Reklama
Oříškový chléb s rajčatovou směsí
Fotogalerie:

Oříškový chléb s rajčatovou směsí

Iva Procházková

Plzeň
Jestli máš domácí pekárnu, připrav si v ní těsto. Ovšem chleba dej raději péct do klasické trouby.
Iva Procházková, Plzeň

Ingredience

  • Chléb
  • 300 g mouka hladká
  • 100 g ořechy nasekané najemno
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička kmín
  • 1 droždí sušené
  • na zadělání voda
  • 1 vejce
  • 2-3 sádlo
  • 150 ml podmáslí
  • Směs
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 lžíce ocet vinný
  • 1 lžíce cukr pískový
  • rajčata sůl a pepř podle chuti
  • cibule velká 4
  • pažitka 1
  • 1 svazek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Ve velké zadělávací míse smícháme hladkou mouku, nasekané ořechy, sůl, kmín a sušené droždí. Vše promícháme a přidáme vejce, přepuštěné sádlo a podmáslí, ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pokud se nám bude zdát příliš hutné, přidáme vodu. Necháme na teplém místě kynout zhruba hodinu.
  2. Po nakynutí přendáme chlebové těsto do vymazané pečicí formy a opět necháme dokynout. Poté shora ostrým nožem nařízneme a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C. V průběhu pečení můžeme chléb několikrát potřít vodou – bude tak křupavější.
  3. Upečený chléb necháme ve formě lehce zchladnout a teprve asi po 15 minutách ho vyklopíme z formy.
  4. Podáváme s rajčatovou směsí. Rajčata, cibuli a pažitku nakrájíme, smícháme s cukrem, olejem a octem. Dochutíme solí a pepřem.

    TIP: Do chlebového těsta přidej hrst bylinek – např. petržel, libeček, medvědí česnek.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

‚‚Sejkory‘‘ mojí babičky

‚‚Sejkory‘‘ mojí babičky

Pokud máme houby, můžeme je také přidat. Běla Kotrbová, Hradec Králové
Škola vaření /23.12.09
Houbovo-paprikový guláš

Houbovo-paprikový guláš

Smetana guláš zjemní a dodá mu šmrnc.
Věra Košíková, Plzeň
Škola vaření /14.11.11
Králičí stehna s kroupovým rizotem

Králičí stehna s kroupovým rizotem

Kroupy jsou v našem jídelníčku téměř zapomenutou surovinou, tak vyzkoušejte toto ...

Škola vaření /08.03.13
Obalované smažené kapustičky

Obalované smažené kapustičky

Kapustičky nám chutnají, ale dát každou do trojobalu bylo moc pracné. Tak jsem si recept ...
Škola vaření /11.11.10
Bramborový nákyp s dýní

Bramborový nákyp s dýní

Asi nejlepší je žlutá dýně hokaido.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /31.08.16
Ořechové jidášky

Ořechové jidášky

Neboj se kynutého těsta, pracuje se s ním dobře.
Vlastimila Kušková, Žebrák
...
Škola vaření /19.07.10
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama