Reklama
Nočky se sladkou omáčkou
Fotogalerie:

Nočky se sladkou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokrm si můžeš ozdobit čerstvou mátou nebo jahodami.

Lenka Prachařová, Příbram

Ingredience

  • 2 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 60 g másla
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 špetka soli
  • 500 g jahod
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 100 g zakysané smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vejce utřeme s půlkou cukru a přimícháme tvaroh. Dále přidáme rozpuštěné máslo a pořádně zamícháme. Přisypeme mouku se špetkou soli a vypracujeme tužší těsto. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu.

  2. krok2

    Dvěma lžícemi, které máčíme ve vodě, tvoříme stejně velké nočky a opatrně je vkládáme do vroucí vody. Vaříme přibližně 3–5 minut dle velikosti jednotlivých nočků. Pro zjištění, jestli je těsto hotové, jeden vyndáme a rozkrojíme. Nočky vaříme na 3 várky, aby byly uvařené rovnoměrně.

  3. krok3

    Na výrobu omáčky si omyjeme jahody, které rozmačkáme se zbylým cukrem a necháme je pustit šťávu. Pak je krátce prohřejeme a přimícháme smetanu ke šlehání. Hotový pokrm můžeme ozdobit zakysanou smetanou.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perníčky

Perníčky

Velikonoce jsou skoro tak krásné svátky jako Vánoce. Začíná jaro a všechno je ...
Škola vaření /22.03.17
Borůvkové vdolečky

Borůvkové vdolečky

Smažené vdolky se zavařeninou, borůvkami a tvarohem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Škola vaření /06.08.16
Kotlík s fazolkami a hovězím masem

Kotlík s fazolkami a hovězím masem

K fazolkám se skvěle hodí voňavá bylinka, která se skrývá pod názvem saturejka.

...

Škola vaření /28.05.16
Špenátové lívance

Špenátové lívance

Špenát máme rádi na všechny způsoby, tento patří k těm nejoblíbenějším.
...
Škola vaření /04.08.11
Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

Podáváme s kysaným zelím a s cibulkou.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /20.01.13
Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost.

Kateřina Crhová, Litoměřice

Škola vaření /23.05.17
 

Nejnovější

Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem
Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
Lahodný mátový sirup

Lahodný mátový sirup

Sabina Vovsová, České Budějovice

Škola vaření /22.06.18
Kurkumové lečo s pepřem

Kurkumové lečo s pepřem

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /22.06.18
Marcipánové berušky

Marcipánové berušky

Skvělá dekorace

Anna Nováczková, Roudnice nad Labem

Všehochuť /22.06.18
Španělská paella

Španělská paella

Paella nemusí nutně obsahovat pouze mořské plody. Můžeš je nahradit ...

Všehochuť /22.06.18
Ovocný strakatý koláč

Ovocný strakatý koláč

Alena Štrougalová, Neštěmice

Sladký život /22.06.18
Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /21.06.18
Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu

Evy Stehlíkové z Brna

Vaříme express /21.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama