Před servírováním nech bábovku vychladnout.
Kristýna Kratochvílová, Praha
Ingredience
- tuk a hrubá mouka do formy
- 3 vejce
- 1 hrnek cukru krupice
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek
- 1/2 hrnku nastrouhaných vlašských ořechů
- 3 lžíce kakaa
- vanilkový cukr moučka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Troubu vyhřejeme na 175 °C. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
-
V míse utřeme do pěny vejce s cukrem, potom postupně přiléváme olej a mléko. Nakonec vmícháme mouku s kypřicím práškem a ořechy. Polovinu těsta vlijeme do formy a do druhé zamícháme kakao. Také nalijeme do formy.
-
Bábovku pečeme asi hodinu a ke konci zkoušíme špejlí, zda je upečená. Hotovou bábovku necháme chvíli ve formě, pak ji vyklopíme na mřížku a pocukrujeme.