Reklama
Reklama
Nastavovaná kaše
Fotogalerie:

Nastavovaná kaše

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vnučka si ve školní jídelně dala k obědu nastavovanou kaši. Moc si pochutnala a divila se, že takovou dobrotu nevaříme i doma. A tak jsem si zavzpomínala, jak ji kdysi dávno vařívala moje maminka.
Blažena Kotalíková, Písek

Ingredience

  • 2 stroužky česnek
  • 60 g sádlo
  • 400 g brambory
  • cibule
  • majoránka
  • teplé mléko
  • 200 g kroupy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Přebrané a vyprané krupky vsypeme do většího hrnce, kam jsme dali vařit vodu, osolíme a zamícháme. Krupky během vaření občas promícháme, aby se nepřichytly u dna. Když jsou měkké, scedíme je a necháme dobře okapat.
  2. krok2 Oloupané a pokrájené brambory vhodíme do osolené vody a uvaříme. Vařené je scedíme, prolisujeme, našleháme s horkým mlékem (asi 1,5 dl – podle potřeby), přidáme vařené krupky, sůl, pepř, rozdrobenou  majoránku a prolisovaný česnek a zamícháme.


  3. krok3
    Kaši dáme na talíře a zdobíme cibulkou osmaženou na sádle. K tomu se hodí kuřecí párek, okurka nebo sterilovaná zelenina.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí flamendr s rýží

Hovězí flamendr s rýží

Příprava v tlakovém hrnci je nejjednodušší. Petra Čertová, Ústí nad Labem
Škola vaření /01.12.14
Plněné zemáky

Plněné zemáky

Je to zase něco jiného, přitom chutnají výborně. 
Dana Švarcová, 
...
Škola vaření /28.12.10
Krupicový nákyp

Krupicový nákyp

Poněkud netradiční receptura nákypu.
Alena Kašpárková, Ostrava
Škola vaření /23.07.10
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný.

Alžběta Hrdinková, Chrudim

Škola vaření /29.04.17
Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Palec je část vepřové panenky oddělená od kýty.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /29.05.12
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama