Reklama
Opilcův kapr
Fotogalerie:

Opilcův kapr

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Stejným způsobem se dají připravit všechny sladkovodní ryby.

Roman Paleček, Plzeň

Ingredience

  • 4 větší porce kapra
  • 1 citron
  • 1 palička česneku
  • trocha soli
  • špetka drceného kmínu
  • na obalení hladká mouka smíchaná s trochou mleté sladké papriky
  • na pečení máslo a olej
  • 1 sklenice piva 10°
  • podle chuti dobromysl, petrželka, bazalka a další bylinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Porce ryby pokapeme citronem a necháme odležet. Oloupeme česnek a rozdrtíme ho se solí. Směsí potřeme rybu, posypeme ji kmínem, obalíme v mouce s trochou papriky a dáme na pekáč, v němž jsme rozpálili olej s máslem. 

  2. Pečeme v troubě po obou stranách dozlatova. Ke konci rybu podlijeme pivem, posypeme bylinkami a dopečeme doměkka. Podáváme s bramborem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní hovězí guláš

Pikantní hovězí guláš

Guláš dělám nejraději z kližky, je šťavnatá. Ludmila Vocílková, Příbram
Škola vaření /09.11.14
Plněné cuketové květy

Plněné cuketové květy

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /12.06.19
Bramborové nočky

Bramborové nočky

Jsou výborné např. k uzenému masu.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /23.12.11
Krémová rybí polévka

Krémová rybí polévka

Vládne našemu stolu už bůhví-kolikátou generaci. Chutná mi nejvíc ze všech, ...

Škola vaření /13.02.12
Kynuté loupáky

Kynuté loupáky

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Škola vaření /06.02.18
Hovězí na kyselo

Hovězí na kyselo

Jednoduchý a chutný recept našich babiček.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /10.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu