:

Oříškový chléb s rajčatovou směsí

Iva Procházková

Plzeň
Jestli máš domácí pekárnu, připrav si v ní těsto. Ovšem chleba dej raději péct do klasické trouby.
Iva Procházková, Plzeň

Ingredience

  • Chléb
  • 300 g mouka hladká
  • 100 g ořechy nasekané najemno
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička kmín
  • 1 droždí sušené
  • na zadělání voda
  • 1 vejce
  • 2-3 sádlo
  • 150 ml podmáslí
  • Směs
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 lžíce ocet vinný
  • 1 lžíce cukr pískový
  • rajčata sůl a pepř podle chuti
  • cibule velká 4
  • pažitka 1
  • 1 svazek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Ve velké zadělávací míse smícháme hladkou mouku, nasekané ořechy, sůl, kmín a sušené droždí. Vše promícháme a přidáme vejce, přepuštěné sádlo a podmáslí, ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pokud se nám bude zdát příliš hutné, přidáme vodu. Necháme na teplém místě kynout zhruba hodinu.
  2. Po nakynutí přendáme chlebové těsto do vymazané pečicí formy a opět necháme dokynout. Poté shora ostrým nožem nařízneme a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C. V průběhu pečení můžeme chléb několikrát potřít vodou – bude tak křupavější.
  3. Upečený chléb necháme ve formě lehce zchladnout a teprve asi po 15 minutách ho vyklopíme z formy.
  4. Podáváme s rajčatovou směsí. Rajčata, cibuli a pažitku nakrájíme, smícháme s cukrem, olejem a octem. Dochutíme solí a pepřem.

    TIP: Do chlebového těsta přidej hrst bylinek – např. petržel, libeček, medvědí česnek.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí houstičky

Domácí houstičky

U nás jsou houstičky velmi oblíbené. Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou
Škola vaření /28.02.10
Celerové karbanátky

Celerové karbanátky

Mleté maso máme vždy doma v mrazáku Babička ho kombinuje se zeleninou, karbanátky jsou ...
Škola vaření /23.09.08
Brynzové buchtičky

Brynzové buchtičky

Jsou výborné na svačinku se zeleninovým salátem nebo jako příloha, například jako ...

Škola vaření /19.05.15
Slejšky

Slejšky

Jídlo, které mi vždycky připomene dětství.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Škola vaření /14.09.16
Krůtí srdce na česneku

Krůtí srdce na česneku

Drůbeží vnitřnosti jsou oblíbeným pokrmem.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /03.07.16
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Pokud mají přijet vnoučata, dělám ho z kuřecího masa, je také výborný.

Jana ...

Škola vaření /30.10.16
 

Nejnovější

Masové kuličky plněné kapustou

Masové kuličky plněné kapustou

Dají si je i odpůrci zeleniny Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny
Za pár korun /21.09.19
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové

Škola vaření /21.09.19
Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu

Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem

Vaříme express /21.09.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /21.09.19
Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha

Vaříme express /21.09.19
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
Polévka z dýně hokkaido

Polévka z dýně hokkaido

Irena Drdlíková, Most

Za pár korun /20.09.19
Konopný chlebíček

Konopný chlebíček

Miroslava Čiržová, Vávrovice

Škola vaření /20.09.19
Pupek nadivoko

Pupek nadivoko

Věra Sklenářová, Praha

Škola vaření /20.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama