Stejným způsobem se dají připravit všechny sladkovodní ryby.
Roman Paleček, Plzeň
Ingredience
- 4 větší porce kapra
- 1 citron
- 1 palička česneku
- trocha soli
- špetka drceného kmínu
- na obalení hladká mouka smíchaná s trochou mleté sladké papriky
- na pečení máslo a olej
- 1 sklenice piva 10°
- podle chuti dobromysl, petrželka, bazalka a další bylinky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Porce ryby pokapeme citronem a necháme odležet. Oloupeme česnek a rozdrtíme ho se solí. Směsí potřeme rybu, posypeme ji kmínem, obalíme v mouce s trochou papriky a dáme na pekáč, v němž jsme rozpálili olej s máslem.
-
Pečeme v troubě po obou stranách dozlatova. Ke konci rybu podlijeme pivem, posypeme bylinkami a dopečeme doměkka. Podáváme s bramborem.