Reklama
Omeleta s mletým masem
Fotogalerie:

Omeleta s mletým masem

Karolína Kachlíková

Klatovy
Peču ji vždy v troubě, na pánvi by se totiž mohla i při pomalém pečení připálit.
Karolína Kachlíková, Klatovy

Ingredience

  • 6 ks brambory
  • 2 ks cibule
  • 2 ks paprika červená
  • 3 lžíce olivy bez pecek
  • 1 ks chilli paprička červená
  • 2 lžíce olej
  • 400 g maso mleté
  • sůl a pepř podle chuti
  • 5 ks vejce
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. (Nejlepší je použít kulatou mřížku na krájení brambor do salátu.)
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky na malé kostičky, olivy na kolečka, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme nadrobno.
  3. Na oleji orestujeme cibuli, mleté maso, přidáme papriky, brambory, olivy a osolíme a opepříme. Směs přeneseme do nižší zapékací formy a polijeme rozšlehanými vejci. Vložíme do trouby a zapečeme při teplotě 200 °C asi 10 minut.
  4. Nakonec posypeme čer-stvou petrželkou a omeletu rozkrájíme.

    TIP: Jestliže chceš mít jídlo dietnější, připrav je pouze z mletého hovězího. Využij bylinky, které máš doma či na zahradě: tymián, rozmarýn, pažitku.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Španělský ptáček

Španělský ptáček

Nejlepší jsou s rýží nebo knedlíky. Gabriela Jílková, Polička
Škola vaření /14.10.13
Krémová medvědí polévka

Krémová medvědí polévka

Marie Bártová, Hradec Králové

Škola vaření /26.03.18
Bramborový závin

Bramborový závin

Velice jednoduchý, levný a opravdu dobrý moučník s příchutí jablek ...
Škola vaření /13.07.12
Fleky s uzeným masem

Fleky s uzeným masem

U nás doma hodně oblíbená česká klasika nabízí mnoho variant.

Jan Šulc, ...

Škola vaření /22.06.16
Koblížkové trhance

Koblížkové trhance

Chutnají skoro jako kobližky.
Michala Čaloudová, Havlíčkův Brod
Škola vaření /26.10.11
Borůvkové dukátky

Borůvkové dukátky

Jsou výborné i s malinovým přelivem.

Silvie Voříšková, Pardubice

Škola vaření /28.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu