Reklama
Omeleta s mletým masem
Fotogalerie:

Omeleta s mletým masem

Karolína Kachlíková

Klatovy
Peču ji vždy v troubě, na pánvi by se totiž mohla i při pomalém pečení připálit.
Karolína Kachlíková, Klatovy

Ingredience

  • 6 ks brambory
  • 2 ks cibule
  • 2 ks paprika červená
  • 3 lžíce olivy bez pecek
  • 1 ks chilli paprička červená
  • 2 lžíce olej
  • 400 g maso mleté
  • sůl a pepř podle chuti
  • 5 ks vejce
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. (Nejlepší je použít kulatou mřížku na krájení brambor do salátu.)
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky na malé kostičky, olivy na kolečka, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme nadrobno.
  3. Na oleji orestujeme cibuli, mleté maso, přidáme papriky, brambory, olivy a osolíme a opepříme. Směs přeneseme do nižší zapékací formy a polijeme rozšlehanými vejci. Vložíme do trouby a zapečeme při teplotě 200 °C asi 10 minut.
  4. Nakonec posypeme čer-stvou petrželkou a omeletu rozkrájíme.

    TIP: Jestliže chceš mít jídlo dietnější, připrav je pouze z mletého hovězího. Využij bylinky, které máš doma či na zahradě: tymián, rozmarýn, pažitku.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuře načerno

Kuře načerno

Staré recepty mají své kouzlo, stejně jaké staré domy či nábytek. Proč se k nim ...
Škola vaření /09.02.10
Fazolový guláš

Fazolový guláš

Klobása s česnekem dodá ten správný říz.
Martin Dadjuc, Mladá Boleslav
Škola vaření /29.12.10
Koprovka s tvarohovými knedlíčky

Koprovka s tvarohovými knedlíčky

Babiččiny omáčky zbožňoval nejen děda, ale i my – šest vnoučat, která v malé ...
Škola vaření /25.08.08
Nové brambory s tvarohem

Nové brambory s tvarohem

Nejchutnější jsou malé brambůrky, které můžeme nechat v celku, ale je s nimi víc ...

Škola vaření /16.09.16
Černá buchta

Černá buchta

Tmavý moučník od babičky mi chutná.
Adam Koudelka, Prostějov
Škola vaření /24.07.09
Bramborové nočky

Bramborové nočky

Jsou výborné např. k uzenému masu.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /23.12.11
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama