Reklama
Nočky se sladkou omáčkou
Fotogalerie:

Nočky se sladkou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokrm si můžeš ozdobit čerstvou mátou nebo jahodami.

Lenka Prachařová, Příbram

Ingredience

  • 2 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 60 g másla
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 špetka soli
  • 500 g jahod
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 100 g zakysané smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vejce utřeme s půlkou cukru a přimícháme tvaroh. Dále přidáme rozpuštěné máslo a pořádně zamícháme. Přisypeme mouku se špetkou soli a vypracujeme tužší těsto. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu.

  2. krok2

    Dvěma lžícemi, které máčíme ve vodě, tvoříme stejně velké nočky a opatrně je vkládáme do vroucí vody. Vaříme přibližně 3–5 minut dle velikosti jednotlivých nočků. Pro zjištění, jestli je těsto hotové, jeden vyndáme a rozkrojíme. Nočky vaříme na 3 várky, aby byly uvařené rovnoměrně.

  3. krok3

    Na výrobu omáčky si omyjeme jahody, které rozmačkáme se zbylým cukrem a necháme je pustit šťávu. Pak je krátce prohřejeme a přimícháme smetanu ke šlehání. Hotový pokrm můžeme ozdobit zakysanou smetanou.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Cibulový salát

Cibulový salát

Pomáhá proti průduškovému kašli. Pavla Blechová, Hnátice
Škola vaření /14.02.11
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Pampelišky trháme jen v čistých lokalitách.


Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /07.04.17
Růženčiny šunkofleky

Růženčiny šunkofleky

Babička Růženka flíčky dělala z vlastního nudlového těsta.

Karel Švec, Brno

Škola vaření /13.06.15
Kohout se špeclemi

Kohout se špeclemi

Maso se omáčkou přelije až na talíři. Špecle se dají také koupit.

Božena ...

Škola vaření /02.07.16
Kulajda

Kulajda

Oblíbený recept naší rodiny.

Jiřina Karmazinová, Svitavy

Škola vaření /10.11.15
Cuketová směs pod maso

Cuketová směs pod maso

Tento recept oceníš i mimo cuketovou sezonu. Směs se dá použít nejen pod maso‚ ale...
Škola vaření /13.10.11
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama