Reklama
Omeleta s mletým masem
Fotogalerie:

Omeleta s mletým masem

Karolína Kachlíková

Klatovy
Peču ji vždy v troubě, na pánvi by se totiž mohla i při pomalém pečení připálit.
Karolína Kachlíková, Klatovy

Ingredience

  • 6 ks brambory
  • 2 ks cibule
  • 2 ks paprika červená
  • 3 lžíce olivy bez pecek
  • 1 ks chilli paprička červená
  • 2 lžíce olej
  • 400 g maso mleté
  • sůl a pepř podle chuti
  • 5 ks vejce
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. (Nejlepší je použít kulatou mřížku na krájení brambor do salátu.)
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky na malé kostičky, olivy na kolečka, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme nadrobno.
  3. Na oleji orestujeme cibuli, mleté maso, přidáme papriky, brambory, olivy a osolíme a opepříme. Směs přeneseme do nižší zapékací formy a polijeme rozšlehanými vejci. Vložíme do trouby a zapečeme při teplotě 200 °C asi 10 minut.
  4. Nakonec posypeme čer-stvou petrželkou a omeletu rozkrájíme.

    TIP: Jestliže chceš mít jídlo dietnější, připrav je pouze z mletého hovězího. Využij bylinky, které máš doma či na zahradě: tymián, rozmarýn, pažitku.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Domácí moravanka

Domácí moravanka

Rodinný recept ověřený při mnoha příležitostech. Ester Witasová, Hnojník
Škola vaření /28.02.14
Vdolečky s povidly

Vdolečky s povidly

Vůně vdolečků mi vždycky připomene prázdniny.

Eva Žmolíková, Milevsko

Škola vaření /08.07.17
Babiččiny bochánky

Babiččiny bochánky

Jsou vláčné a trochu kořeněné, takže přímo předurčené jako výborná příloha...

Škola vaření /06.11.16
Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Ořechy dobře proberu, aby tam nezůstal kousek skořápky. 

Markéta Halušková, Praha

...
Škola vaření /29.01.17
Dýňový kompot

Dýňový kompot

V loňském roce mě překvapila naše úroda dýní, tak jsem si nechala poradit, co ...

Škola vaření /05.08.16
Kachnička se zelím

Kachnička se zelím

Česká klasika, která se nikdy nepřejí.

Eva Součková, Řevnice

Škola vaření /09.12.13
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama