Reklama
Ořechové rohlíčky
Fotogalerie:

Ořechové rohlíčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové z Třince

Ingredience

  • 100  ml vlažného mléka
  • 50  g cukru
  • 20  g droždí
  • 100  g másla
  • 300  g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 žloutek
  • OŘECHOVÁ NÁPLŇ:
  • 200  g mletých ořechů
  • 180  ml mléka
  • 5 lžic cukru
  • 60  g rozdrcených piškotů
  • na potření vejce
  • na posypání cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vlažném mléce rozmícháme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Máslo necháme rozpustit a zchladnout. Mouku prosejeme do mísy se špetkou soli.

  2. Jakmile je kvásek vykynutý, přimícháme do něj žloutek a rozpuštěné máslo.

  3. Pak vlijeme do mísy s moukou a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 1 hodinu.

  4. Mleté ořechy zalijeme horkým mlékem, přidáme cukr a promícháme. Zahustíme drcenými piškoty.

  5. krok5

    Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Každou rozválíme do kruhu a nařízneme na 8 dílů. Ořechovou náplň nanášíme na širší část a zarolujeme směrem ke středu.

  6. krok5

    Úzké konce přilepíme rozšlehaným vejcem. Rohlíčky pokládáme na pečicí papír a celé potřeme vejcem.

  7. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova 15–20 minut. Ještě teplé pocukrujeme.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (17.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kremrole

Kremrole

Syn je miluje, peču mu je na narozeniny. Katka Hrabáková, Příbram
Škola vaření /19.10.17
Tradiční šišky

Tradiční šišky

Stejný recept používala moje babička.

Anna Habřinová, Sokolov

Škola vaření /09.11.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Připrav k večeři a sklidíš určitě úspěch. Žampiony můžeš v sezoně nahradit ...
Škola vaření /23.11.10
Květáková schovanka

Květáková schovanka

S remoskou je vaření úplná hračka.

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /13.03.17
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Pavlína Kadlecová, Sepekov

Škola vaření /29.03.18
Banánová bábovka s jogurtem

Banánová bábovka s jogurtem

Vylepšená klasika

Podle receptu Renaty Válkové z Kroměříže

Škola vaření /23.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu