Reklama
Odpalované švestkáče
Fotogalerie:

Odpalované švestkáče

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 500 ml mléka
  • špetka soli
  • 100 g másla
  • 350 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 15–20 švestek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko slabě osolíme a svaříme s máslem. Přidáme všechnu mouku a mícháme, až vznikne husté těsto, které se nelepí ani na vařečku, ani na kastrol.

  2. Necháme ho zchladnout a přidáváme postupně vejce, která zapracujeme do hmoty, až je těsto opět celistvé a hladké.

  3. Na pomoučeném vále si uděláme z těsta slabý váleček, který nakrájíme na 3cm kousky. Rukama roztáhneme na placičku, do které zabalíme švestku a zakulatíme. Hotové knedlíky dáme do vařící vody a vaříme je podle velikosti asi 5–8 minut.

  4. Zpočátku varu je promícháme, aby se odlepily ode dna. Po uvaření (když vyplavou na povrch) je propíchneme vidličkou a podáváme posypané mletým mákem s cukrem a omaštěné máslem.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sirňačka

Sirňačka

Je to starý a poměrně neznámý recept. Marie Ospalíková, Kroměříž
Škola vaření /25.02.14
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Kdo by je nemiloval

Podle receptu Moniky Vlasákové z Pelhřimova

Škola vaření /19.03.20
Bramborový závin

Bramborový závin

Velice jednoduchý, levný a opravdu dobrý moučník s příchutí jablek ...
Škola vaření /13.07.12
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Pro všechny, kteří ji ještě sami nepekli.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /11.11.14
Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Paštika z drůbežích jater a vepřového masa

Pomazánky všeho druhu mám moc ráda, ty masové zvlášť. Hotových paštik je na trhu ...
Škola vaření /22.01.09
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Růžena Neprašová, Ústí nad Labem

Škola vaření /07.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu