Reklama
Ořechová bábovka
Fotogalerie:

Ořechová bábovka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Před servírováním nech bábovku vychladnout.

Kristýna Kratochvílová, Praha

Ingredience

  • tuk a hrubá mouka do formy
  • 3 vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 1/2 hrnku nastrouhaných vlašských ořechů
  • 3 lžíce kakaa
  • vanilkový cukr moučka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu vyhřejeme na 175 °C. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  2. V míse utřeme do pěny vejce s cukrem, potom postupně přiléváme olej a mléko. Nakonec vmícháme mouku s kypřicím práškem a ořechy. Polovinu těsta vlijeme do formy a do druhé zamícháme kakao. Také nalijeme do formy.

  3. Bábovku pečeme asi hodinu a ke konci zkoušíme špejlí, zda je upečená. Hotovou bábovku necháme chvíli ve formě, pak ji vyklopíme na mřížku a pocukrujeme.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí
Škola vaření /25.02.20
Dušená kapusta s uzeným masem

Dušená kapusta s uzeným masem

Bylo by škoda nepochutnat si na zelenině sklizené ze zahrady. Je plná vitaminů.
...
Škola vaření /16.08.12
Likérový miniberánek

Likérový miniberánek

Petra Čížková, Teplice

Škola vaření /18.03.18
Zelný knedlík

Zelný knedlík

Petra Žáčková, Humpolec

Škola vaření /25.02.18
Babiččin vývar

Babiččin vývar

Vývary vaříme každou neděli k obědu.
Ivana Machková, Frýdek-Místek
Škola vaření /08.07.12
Dušené vepřové s tymiánem

Dušené vepřové s tymiánem

Moje zamilované jídlo mi vždy připomene bezstarostné dětství.
 Jana ...
Škola vaření /02.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu