Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 310 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 20 g
Tuky 23 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česká odpověď na tzatziky

Suroviny

oloupaná
hustá
jablečný ocet 2 PL
kvalitního (my jsme použili ocet Václava Smolíka)
sůl ½ ČL
kopr 1 svazek
menší, nasekaný najemno

Postup

1

Okurky nakrájejte natenko na mandolíně a dejte do velké mísy. Smíchejte zakysanou smetanu, ocet, cukr a sůl a zálivkou přelijte okurky.

2

Posypejte nasekaným koprem, promíchejte. Přiklopte a uložte nejméně na hodinu, klidně ale přes noc, do lednice. Čím déle bude salát odleželý, tím bude chuť intenzivnější.

3

Servírujte pomocí děrované lžíce – smetana s octem zřídne a okurky změknou a pustí dost šťávy.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete salát křupavější, postupujte odlišně. Nakrájené okurky posolte a nechte na cedníku dobře vykapat (klidně až dvě hodiny) a před smícháním se zálivkou z nich důkladně vymačkejte šťávu. Pak teprve smíchejte se zálivkou a uložte na hodinu do chladu. Zálivka bude hustší a okurky méně změknou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč