Samotný králík by byl moc suchý.
Jitka Hrnčířová, Okříšky
Ingredience
- 750 g bůčku
- 1 střední králík
- 1 větší cibule
- 2 rohlíky
- trocha mléka
- podle chuti sůl a pepř
- trocha majoránky
- 2–3 stroužky česneku
- 3 vejce
- trocha strouhanky
- na potření bílek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Bůček i králíka povaříme. Trochu vývaru použijeme na polévání sekané, zbytek později na přípravu polévky. Králíka vykostíme. Oboje maso pomeleme na masovém strojku společně s cibulí.
-
2. Předem si namočíme rohlíky v mléce, vymačkáme a přidáme do namletého masa. Směs dobře promícháme, osolíme, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a promísíme s vejci. Na potřebnou hustotu upravíme směs přidáním strouhanky.
-
3. Znovu dobře vše promícháme a uděláme ze sekané šišku. Potřeme bílkem, podlijeme vývarem z bůčku a králíka.
-
4. Pečeme 30–40 minut a během této doby podléváme podle potřeby vývarem. Hotovou šišku nakrájíme na jednotlivé porce. Sekanou můžeme podávat s bramborami, s bramborovou kaší nebo třeba bramborovým salátem.