Reklama
nebeská nádivka
Fotogalerie:

nebeská nádivka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Říkáme jí nebeská, protože je opravdu vynikající. Každý, kdo ji ochutnal, odcházel receptem.
Renata Lacinová, Olomouc

Ingredience

  • petrželka
  • 120 g máslo
  • 3 žloutek
  • 120 g zelenina mražená
  • 1,5 hrnku mléko
  • 4 rohlíky
  • muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Asi hodinu před začátkem vaření nakrájíme rohlíky na kolečka a dáme je do mísy. Zalijeme je dostatečně polotučným mlékem. Necháme rohlíky mlékem dobře nasáknout. Mraženou zeleninu vyndáme z mrazáku a necháme rozmrazit. Mezitím rozmícháme máslo se třemi žloutky, osolíme a opepříme. Dobře zamícháme a potom přidáme okapané rohlíky. Znovu promícháme. Rozmraženou zeleninovou směs přidáme dovnitř nádivky a všechno dobře promísíme.

  2. krok2
    Nakonec do směsi nastrouháme trochu muškátového oříšku. Dobře zamícháme a dochutíme solí, pepřem a petrželovou natí. Hotovou nádivku vložíme do zapékací misky a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30–35 minut.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Staročeská čočka

Staročeská čočka

Čočku jez na Velký pátek. Žofie Červená, Strakonice
Škola vaření /01.04.13
Zadělávaná slepice

Zadělávaná slepice

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /01.03.19
Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost.

Kateřina Crhová, Litoměřice

Škola vaření /23.05.17
Hovězí vývar

Hovězí vývar

Máme rádi hutné, ale zároveň zdravé zeleninové polévky.

Jana ...

Škola vaření /14.06.17
Plněné zemáky

Plněné zemáky

Je to zase něco jiného, přitom chutnají výborně. 
Dana Švarcová, 
...
Škola vaření /28.12.10
Vánoční smažený kapřík

Vánoční smažený kapřík

V trojobalu obalený a dozlatova usmažený kapr je prostě vánoční klasika.

...

Škola vaření /30.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu