Reklama
Oříškový chléb s rajčatovou směsí
Fotogalerie:

Oříškový chléb s rajčatovou směsí

Iva Procházková

Plzeň
Jestli máš domácí pekárnu, připrav si v ní těsto. Ovšem chleba dej raději péct do klasické trouby.
Iva Procházková, Plzeň

Ingredience

  • Chléb
  • 300 g mouka hladká
  • 100 g ořechy nasekané najemno
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička kmín
  • 1 droždí sušené
  • na zadělání voda
  • 1 vejce
  • 2-3 sádlo
  • 150 ml podmáslí
  • Směs
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 lžíce ocet vinný
  • 1 lžíce cukr pískový
  • rajčata sůl a pepř podle chuti
  • cibule velká 4
  • pažitka 1
  • 1 svazek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Ve velké zadělávací míse smícháme hladkou mouku, nasekané ořechy, sůl, kmín a sušené droždí. Vše promícháme a přidáme vejce, přepuštěné sádlo a podmáslí, ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pokud se nám bude zdát příliš hutné, přidáme vodu. Necháme na teplém místě kynout zhruba hodinu.
  2. Po nakynutí přendáme chlebové těsto do vymazané pečicí formy a opět necháme dokynout. Poté shora ostrým nožem nařízneme a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C. V průběhu pečení můžeme chléb několikrát potřít vodou – bude tak křupavější.
  3. Upečený chléb necháme ve formě lehce zchladnout a teprve asi po 15 minutách ho vyklopíme z formy.
  4. Podáváme s rajčatovou směsí. Rajčata, cibuli a pažitku nakrájíme, smícháme s cukrem, olejem a octem. Dochutíme solí a pepřem.

    TIP: Do chlebového těsta přidej hrst bylinek – např. petržel, libeček, medvědí česnek.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Vepřová játra

Vepřová játra

Zůstanou krásně šťavnatá, skvěle se doplňují s ostatními ingrediencemi. Jindřich ...
Škola vaření /04.01.17
Pekáč s mangoldem a brynzou

Pekáč s mangoldem a brynzou

Mangold pěstuji na zahradě a je opravdu skvělý. Pokud nebudeš mít mangold, dej ...

Škola vaření /08.11.16
Tvarohové pletýnky

Tvarohové pletýnky

Dobrá svačinka k odpolednímu čaji.
Milada Pelikánová,
Moravské Budějovice
Škola vaření /28.02.10
Bochánky z domácí pekárny

Bochánky z domácí pekárny

Výsledek je úžasný, po bocháncích se jen zaprášilo. Nejlepší jsou ještě teplé.

...

Škola vaření /06.02.13
Pohanková polévka s houbami

Pohanková polévka s houbami

V brdských lesích, v blízkosti kterých žijeme, roste spousta hub.
Božena Kolářová, ...
Škola vaření /27.09.11
Obalovaná  vinná klobása

Obalovaná vinná klobása

Smažíme je na středním plameni, aby se pěkně propekly, ale přitom nebyly moc tmavé.

...

Škola vaření /01.12.16
 

Nejnovější

Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé. Gabriela Jílková, Polička
Škola vaření /25.02.17
Koláč Alexandr

Koláč Alexandr

Před podáváním jej vychlaď v lednici.

Veronika Kuchařová, Rakovník

Všehochuť /25.02.17
Chřestový pekáč

Chřestový pekáč

Čerstvý chřest je velká dobrota, jeho sezonu si doma užíváme a připravujeme ho hned na ...

Všehochuť /25.02.17
Domácí pařížan

Domácí pařížan

Je krásně nadýchaný a moc dobrý.

Zdenka Sedláčková, Polička

Sladký život /25.02.17
Nefalšované brownies

Nefalšované brownies

Dělám je přímo na plechu, je to snadné.

Lucie Zajíčková, Liberec

Sladký život /25.02.17
Banánové muffiny s kousky čokolády

Banánové muffiny s kousky čokolády

Místo banánů se dají použít maliny nebo jiné ovoce.

Veronika Rozkošová, Hradec ...

Sladký život /25.02.17
Holandské košíčky

Holandské košíčky

Vypadají hezky ozdobené kousky jahod.

Veronika Synková, Pelhřimov

Škola vaření /24.02.17
Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Je ideální pro horké letní dny, třeba k vínu.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /24.02.17
Ruský krém s ovocem

Ruský krém s ovocem

Dezert, který má pokaždé úspěch.

Lenka Šimonová, Louny

Všehochuť /24.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama