Reklama
Okurková omáčka s párky
Fotogalerie:

Okurková omáčka s párky

Lenka Frolíková

Vráž
Okurkovou omáčku si postupně oblíbila celá rodina, i když zpočátku byla její chuť překvapující. Dnes ji po mně vyžadují i naši přátelé, kteří přijedou na návštěvu.
Lenka Frolíková, Vráž

Ingredience

  • 8 nožiček párky
  • 4 okurka kyselá
  • 1 cibule velká
  • 2 lžíce sádlo
  • 4 brambory
  • 1 kostka masox
  • 1 lžíce jíška instantní
  • 1,5 l voda
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce sádla a cibuli na něm dozlatova osmahneme.
  2. krok2 Párky překrájíme na třetiny, po stranách je nařízneme, přidáme k cibulce. Když jsou párky opečené, přidáme nakrájenou okurku, promícháme a zalijeme 1,5 l vody.
  3. krok3 Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do omáčky. Přidáme kostku masoxu, promícháme a vaříme, dokud suroviny nebudou měkké.
  4. Omáčku zahustíme instantní jíškou, osolíme a opepříme podle vlastní chuti. Necháme ještě asi 20 minut povařit, aby se ztratila moučná chuť jíšky. Podáváme nejlépe ihned a můžeme dozdobit čerstvou petrželkou.
     
    TIP: Brambory jsou schopné do sebe natáhnout hodně vody, takže je klidně možné, že později budeš muset vodu i dolít.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Hlavně mužská část rodiny bude nadšená. Jiřina Blažejová, Žlutice
Škola vaření /09.07.12
Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek

Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi

Škola vaření /20.09.18
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Domácí klobása

Domácí klobása

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Škola vaření /14.02.18
Jihočeská zadělanka

Jihočeská zadělanka

Vhodnou přílohou jsou houbové placky nebo bramboráky.

Olga Vacková, Louny

Škola vaření /10.11.13
Pečená kachní prsa

Pečená kachní prsa

Delikatesa, kterou si nedokážu odpustit.

Richard Ctibor, Kroměříž

Škola vaření /14.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu