Reklama
Nočky se sladkou omáčkou
Fotogalerie:

Nočky se sladkou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokrm si můžeš ozdobit čerstvou mátou nebo jahodami.

Lenka Prachařová, Příbram

Ingredience

  • 2 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 60 g másla
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 špetka soli
  • 500 g jahod
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 100 g zakysané smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vejce utřeme s půlkou cukru a přimícháme tvaroh. Dále přidáme rozpuštěné máslo a pořádně zamícháme. Přisypeme mouku se špetkou soli a vypracujeme tužší těsto. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu.

  2. krok2

    Dvěma lžícemi, které máčíme ve vodě, tvoříme stejně velké nočky a opatrně je vkládáme do vroucí vody. Vaříme přibližně 3–5 minut dle velikosti jednotlivých nočků. Pro zjištění, jestli je těsto hotové, jeden vyndáme a rozkrojíme. Nočky vaříme na 3 várky, aby byly uvařené rovnoměrně.

  3. krok3

    Na výrobu omáčky si omyjeme jahody, které rozmačkáme se zbylým cukrem a necháme je pustit šťávu. Pak je krátce prohřejeme a přimícháme smetanu ke šlehání. Hotový pokrm můžeme ozdobit zakysanou smetanou.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Obalovaná  vinná klobása

Obalovaná vinná klobása

Smažíme je na středním plameni, aby se pěkně propekly, ale přitom nebyly moc tmavé. ...
Škola vaření /01.12.16
Bažantí stehýnka

Bažantí stehýnka

Recept, podle kterého připravovala bažanta babička. Posílám ho dál.

Karolína ...

Škola vaření /07.06.16
Babiččina bramboračka

Babiččina bramboračka

Zkus jíšku ze sádla.
Michaela Valentová,
Lázně Bohdaneč
Škola vaření /11.11.10
Roláda s pudinkem

Roláda s pudinkem

S těstem opatrně, aby se nerozlámalo. 

Ivana Bartušková, Luka nad ...

Škola vaření /17.06.16
Žampionové karí s vejcem

Žampionové karí s vejcem

Nádhernou žlutou barvu omáčky skvěle doplňují rozkrojená vajíčka.
Lída Staňková, ...
Škola vaření /07.02.13
Domácí prejt

Domácí prejt

Můžeš ho i plnit do střívek a povařit.

František Dohnal, České Budějovice

Škola vaření /16.10.16
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama