Ingredience
- 2 stroužky česnek
- 60 g sádlo
- 400 g brambory
- cibule
- majoránka
- teplé mléko
- 200 g kroupy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Přebrané a vyprané krupky vsypeme do většího hrnce, kam jsme dali vařit vodu, osolíme a zamícháme. Krupky během vaření občas promícháme, aby se nepřichytly u dna. Když jsou měkké, scedíme je a necháme dobře okapat.
-
Oloupané a pokrájené brambory vhodíme do osolené vody a uvaříme. Vařené je scedíme, prolisujeme, našleháme s horkým mlékem (asi 1,5 dl – podle potřeby), přidáme vařené krupky, sůl, pepř, rozdrobenou majoránku a prolisovaný česnek a zamícháme.
-
Kaši dáme na talíře a zdobíme cibulkou osmaženou na sádle. K tomu se hodí kuřecí párek, okurka nebo sterilovaná zelenina.