Reklama
Obalované smažené kapustičky
Fotogalerie:

Obalované smažené kapustičky

Andrea Řezníčková

Praha
Kapustičky nám chutnají, ale dát každou do trojobalu bylo moc pracné. Tak jsem si recept zjednodušila. V těstíčku je mám obalené raz dva.
Andrea Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 400 g kapusta růžičková
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 5 lžic mléko
  • špetka sůl
  • 250 g strouhanka na obalování
  • 20 ml olej na smažení
  • 500 g brambory
  • 2 lžíce máslo
  • 100 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Růžičkové kapustičky opláchneme a sloupneme vrchní špinavou vrstvu. Čisté kapustičky spaříme vroucí vodou a 5 minut lehce povaříme. Vodu slijeme, necháme okapat.
  2. krok2 Vejce v mističce rozšleháme, přidáme mléko, hladkou mouku a sůl. Směs vidličkou našleháme do těstíčka. Oschlé kapustičky nejprve obalujeme v těstíčku a hned poté ve strouhance.
  3. krok3 Smažíme v pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Když jsou měkké, vodu slijeme, brambory spolu s máslem a vlažným mlékem rozmačkáme do hladké kaše.

    TIP: Místo mléka použij smetanu. Kaše je pak sametová.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Houbová tlačenka

Houbová tlačenka

Pokaždé se po ní jen zapráší. Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /07.10.13
Sejkory

Sejkory

Mám je rád se sklenicí mléka.

Libor Dlouhý, 12 let, Klatovy

Škola vaření /24.02.16
Květákové placičky

Květákové placičky

Vhodnou přílohou jsou také vařené brambory s trochou rozpuštěného másla.

...

Škola vaření /31.07.16
Masová bábovka

Masová bábovka

Chceš připravit na oslavu něco originálního? S touhle bábovkou určitě sklidíš ...
Škola vaření /18.10.09
Boží milosti

Boží milosti

Znáš tuto tradiční velikonoční pochoutku? Vyzkoušej ji se mnou.
Miroslava Dvořáková,...
Škola vaření /10.11.11
Zapečené brambory s krupkami a zelím

Zapečené brambory s krupkami a zelím

Kroupy máme rádi a v této kombinaci jsou skvělé.

Doubravka Říhová, Tábor

Škola vaření /30.10.13
 

Nejnovější

Dort z nivy

Dort z nivy

Ozdob ho rajčátky nebo jinou zeleninou. Jarmila Malá, Beroun
Všehochuť /10.12.16
Domácí paštika

Domácí paštika

Hodí se například jako sváteční předkrm.

Kryštof Slánský, Brno

Škola vaření /09.12.16
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Je trochu pikantní, proto ho mám rád.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Škola vaření /08.12.16
Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne.

Iva Dvorská, Jičín

Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama