Reklama
Reklama
Nastavovaná kaše
Fotogalerie:

Nastavovaná kaše

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Vnučka si ve školní jídelně dala k obědu nastavovanou kaši. Moc si pochutnala a divila se, že takovou dobrotu nevaříme i doma. A tak jsem si zavzpomínala, jak ji kdysi dávno vařívala moje maminka.
Blažena Kotalíková, Písek

Ingredience

  • 2 stroužky česnek
  • 60 g sádlo
  • 400 g brambory
  • cibule
  • majoránka
  • teplé mléko
  • 200 g kroupy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Přebrané a vyprané krupky vsypeme do většího hrnce, kam jsme dali vařit vodu, osolíme a zamícháme. Krupky během vaření občas promícháme, aby se nepřichytly u dna. Když jsou měkké, scedíme je a necháme dobře okapat.
  2. krok2 Oloupané a pokrájené brambory vhodíme do osolené vody a uvaříme. Vařené je scedíme, prolisujeme, našleháme s horkým mlékem (asi 1,5 dl – podle potřeby), přidáme vařené krupky, sůl, pepř, rozdrobenou  majoránku a prolisovaný česnek a zamícháme.


  3. krok3
    Kaši dáme na talíře a zdobíme cibulkou osmaženou na sádle. K tomu se hodí kuřecí párek, okurka nebo sterilovaná zelenina.

Pošli recept! 11/2007 (17.10.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové knedliky se špenátem

Bramborové knedliky se špenátem

Slanina s cibulkou je ideální kombinací. Veronika Šedivá, Beroun
Škola vaření /06.05.15
Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Vývar z uzeného by měl být silný.

Renata Stopková‚ Dolní Dunajovice

Škola vaření /21.06.14
Babiččiny škvarkáče

Babiččiny škvarkáče

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /23.01.19
Krokety plněné uzeným masem se špenátem

Krokety plněné uzeným masem se špenátem

Špenát můžeš před dokončením zakápnout trochou smetany, bude jemnější.

Tomáš ...

Škola vaření /20.09.16
Pikantní guláš v chlebu

Pikantní guláš v chlebu

Chléb se dá postupně ulamovat a přikusovat. Přitom je pěkně nasáklý.

Lenka Malá, ...

Škola vaření /09.02.13
Bílá omáčka z hříbků

Bílá omáčka z hříbků

Servírujeme s vejci vařenými na hniličku.

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /26.08.17
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama