Reklama
Nočky se sladkou omáčkou
Fotogalerie:

Nočky se sladkou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokrm si můžeš ozdobit čerstvou mátou nebo jahodami.

Lenka Prachařová, Příbram

Ingredience

  • 2 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 60 g másla
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 špetka soli
  • 500 g jahod
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 100 g zakysané smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vejce utřeme s půlkou cukru a přimícháme tvaroh. Dále přidáme rozpuštěné máslo a pořádně zamícháme. Přisypeme mouku se špetkou soli a vypracujeme tužší těsto. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu.

  2. krok2

    Dvěma lžícemi, které máčíme ve vodě, tvoříme stejně velké nočky a opatrně je vkládáme do vroucí vody. Vaříme přibližně 3–5 minut dle velikosti jednotlivých nočků. Pro zjištění, jestli je těsto hotové, jeden vyndáme a rozkrojíme. Nočky vaříme na 3 várky, aby byly uvařené rovnoměrně.

  3. krok3

    Na výrobu omáčky si omyjeme jahody, které rozmačkáme se zbylým cukrem a necháme je pustit šťávu. Pak je krátce prohřejeme a přimícháme smetanu ke šlehání. Hotový pokrm můžeme ozdobit zakysanou smetanou.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (20.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jahelné knedlíky se zelím

Jahelné knedlíky se zelím

Jáhly nezapomeň před vařením několikrát propláchnout, aby nebyly hořké. Lucie ...
Škola vaření /28.08.17
Skořicový pletenec

Skořicový pletenec

Petra Geletičová, Smidary

Škola vaření /21.03.18
Jahodový džem s rebarborou

Jahodový džem s rebarborou

Jahody získají příjemnou pikantní chuť.

Veronika Jívová, Mikulov

Škola vaření /31.05.17
Plněné rohlíky

Plněné rohlíky

Pohoštění pro přátele nebo jen tak k vínu.
Marcela Kaněrová, Náchod
Škola vaření /03.02.11
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Bez ní si nedovedu představit svátky.
Jitka Horká, Jičín
Škola vaření /29.09.08
Zelánky

Zelánky

Babiččiny zelánky mi dodnes připomínají mé pohodové dětství.
Luděk Kovář, ...
Škola vaření /09.11.08
 

Nejnovější

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Zuzana Svobodová, Brno
Za pár korun /23.04.18
Trojhránky se špenátem

Trojhránky se špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /23.04.18
Palačinky se sýrovou směsí

Palačinky se sýrovou směsí

Alena Haráňová, Příbram

Za pár korun /23.04.18
Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Podle receptu Kateřiny Kubíkové

Vaříme express /23.04.18
Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Ladislav Vesecký, Zl. Hory

Zdravě a chutně /23.04.18
Kuskus s cizrnou

Kuskus s cizrnou

Podle receptu

Jitky Eberlíkové z Prahy

Zdravě a chutně /23.04.18
Osvěžující citronový koláč

Osvěžující citronový koláč

Eva Žmolíková, Milevsko

Sladký život /23.04.18
Zapečený chřest

Zapečený chřest

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /22.04.18
Bagetky s pomazánkou

Bagetky s pomazánkou

Podle receptu Lucie Volemanové

Lucie Volemanová, šéfkuchařka Pošli recept!
Lucka je ...

Vaříme express /22.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama